Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής των δασών

ΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ  ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: «το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας» και η κυβέρνηση της ΝΔ

 

Οι  τρομαχτικές φωτιές που κατέστρεψαν  και την τελευταία εστία πράσινου, κατακαίγοντας άλλα 250.000 στρέμματα  στην ΒΑ Αττική, έχουν φανερούς τους αίτιους του άθλιου εγκλήματος. 
Οι εμπρησμοί που χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες αστυνομικού ρεπορτάζ, ήταν πάλι ο «φυσικός αυτουργός» της καταστροφής, έχουν όμως και έναν πασιφανή ηθικό αυτουργό. Και αυτός είναι το κακόφημο «νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας», που ξαφνικά αρχές καλοκαιριού παρουσίασε ο «γέρων σοφός» μοναρχοφασίστας Σουφλιάς, γνωστός για την άμεση σχέση του με τους κεφαλαιοκράτες του κατασκευαστικού Τομέα και των πολυεθνικών που παίζουν τον πρώτο ρόλο είτε στη μελέτη, είτε στην υλοποίηση των μεγάλων τερατουργημάτων αποικιακού χαραχτήρα που ονομάζονται «μεγάλα έργα».

Το  νέο ρυθμιστικό σχέδιο που έρχεται να αντικαταστήσει το σχέδιο Τρίτση του 1985, προβλέπει  την επέκταση της  ήδη αβίωτης Αθήνας σε όλη την έκταση της Αττικής και την τσιμεντοποίηση πρόσθετων  200.000 στρεμμάτων γης, που μέχρι σήμερα παρέμεναν ακόμη μακριά από τις δαγκάνες των μεγαλοεργολάβων και των ξένων πατρώνων τους. 
Το σχέδιο Φρανκενστάϊν προβλέπει πως μέχρι το 2030, η «ευρύτερη Αθήνα», θα στοιβάξει συνολικά 7-8 εκατομμύρια κατοίκους, κάνοντας εντελώς αβίωτη την διαβίωση στην πόλη-τέρας, εγκληματώντας στο ήδη άρρωστο περιβάλλον και δημιουργώντας ένα τερατούργημα που έχει σαν πρότυπο το δυστυχές Κάιρο.

Προβλέπει την άμεση-ταχύτατη ένταξη όλων των αυθαίρετων κτισμάτων σε χρόνους ρεκόρ, τη διαμόρφωση τέτοιων πολεοδομικών όρων που θα διπλασιάσουν την τσιμεντοποίηση.
'Όλα τα παραπάνω εγκληματικά σενάρια, πασπαλίζονται με ανούσιες φλυαρίες πως η «ιστορική παλιά Αθήνα» θα γίνει ένα απέραντο μη κατοικούμενο ζωντανό μουσείο, χωρίς κατ' ουσίαν αυτοκίνηση, με διόδια, χωρίς παραγωγική δραστηριότητα και στη θέση της θα έρθουν «οι εξοχές» της «μεγάλης Αθήνας'», με τα σύγχρονα οικιστικά μεγαθήρια έξω και προς τις άκρες του νομού.

Ξεκινώντας  την απάτη της «δημόσιας κοινωνικής διαβούλευσης» για το έκτρωμα, που ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτέμβρη (αλήθεια πόσοι ξέρουν και πόσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις διαβουλεύσεις-παρωδία που επιβάλει ντιρεκτίβα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ;), η κυβέρνηση σπεύδει να ψηφίσει μέσα στο Σεπτέμβρη. Είναι απόλυτα αποκαλυπτικά όσα είπε ο υπηρέτης των κεφαλαιοκρατών κατασκευαστών Σουφλιάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο σ' ένα από τα τελευταία φύλλα του «Ελ.Τύπου»: «η πόλη του μέλλοντος μετακομίζει από τα μητροπολιτικά συγκροτήματα της Αθήνας και του Πειραιά προς την περιφέρεια, κυρίως προς τα Μεσόγεια και βορειοανατολικά της Αττικής. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του νέου ρυθμιστικού σχεδίου για την Αττική, μέσω του οποίου προγραμματίζεται τα πυκνοδομημένα κέντρα να αναγεννηθούν με εκτεταμένες αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις και απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων».

Μήπως ακόμη ψάχνουμε για τους ηθικούς  αυτουργούς ενός ακόμη εγκλήματος ενάντια  στη διαβίωση των εργαζόμενων  και το περιβάλλον;

Μήπως ακόμη θα ψελλίζουμε σαν τους χρουτστωφικούς και τους υπόλοιπους ρεβιζιονιστές, μόνο και κύρια για την πλημμελή πυροπροστασία;

Ξέρουμε τους ενόχους. Αυτοπαρουσιάζονται και  βλέπουμε το άθλιο νήμα που συνδέει  την τσιμεντοποίηση, την αβίωτη ζωή  του «σήμερα» που προδιαγράφεται χειρότερη αύριο, βλέπουμε τη σχέση  τους  με το πογκρόμ μεταναστών και εξαρτημένων αρρώστων («καθαρή Αθήνα»), βλέπουμε πως όπως πάντα οι κεφαλαιοκράτες δεν σταματούν μπροστά στο οτιδήποτε, για το κέρδος. 
Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι ο μαζικός αντικαπιταλιστικός αγώνας που θα ενώσει τα επιμέρους ρυάκια της οργής. Και οι μαρξιστές-λενινιστές-σταλινιστές θα βρίσκονται εκεί που το καθήκον τους καλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: