Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ

Πάμφθηνο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας

Η αλματώδης αύξηση της μαζικής ανεργίας και εκτίναξή της στο 27% και στη νεολαία από 50,1% στο 61,7% ξεμασκαρεύει τον απατεωνίσκο Σαμαρά με τις «150.000 νέες θέσεις εργασίας»

Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος και άνεργος κόσμος, αλλά και η νέα γενιά της χώρας μας, από τα ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κέντρα και τους ντόπιους υποτακτικούς τους, συνεχίζεται και κλιμακώνεται, μήνα με το μήνα, μέσα στο 2013. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εντολές της ΕΕ και των διεθνών κέντρων, επιτάχυνση στις διαδικασίες ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και γης (λιμάνια, αεροδρόμια, μεταλλεία, νησιά, ΟΠΑΠ, Ελληνικό, Ερημίτης Κέρκυρας, κλπ) προπαγανδίζοντας με φτηνή δημαγωγία σχετικά με τις "ξένες επενδύσεις" και τις "ευεργετικές συνέπειές τους" στην οικονομία και τη λεγόμενη "ανάπτυξη". Παράλληλα κλιμακώνει τον αυταρχισμό, την αντιλαϊκή-αστική κρατική βία και αστυνομική τρομοκρατία, οικοδομώντας τις πολιτικές και νομοθετικές προϋποθέσεις και συνθήκες για το παραπέρα βάθεμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Την ίδια στιγμή, αυτό που "σταθεροποιείται" είναι η δραματική φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, ενώ η Κομισιόν «προβλέπει» ισχυρή ύφεση και ανεργία για το 2013-14,θέση που επανέλαβε με δηλώσεις του και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Προβόπουλος, πλήρως ευθυγραμμιζόμενος Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ προσδιορίζουν την επίσημη ανεργία στο 27%, με ανοδικές τάσεις, ενώ η ανεργία στη νεολαία (18-34) "θερίζει", φτάνοντας από 50,1% πέρυσι στο 61,7% («Ελευθεροτυπία» 15/2/2013, σελ.43).

Η νέα έλευση στελεχών της Τρόικας(αρχές Μάρτη) και η επανάληψη της πολυπαιγμένης παράστασης σχετικά με τις "δόσεις" της εξάρτησης και της πλουτοκρατίας, συμπίπτει με α) την σταθερή και σκληρή επαναδιατύπωση εκ μέρους των ευρωζωνικών καπιταλιστικών και γενικότερα ιμπεριαλιστικών κέντρων (δηλώσεις Όλι Ρεν, εξ ονόματος Λαγκάρντ και Ντράγκι) για πιστή εφαρμογή, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση του "ελληνικού προγράμματος", β) την επιτάχυνση διαδικασιών για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα και γ) την προετοιμασία κλίματος για νέες εξοντωτικές μειώσεις στον κατώτατο μισθό (με δηλώσεις εκπροσώπου του Επίτροπου οικονομικών της ΕΕ, διάψευση της Κυβέρνησης και επαναφορά του ζητήματος από την Κοινοτική Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη).

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τα μπλόκα να είναι σε εξέλιξη αλλά και η πανεργατική απεργία της 20ης Φλεβάρη, σηματοδότησαν και έδειξαν τις ισχυρές λαϊκές αγωνιστικές διαθέσεις αντίστασης παρά τις συμβιβαστικές-σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές και μεθοδεύσεις των διαφόρων ηγεσιών. Με μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και συνταξιούχοι, έστειλαν μηνύματα αντίστασης και εργατικής ενότητας, με πολλούς αποδέχτες. Οι σοσιαλδημοκρατικές-χρουτσωφικές ηγεσίες των "Κ"ΚΕ και του νέου ΣΥΡΙΖΑ, προσαρμόζοντας στα νέα δεδομένα τις πολιτικές και ταχτικές τους, τοποθετούνται ανάλογα. Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ συνεχίζοντας και βαθαίνοντας τις διασπαστικές πραχτικές αποδυνάμωσης και αποπροσανατολισμού του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (δια στόματος Γ. Δραγασάκη στη ΝΕΤ) επαναδιατυπώνοντας και "επικαιροποιώντας" τις θέσεις και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της (κατάργηση μνημονίων-φόρων-χαρατσιών-οικονομική ανακούφιση του λαού) σε πιο "ρεαλιστική" βάση, μιλώντας πλέον και επίσημα με τη "λογική" του "βλέποντας και κάνοντας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: