Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν την Hayat TV!

Η Hayat TV, ένα προοδευτικό τούρκικο κανάλι του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, των γυναικών και της διανόησης απειλείται με κλείσιμο.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα χτύπημα στην ελευθερία του λαού στην ενημέρωση.

Η απόφαση για το κλείσιμο έγινε από το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTUK) με το πρόσχημα ότι η Hayat TV δεν έχει άδεια.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Hayat TV εκπέμπει από τις 21 Μαρτίου 2007 με άδεια από την Ofcom μέσω του δορυφόρου TURKSAT. Όμως, μια πρόσφατη αλλαγή στη ραδιοτηλεόραση των κανόνων μέσω TURKSAT απαιτεί από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αποκτήσουν άδεια από την RTUK ώστε να μεταδίδουν μέσω δορυφόρου.

Η αιτησή μας μας για άδεια από την RTUK έχει υποβληθεί και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης. Έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και η RTUK συμφώνησε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι να μας χορηγηθεί άδεια.

Ωστόσο, η RTUK παίρνει τώρα μια αυθαίρετη απόφαση να κλείσει το κανάλι μας, κατά τη γνώμη μας, λόγω των εκπομπών μας από πρόσφατες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η RTUK λέει ότι διερευνώνται "οι καταγγελίες που έλαβε για την κάλυψή που κάναμε στις διαδηλώσεις στο πάρκο Gez" και πήρε την απόφαση για το κλείσιμο.

Πιστεύουμε ότι αυτό το κλείσιμο αποτελεί μέρος της συνολικής καταστολής των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στο πάρκο Gezi οι οποίες έχουν κρατήσει παραπάνω από δυο βδομάδες. Η RTUK έχει δώσει πρόστιμο σε τέσσερα ακόμα τηλεοπτικά κανάλια  λόγω της κάλυψής των πρόσφατων γεγονότων.

Η RTUK  απέστειλε επιστολή στον Turksat να θέσει τέλος στην τηλεοπτική μετάδοση της Hayat στις 12:00 μ.μ. την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2013.

Πιστεύουμε ότι αυτή η αυθαίρετη και παράνομη απόφαση πρέπει να ανακληθεί.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην Hayat TV.

Mustafa Kara
Υπεύθυνος μετάδοσης της Hayat TV

2 σχόλια:

Amalia είπε...

Δεν κλείνουν την Hayat TV!
Για το προγραμα του Αντικαπιταλιστης Μουσλουμανος κλείσανε το Karadeniz TV!

Amalia είπε...

Δεν κλείνουν την Hayat TV!
Για το προγραμα του Αντικαπιταλιστης Μουσλουμανος κλείσανε το Karadeniz TV!