Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ ΣΕΪΣΙΔΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο της "Συνέλευση αλληλεγγύης" για ενημέρωση. Η δημοσίευση στο blog της Κίνησης δε σημαίνει και πλήρη ταύτιση με τις απόψεις του κειμένου.
----
 
Το βράδυ της 3/5/2010, δυνάμεις της αστυνομίας σπεύδουν στις περιοχές Πετραλώνων, Κεραμεικού και Ταύρου, μετά από ληστεία σε υποκατάστημα Praktiker, προς αναζήτηση των δραστών.
Εντελώς τυχαία διασταυρώνονται με τον καταζητούμενο και επικηρυγμένο αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, και προσπαθούν να τον σταματήσουν για έλεγχο.
Ο Σίμος Σεϊσίδης, στοχοποιημένος από τις αρχές επί σειρά ετών, ζούσε για τέσσερα χρόνια στην παρανομία, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στη ληστεία για την οποία συνελλήφθει ο φίλος και σύντροφός του Γιάννης Δημητράκης, και την έκδοση εντάλλματος σύλληψης εις βάρος του, και εις βάρος του αδελφού του Μάριου Σεϊσίδη και του συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη. Υπόθεση, για την οποία τελικά αθωώθηκε πανηγυρικά, στο δικαστήριο που ακολούθησε.
Είχε επίσης επικηρυχθεί, μαζί με τον αδελφό του και τον Τσιρώνη, από τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το αστρονομικό ποσό των 600.000 ευρώ, ως ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις.
Οι υποψίες του ταραγμένου μυαλού του συγκεκριμένου ''κύριου'' δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.
Υπήρξαν όμως καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της συγκεκριμένης βραδιάς, καθώς για αυτούς ακριβώς τους λόγους, ο Σίμος δεν σταμάτησε για έλεγχο και άρχισε να τρέχει. Ο αστυνομικός Παναγιώτης Μπόκος που τον κατεδίωκε, έκανε αυτό που οι μπάτσοι ξέρουν να κάνουν καλά: Τον σημάδεψε και τον πυροβόλησε πισώπλατα.

Μαζί με τους συναδέλφους του, τον ξυλοκόπησαν, ενώ αιμορραγούσε πεσμένος στην άσφαλτο. Στη νοσηλεία που ακολούθησε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, Ιπποκράτειο, ΚΑΤ, και Ευαγγελισμό, η αντιτρομοκρατική αλώνιζε στην εντατική και έδινε εντολές στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, παρέδωσαν τον ασθενή στις ορέξεις της. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Σίμος να χάσει το δεξί του πόδι, στο οποίο είχε πυροβοληθεί...
Ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαρύτατες σωματικές βλάβες: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ένοχος για φυσική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαρύτατες σωματικές βλάβες: Παναγιώτης Μπόκος.
Ένοχοι για συνέργεια σε βαρύτατες σωματικές βλάβες, παράβαση καθήκοντος και ιατρική αμέλεια: Η πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, ΚΑΤ και Ευαγγελισμός.
Κι όμως...Αυτός που παραπέμπεται σε δίκη είναι ο Σίμος Σεϊσίδης!
Με μια πρωτοφανή αντιστροφή της πραγματικότητας, ένα ανεκδιήγητο δικαστικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους Αικατερίνη Δρίλλια, Βασίλειο Πορτοκάλλη και Ευαγγελία Μπαρμπαρέσου, αποφάσισε ότι ο Σίμος, με μια ζογκλερική κίνηση τύπου Matrix, θα πυροβολούσε τον Μπόκο αν εκείνος δεν πυροβολούσε πρώτος
Η αστυνομία της σκέψης είναι εδώ. Ξέρει τι θα κάνετε, πριν το κάνετε. Και προφανώς παρακολουθεί και υπερβολική τηλεόραση...
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί με τη σύλληψη του αναρχικού Άρη Σειρηνίδη την ίδια μέρα στην ευρύτερη περιοχή. Η αθρόα προσέλευση αστυνομικών δυνάμεων σε μια πολυσύχναστη περιοχή όπως το Γκάζι, μπορεί με λίγη τύχη να αποδώσει καρπούς. Και στη συνέχεια, αλλά καθόλου τυχαία όμως, οι αρχές εκμεταλεύτηκαν το γεγονός για να συνδέσουν τους δυο μεταξύ τους, αλλά και με τη ληστεία, σενάριο που κατέρρευσε σε λιγότερο από 24 ώρες. Γι΄αυτό και επιστρατεύτηκε το επιστημονικό επιτελείο της ΓΑΔΑ, για να κρατήσει προφυλακισμένο τον Άρη περισσότερο από ένα χρόνο, ως ύποπτο επίθεσης σε κλούβα των ΜΑΤ, με μοναδικό στοιχείο ένα δείγμα DNA. Υπόθεση για την οποία ο Άρης πρόσφατα επίσης αθωώθηκε.
Στις 16/9/2011 παραπέμπεται ο Σίμος Σεϊσίδης σε μικτό ορκωτό δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και ο Άρης Σειρηνίδης κατηγορούμενος για πλημμεληματικές πράξεις.
Η όλη ιστορία θα ήταν αστεία, αν δεν βρώμαγε τόσο θάνατο και τόση βαρβαρότητα.
Γιατί πέρα από την, σε εξοντωτικό βαθμό, στοχοποίηση συγκεκριμένων αγωνιστών που παλεύουν ενάντια στο κράτος, συμπυκνώνει όλο το αίμα που έχει χυθεί από τα ένστολα γουρούνια της αστικής δημοκρατίας.
Γιατί στο πρόσωπο του Σίμου, βλέπουμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Στο πρόσωπό του βλέπουμε τον Μιχάλη Καλτεζά.
Βλέπουμε τον Κουμή και την Κανελλοπούλου.
Τον Χριστόφορο Μαρίνο.
Τον Γιάννη Καυκά.
Τον Αυγουστίνο Δημητρίου.
Τον Μάρκο Μπλάντοβιτς.
Τον Nikolla Todi.
Τον Μανώλη Κυπραίο.
Τον Ηρακλή Μαραγκάκη.
Τους εκατοντάδες διαδηλωτές που στις 28 και 29 Ιούνη δέχτηκαν αμέτρητα χτυπήματα από αστυνομικά γκλοπ και ''γεύτηκαν'' 3.000 δακρυγόνα.
Στη θέση του Σίμου, είμαστε όλοι εμείς.
Στη θέση του Μπόκου, είναι όλοι όσοι πρέπει να πληρώσουν.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΕΓΛΕΡΗ, 9.00 πμ.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
Συνέλευση αλληλεγγύης.

2 σχόλια:

silverfox είπε...

Ρε, παιδιά, μια απορία έχω : αφού είσαστε καραμπινάτοι αναρχικοί, τι διάολο θέλετε και βάζετε τα κεφάλια των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν και Ζαχαριάδη;
Σε αφελείς απευθύνεστε;

Anasintaxi είπε...

Αυτό όπως βλέπεις και από την υπογραφή είναι της συνέλευσης αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε εκείνη την περίοδο από φίλους και συναγωνιστές του Α.Σ.

Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι η ημερομηνία της δίκης, κλπ.

Η Κίνηση έχει βγάλει δικά της κείμενα με τη θέση της για το θέμα.