Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ICMLPO: για το θάνατο του Διοικητή Ούγκο Τσάβες

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του διοικητή Ούγκο Τσάβες Frias, Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Εκφράζει την αλληλεγγύη της με την εργατική τάξη και το λαό, με την κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, με τους επαναστάτες και κομμουνιστές που αγωνίζονται θαρραλέα για την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση στη Βενεζουέλα.

Η επαναστατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στη Βενεζουέλα, η οποία περιλαμβάνει τα εκατομμύρια των ανθρώπων, των εργαζομένων και της νεολαίας, ασχολείται με το έργο του εκδημοκρατισμού της κοινωνίας. Παρέχοντας στους φτωχούς , το δικαίωμα και τη δυνατότητα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ασφάλιση. Σπάζοντας την αντιπολίτευση από τους αντιδραστικούς και την ολιγαρχία, έχει κινητοποιήσει τις μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση αυτής της διαδικασίας.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον Ούγκο Τσάβες έχει δημιουργήσει μια σημαντική πολιτική για την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής σε (ορισμένο) επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων χωρών της περιοχής, ιδίως αυτών που είναι ενσωματωμένες στο ALBA. Η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ανεξάρτητου τομέα και αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση με την παρουσία του ιμπεριαλισμού από τη Βόρεια Αμερική, που αρνείται να χάσει, ότι έχει (κατακτήσει) παραδοσιακά και θεωρείται ως ‘’πίσω αυλή του’’.

Για τους λόγους αυτούς, ο Comandante Τσάβες έχει κερδίσει την υποστήριξη των αγωνιστών για την κοινωνική απελευθέρωση και των επαναστατών, των εργαζομένων και των λαών της Λατινικής Αμερικής και των άλλων ηπείρων. Αναδύεται ως μαχητής, ένας αποφασιστικός πατριώτης, ένας συνεπής αντιιμπεριαλιστής. Ο θάνατός του φαίνεται να είναι μια μεγάλη απώλεια για τον αγώνα ενάντια στην τυραννία και την αναπόφευκτη, αλλά σκληρή και δύσκολη διαδικασία της απελευθέρωσης των λαών.

Αλλά αυτό το οδυνηρό πλήγμα δεν θα θέσει τέρμα στον αγώνα. Αντίθετα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εργατική τάξη της Βενεζουέλας, οι άνθρωποι και η νεολαία θα την προωθήσουν. Θα ξέρουν να διακρίνουν μεταξύ αληθινού φίλου όσο και τους ανοικτούς και συγκεκαλυμμένους εχθρούς, και με αποφασιστικότητα θα παρελαύνουν μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση, στο δρόμο της επανάστασης, προς το σοσιαλισμό. Με μπροστάρηδες/επικεφαλής τους επαναστάτες προλετάριους θα θάψουν τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, όπως και οι άλλοι λαοί της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.

Τα μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα και οι οργανώσεις της ICMLPO ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στη διεθνή προλεταριακή επανάσταση, στον προλεταριακό διεθνισμό, και εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή μας ότι τα μέλη του Μαρξιστικό-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και τις γνήσια επαναστατικές δυνάμεις στη χώρα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την επανάσταση και το σοσιαλισμό, μέχρι τη νίκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ICMLPO

7 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: