Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: η κεντρική και μεγαλύτερη χαβούζα της χώρας – έδρα συμμορίας διαφθαρμένων μαφιόζων

Απ’ το χουντο-Χριστόδουλο στο μαφιόζο «άγιο» Εφραίμ και το «ιερό» σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ – θλιβεροί βαστάζοι και τρύπια ξεφουσκωμένα σωσίβια των «ευλογημένων τέκνων» του Εφραίμ: Καραμανλή-Ρουσόπουλου-Γκράτσιου-Δούκα-Μπασιάκου
Μόνιμα σύννεφα αποπνιχτικής μπόχας έχουν από πολύ καιρό συγκεντρωθεί και καλύψει το γαλανό ουρανό της χώρας, ενώ τους τελευταίους δυο μήνες έχουν μετακινηθεί και εγκατασταθεί τόσο χαμηλά που πνίγουν καθημερινά τον τόπο και συνάμα προκαλούν οργή και αγανάκτηση σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό που ζει σε συνθήκες πείνας, μεγάλης φτώχειας και απόλυτης εξαθλίωσης.
Απ’ τον πρώτο κιόλας καιρό της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ ξέσπασε το σκάνδαλο των γαλάζιων «κουμπάρων» μαφιόζων ενώ είχε προηγηθεί το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens που αργότερα αποκαλύφθηκε, και ύστερα «σεμνά και ταπεινά» σειρά άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα σκάνδαλα, όπως «υποκλοπές», κλπ., για να φτάσει η κυβέρνηση στη μεγάλη ληστεία των Ταμείων των εργαζομένων, το διαβόητο σκάνδαλο των «δομημένων Ομολόγων» με δράστες τη συμμορία των ληστών υπουργών Αλογοσκούφη-Τσιτουρίδη-Δούκα κλπ., το σκάνδαλο «Ζαχόπουλου» για να κορυφωθεί η κυβερνητική «δράση» στο πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου «ιερό» σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου δηλ. στην αρπαγή της γης των ακτημόνων αγροτών και στο ξεπούλημα για πενταροδεκάρες του πλούτου του λαού και της χώρας στο διασημότερο μπίζνεσμαν της ιστορίας του τόπου μαφιόζο μοναχό Εφραίμ, σκάνδαλο που κυριαρχεί δυο μήνες τώρα στην πολιτική επικαιρότητα παρά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που συγκλονίζει όλες τις χώρες του καπιταλιστικού κόσμου.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί εδώ και καιρό στην κεντρικότερη αλλά και τη μεγαλύτερη χαβούζα της χώρας με ενοίκους-πρωταγωνιστές το άμεσο, διαφθαρμένο και σάπιο περιβάλλον του πρωθυπουργού αλλά και μαέστρο τον ίδιο τον κλασικής ανικανότητας πρωθυπουργό που παριστάνει μονίμως τον ανήξερο (εκδήλωση κορυφαίας βλακώδους στάσης και συμπεριφοράς). Κι’ αυτό, επειδή το σύνολο του περιβάλλοντος των διεφθαρμένων συνεργατών του, είναι μπλεγμένο σε διάφορα σκάνδαλα. Ο Γ. Ανδριανός, διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, παρέλαβε το DVD απ’ το Θ. Αναστασιάδη, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Γ.Αγγέλου ήταν αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο «Ζαχόπουλου» (πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα) αλλά και τώρα σ’ εκείνο του Βατοπεδίου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης (απ’ τους θαυμαστές του εγκληματία φασίστα Πατακού) υπήρξε νονός-προστάτης των χασισο-καλλιεργητών των Ζωνιανών Κρήτης που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ένα χρόνο φυλακή (αναγκάστηκε μετά την καταδίκη του να τον απομακρύνει) από ακέραιους και θαρραλέους δικαστές παρά τις πιέσεις και τις απειλές των θρασύδειλων κουμπουράδων της παρέας του, για να καταγγείλει με θράσος ότι τάχα η απόφαση αποτελεί «καταδίκη» και επίθεση στον κοινοβουλευτισμό (22/9/2008: «σήμερα καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτισμός»),  ο υπουργός επικρατείας, «πνευματικός κανακάρης» του ηγούμενου Εφραίμ και άρτι προκλητικά νεόπλουτος που έχει γίνει περίγελος όχι μόνο του λαού αλλά ακόμα και των ψηφοφόρων της ΝΔ, και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, είναι αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά και ο Κ. Γκράτσιος, νουνός-κουμπάρος του Κ.Καραμανλή, «Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο οποίος υπέγραψε πάνω από 32 συμβόλαια για την ανταλλαγή «σούπερ φιλέτων» του δημοσίου, είναι ένας από τους στενούς φίλους του πρωθυπουργού, καθώς γνωρίζονται από παιδιά, διότι ο πατέρας του Αγαμέμνονας Γκράτσιος βάφτισε τον κ. Καραμανλή. Είναι δυνατόν ο στενός φίλος του πρωθυπουργού να λειτουργούσε κατά αυτό τον τρόπο και να μην ήταν ενήμερος ο κ. Καραμανλής;» («Χώρα» 16-10-2008, σελ. 5). Αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο είναι και ο πρώην υπουργός Βουλγαράκης που η σύζυγός του, Βουλγαράκη-Πελέκη, ως συμβολαιογράφος έχει υπογράψει όλα τα συμβόλαια της «ανταλλαγής»-αρπαγής, ο οποίος ακριβώς γι’ αυτό το λόγο υποχρεώθηκε σε παραίτηση.
Έτσι ο Κ.Καραμανλής με τα παραπάνω σκάνδαλα αναδεικνύεται σε αρχι«νταβατζή» και πρωθυπουργό όλων των «νταβατζήδων» του τόπου, ο οποίος όχι μόνο γνώριζε τα σκάνδαλα αλλά πρωτοστάτησε σ’ αυτά  και επιπλέον τα κάλυψε και εξακολουθεί προκλητικά να συγκαλύπτει και τελευταία τα απανωτά «ιερά» σκάνδαλα αφού και τώρα ακόμα δηλώνει θρασύτατα ότι δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών.
Το κολοσσιαίο σκάνδαλο του Βατοπεδίου πήρε πλατιά δημοσιότητα και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα εξαιτίας της σύγκρουσης των διαφόρων ανταγωνιστών καπιταλιστών που διεκδικούν μερίδιο συμμετοχής τους στα προσφερόμενα «χρυσά φιλέτα» που τ’ άρπαξαν οι καλόγεροι του Αγίου Όρους, οι οποίοι επιπλέον επιδόθηκαν και στην αρπαγή της γης απ’ τους ακτήμονες της περιοχής της Ξάνθης – με τις «ευλογίες» προφανώς της Δεξιάς του Κυρίου δηλ. των Καραμανλή-Ρουσόπουλου-Αγγέλου-Γκράτσιου-Δούκα-Μπασιάκου – με πρώτο τον αγύρτη μαφιόζο Εφραίμ που εδώ και καιρό θάπρεπε να είχε μεταφερθεί στον Κορυδαλλό ως πρώτος τη τάξει διάσημος «τρόφιμος» των εκεί φυλάκων, ενώ αυτός όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά προκαλεί θρασύτατα το λαό και προπαντός ολόκληρη την κυβέρνηση.  
Αρχικά η ιστορία της περίπτωσης του Βατοπεδίου ξεκίνησε με τη λίμνη Βιστωνίδα το 1998, επί υφυπουργού οικονομίας Α.Φωτιάδη, ο οποίος μετά τις έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της Ξάνθης, ανακάλεσε την αρχική του απόφαση και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και εκεί εκκρεμούσε ως την εκλογική νίκη της ΝΔ, επειδή η μαφιόζική συμμορία του Εφραίμ επέμενε ν’ αρπάξει την περιουσία των φτωχών αγροτών της περιοχής.
Όμως με την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για να αρπάξει ότι θέλει και όπου θέλει ο Εφραίμ, αφού είναι πασίγνωστες οι εξαιρετικές και στενότατες σχέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας με την ευλογημένη Δεξιά του Κυρίου τόσο γενικότερα όσο και ειδικότερα την περίοδο κυριαρχίας του χουντο-Χριστόδουλου. Μετά τον αποδημήσαντα εις Κύριον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας, η ηγεσία της ΝΔ και ο Καραμανλής αλλά και η κυβέρνηση του ορφάνεψαν και αναζήτησαν, σ’ αντικατάστασή του, νέο «θεϊκό» προστάτη που τον βρήκαν στο πρόσωπο του «άγιου» Εφραίμ, ενός μεγαλέμπορα μοναχού και αδίστακτου μπίζνεσμαν.
Έτσι μεθυσμένη-ναρκωμένη απ’ τη «θεϊκή» ζεστασιά των ράσων του «αγίου» Εφραίμ η συμμορία Καραμανλή-Ρουσόπουλου-Αγγέλου-Γκράτσιου, κλπ. αποφασίζει «σεμνά και ταπεινά» ν’ αρπάξει την περιουσία των ακτημόνων και τα διάφορα «χρυσά φιλέτα» μεταξύ πολλών άλλων κι’ εκείνο του «Ολυμπιακού χωριού» και να τα παραδώσει-παραχωρήσει, δια των υπογραφών των Δούκα-Μπασιάκου, αντί «πινακίου φακής» στον Εφραίμ, ώστε να εξασφαλίσει τη «βασιλεία των ουρανών», αλλά και μαύρο πολιτικό χρήμα.
Όταν εδώ και δυο μήνες άρχισε να προβάλλεται απ’ τα ΜΜΕ  το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η κυβέρνηση της ΝΔ αρχικά διέψευδε και αρνούνταν τα πάντα, σκεπτόμενη πως «μπόρα είναι και θα περάσει», ελπίζοντας ότι το σκάνδαλο θα έχανε την επικαιρότητά του. Όμως διαψεύστηκε οικτρά, γιατί όχι μόνο αυτό δεν συνέβηκε αλλά αντίθετα το «ιερό» σκάνδαλο προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια όχι μόνο στο λαό αλλά και στο χώρο των ψηφοφόρων της ΝΔ και επιπλέον σοβαρότατη κρίση στις γραμμές του μοναρχοφασιστικού αυτού κόμματος και των βουλευτών της.
Ο άβουλος, νυσταλέος και απαθής πρωθυπουργός της χώρας κάλυψε πλήρως το μαφιόζικο περιβάλλον του για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ως τη στιγμή που υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ζητήσει την παραίτηση Βουλγαράκη λόγω ανάμειξης του ίδιου και της γυναίκας του σ’ αυτό. Όμως παρά την παραίτηση Βουλγαράκη η κρίση στη ΝΔ και στο χώρο των βουλευτών οξύνεται, γίνεται ανεξέλεγκτη και ο ανίκανος αρχηγός της καταφεύγει σε μια πρωτοφανή, φασιστικού χαρακτήρα, φίμωση των βουλευτών και στελεχών του, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί και πιέζει, μέσω του αντιδραστικού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Σανιδά, (ο οποίος ως μη όφειλε μίλησε για «παραπλανηθέντες υπουργούς») να μην φτάσει το πόρισμα στη βουλή, ελπίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να πετύχει συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός πανικόβλητος και ανήμπορος αρνείται πεισματικά και προκλητικά τη σύσταση εξεταστικής και προπαντός προανακριτικής-προκαταρτικής Επιτροπής, γιατί τάχα αυτό «εμπόδιζε» την παραπέρα δικαστική έρευνα.
Το πολιτικό σκηνικό εξακολουθεί ουσιαστικά να παραμένει το ίδιο, ενώ η κυβέρνηση και ολόκληρο το κόμμα της ΝΔ διέρχεται βαθιά και οξύτατη κρίση που επιτείνεται με τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Βατοπεδίου που συνεχίζονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Μια μικρή παρένθεση. Παρόλο που το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου προκλήθηκε απ΄ το διεφθαρμένο, άμεσο και στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού και τον ίδιο προσωπικά, όπως αναφέρεται παραπάνω, και έχει προκαλέσει μεγάλη κρίση στο χώρο των βουλευτών αλλά και στους οπαδούς της ΝΔ – πράγματα που τα ομολογεί σύσσωμος ο αντιδραστικός τύπος της Δεξιάς και διαπιστώνει το κυβερνητικό αδιέξοδο – η φασιστοφυλλάδα «Αυριανή» είναι η μόνη που εμφανίζει το σκάνδαλο ως «έργο» του «ξένου παράγοντα» που θέλει να «ανατρέψει» τον Καραμανλή ισχυριζόμενη με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους ότι «στόχος είναι ο Καραμανλής» που πληρώνει τάχα «τις συμφωνίες με τους Ρώσους στην ενέργεια και τα εξοπλιστικά, την στάση του στο Σκοπιανό και την αποκάλυψη των υποκλοπών» («Αυριανή» 21/10/2008, σελ. 1).
Φαίνεται πως η CIA έδωσε εντολή-παρακίνησε το άμεσο περιβάλλον του πρωθυπουργού και τους υπουργούς του αλλά και τον ίδιο να προκαλέσουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δηλ. τις «ανταλλαγές»-αρπαγή των «χρυσών φιλέτων» και της λαϊκής περιουσίας για να υπονομευθεί η κυβέρνηση Καραμανλή δηλ. να υπονομεύσουν οι ίδιοι των εαυτό τους και αυτοί δεν το «πήραν χαμπάρι». Και προς επίτευξη αυτού του σκοπού η CIA «πέτυχε» ακόμα να «επιστρατεύσει» και τους μισούς και πλέον ψηφοφόρους και μέλη της ΝΔ, μαζί τους και τη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ που κυκλοφόρησε και γέμισε τα Πανεπιστήμια με σατυρική-πορνογραφική αφίσα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου (αναδημοσιεύεται παρακάτω), «χρησιμοποιώντάς» τους όλους ως «μοχλό» για την «ανατροπή» του πρωθυπουργού.
Οι τέτοιου είδους φαιδρότητες, που δεν μπορούν ούτε τα μικρά παιδιά στις παιδικές χαρές να διασκεδάσουν (γίνονται όμως πιστευτές από λιγοστούς αφελείς), είναι συνέχεια και αντιγραφή των ανάλογων προ διετίας ανοησιών περί «ασύμμετρων απειλών» (Αλ Κάϊντα, Τούρκοι, CIA, Αλβανοί, κλπ.) που τότε επιστρατεύθηκαν για να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και να δικαιολογηθεί το μεγάλο έγκλημα των πυρκαγιών, που προκάλεσε τεράστια και πρωτοφανή στην ιστορία του τόπου καταστροφή, μαζί και το θάνατο πολλών δεκάδων αγροτών.
Το πολιτικό σκηνικό ανατρέπεται πλήρως με την «αιφνίδια» και μη αναμενόμενη παραίτηση, στα μέσα Οχτώβρη(14/10/2008), των δυο θαρραλέων εισαγγελέων Εφετών, επιφορτισμένων με τη διερεύνηση του σκανδάλου, Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, αλλά και επιπλέον με την παραίτηση-αποχώρησή τους απ’ το δικαστικό σώμα, οι οποίοι άφησαν σαφώς να διαφανεί ότι δέχονταν έντονες πιέσεις απ’ τον εντολοδόχο της κυβέρνησης, Σανιδά, να μην αποστείλουν το φάκελο στη Βουλή παρά τα υπάρχοντα σ’ αυτόν στοιχεία-ενδείξεις σε βάρος υπουργών-υφυπουργών. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις-πιέσεις κυβερνητικών παραγόντων για ανάκληση των παραιτήσεών τους και συνέχιση της δικαστικής έρευνας, οι δυο δικαστικοί αρνούνται να επιστρέψουν. 
Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις αρχίζουν οι δημόσιες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων για τη συγκρότηση εξεταστικής ή προανακριτικής Επιτροπής, γιατί τάχα οι δυο συγχρόνως δεν επιτρέπονται. Η κυβέρνηση που βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να συρθεί στη συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής που ως τα χθες δήλωνε ότι «παρεμποδίζει» τη δικαστική έρευνα. Το μεγαλοαστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνει σύσταση προανακριτικής Επιτροπής αλλά και το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, ενώ τα δυο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται αρχικά μόνο υπέρ της εξεταστικής Επιτροπής, όπως και η κυβέρνηση Καραμανλή, που ασχολείται μόνο με τις πολιτικές ευθύνες και κατά της προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών, συμπαρατασσόμενα και ευθυγραμμιζόμενα πλήρως με τη ΝΔ, «πετυχαίνοντας» έτσι να μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε ευπρόσδεκτα σωσίβια τόσο των υπουργών-υφυπουργών της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ που ευθύνονται για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου όσο και του «αγίου» Εφραίμ και της «θεϊκής» του μαφιόζικής συμμορίας (ανάμεσά της και ο βοηθός του, Αρσένιος, πρώην στελέχος της «Κ»ΝΕ στη Νομική Κομοτηνής, εκπομπή ALTER, 27/10/2008 ώρα 20:00 και Κ. Χατζημιχάλη: «ο ηγούμενος-επιχειρηματίας Εφραίμ και ο πρώην κνίτης βοηθός του», «Εποχή», 21/9/2008, σελ. 30).
Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ – θλιβεροί βαστάζοι και τρύπια ξεφουσκωμένα σωσίβια των «ευλογημένων τέκνων» του Εφραίμ: Καραμανλή-Ρουσόπουλου-Γκράτσιου-Δούκα-Μπασιάκου. Οι ηγεσίες των δυο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ αρχικά συμπαρατάχθηκαν και ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με την κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τάχθηκαν μόνο, όπως και η κυβέρνηση, υπέρ της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διασφαλιστεί έτσι η ατιμωρησία των υπουργών της, αρνούμενες τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τυχόν υπάρχουσες ευθύνες υπουργών-υφυπουργών για το «ιερό» σκάνδαλο του «αγίου» Εφραίμ (αφορά βέβαια μόνο εκείνους της ΝΔ, γιατί εκείνες των υπουργών-υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ έχουν δυστυχώς ήδη παραγραφεί), βοηθώντας έτσι ευθέως την κυβέρνηση να συνεχίσει την παρεμπόδιση της έρευνας για τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών της αλλά και στη συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου, αντί να ταχθούν ευθύς εξαρχής τόσο υπέρ της εξεταστικής όσο και υπέρ της προανακριτικής Επιτροπής. Η μεν Παπαρήγα συνεχίζει προφανώς, για πολλοστή φορά, τη γνωστή προδοτική της πολιτική μόνιμης στήριξης της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, ο δε Αλαβάνος το έπραξε επειδή βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν προς όφελος του μεγαλοαστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ (όμως φαίνεται να «ξεχνά» ότι η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην όποια, αν και ασυνεπή, αντιπολίτευση απέναντι στη κυβερνητική πολιτική).
Και τα δυο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα παρουσίαζαν-παρουσιάζουν στην προπαγάνδα τους το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δηλ. τη λεηλασία και αρπαγή της γης των ακτημόνων αγροτών αλλά και εκείνη της δημόσιας λαϊκής περιουσίας ως ζήτημα-διαμάχη μεταξύ των δυο μεγαλοαστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλ. ως ζήτημα μεταξύ πολιτικών εκπροσώπων μερίδων της αστικής τάξης, όμως η αρπαγή-λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, μ’ οποιαδήποτε μορφή και απ’ οποιαδήποτε μερίδα της αστικής τάξης, αλλά και απ’ το φεουδο-αστικό ιερατείο, είναι ζήτημα σύγκρούσης-διαμάχης μεταξύ εργατικής τάξης-αγροτιάς (και όλων των πλατιών λαϊκών μαζών) και της αστικής τάξης, ζήτημα μπουρζουαζίας-προλεταριάτου.
Είναι γνωστό ότι και τα δυο κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ (με ρεφορμιστική πρωτοπορία τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα) παρουσιάζουν μόνιμα τα ζητήματα που αφορούν την ταξική πάλη προλεταριάτου-μπουρζουαζίας και την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων εργατιάς-αγροτιάς, πρώτο, ως ζητήματα ενδοαστικά και δεύτερο, εξαρτούν την υπεράσπισή τους απ’ τη δημαγωγική εκμετάλλευση των δυο μεγαλοαστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραιτούμενα έτσι απ’ την υπεράσπισή τους και προδίνοντάς τα με πρόσχημα το ανύπαρκτο για την εργατική τάξη-αγροτιά και ολόκληρο το λαό ψευτοδίλημμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αρνούμενα έτσι την πραγματική αντίθεση προλεταριάτου-μπουρζουαζίας – ψευτοδίλημμα απ’ το οποίο επιπλέον εξαρτούν όχι μόνο την υπεράσπιση ετούτου ή εκείνου του προβλήματος της εργατικής τάξης και του λαού αλλά ακόμα και την ίδια την ταξική πάλη που μια απ’ τις μορφές της είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ. Επανειλημμένα οι ρεφορμιστές των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ έχουν ταχθεί κατά απεργιών, όπως π.χ. κατά της απεργίας των Δασκάλων πριν δυο χρόνια, αλλά και τώρα τάσσονται ανοιχτά κατά της απόφασης της διοίκησης της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας από την 1η Δεκέμβρη που την χαρακτηρίζουν «τυχοδιωκτισμό της ΟΛΜΕ»: «πρόκειται για πράξη τυχοδιωκτική και επικίνδυνη για το εκπαιδευτικό κίνημα. «Η απεργία της γαλοπούλας» είναι σχέδιο του ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί τις προεκλογικές του σκοπιμότητες και την αγωνιώδη προσπάθειά του να κερδίσει πόντους στο «κινηματικό και κοινωνικό του προφίλ» («Ρ» 21/10/2008, σελ. 24). Είναι γνωστό ότι οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ στη ΔΟΕ τάχθηκαν το 2006 κατά των επαναλαμβανόμενων απεργιών διαρκείας των δασκάλων, συμπαρατασσόμενοι με τους αντιδραστικούς της ΔΑΚΕ(ΝΔ), όπως το βεβαιώνουν και οι ίδιοι: «το έργο το έχομε ξαναδεί το 2006 με την απεργία της ΔΟΕ» («Ρ» 21/10/2008, σελ. 24), ενώ τώρα ενοχλούνται σφόδρα επειδή το Δ.Σ. «της ΔΟΕ εισηγείται την απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ με την ίδια μορφή αγώνα (5ημερες), με την προϋπόθεση όμως αυτή η μορφή να έχει εγκριθεί», ενώ οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ προτείνουν μόνο «δυο (2) 48ωρα απεργιακά βήματα» («Ρ» 23/10/2008, σελ. 26), μ’ αποτέλεσμα το Δ.Σ. της ΔΟΕ να τους βγαίνει απ’ τα αριστερά.
Αργότερα οι προδοτικές ηγεσίες, λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου, των δυο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, κινδυνεύοντας, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με την παραίτηση των δυο εισαγγελέων, να συνθλιβούν κυριολεκτικά και έτσι αναγκάστηκαν να συρθούν στην αποδοχή και της προανακριτικής Επιτροπής την τελευταία στιγμή. Ως τελευταία ο «Ριζοσπάστης» μιλούσε για «σκανδαλολογία» και για «το δίλημμα» «εξεταστική» ή «προανακριτική» Επιτροπή» («Ρ» 19/10/2008, σελ. 14), ενώ ο Α.Σκυλλάκος στις 18/10/2008 δήλωνε ότι «δεν είναι έτοιμος να απαντήσει για λογαριασμό του κόμματος τι θα κάνουν με την προανακριτική» («Ελευθεροτυπία» 18/10/2008 σελ. 6) και μόλις αργά τη Δευτέρα το βράδυ(20/10/2008), μετά μια ολόκληρη βδομάδα, η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ εδέησε (= προσωρινός ελιγμός) να ταχθεί και υπέρ της σύστασης προανακριτικής Επιτροπής: «το ΚΚΕ θεωρεί ότι και μόνη η παραίτηση των δυο εισαγγελέων επιβάλλει να ζητηθεί, παράλληλη με την εξεταστική Επιτροπή, σύσταση προανακριτικής» («Ρ» 21/10/2008, σελ. 3), τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 68,2% ήταν υπέρ της προανακριτικής Επιτροπής, εκ των οποίων 44,1 ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ.  Πρόκειται βέβαια για εντελώς αστεία δικαιολογία, γιατί ο πραγματικός λόγος δεν ήταν η παραίτηση των δυο εισαγγελέων αλλά ο υπολογισμός του μεγάλου πολιτικού κόστους που θα καλούνταν να πληρώσουν οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες σε περίπτωση που δεν θα τάσσονταν υπέρ της προανακριτικής Επιτροπής.
Όμως ο δημαγωγικός ελιγμός των σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ ότι τάχα δεν θέλουν «συμψηφισμό» άντεξε μόλις και μετά βίας τρία 24ωρα, αφού την Παρασκευή με μια εντυπωσιακή «κωλοτούμπα» στη Βουλή βρέθηκαν ξανά χορεύοντας στην «ποδιά» του Καραμανλή. Μιλώντας  δε ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης του (αυτό κάνουν κάθε φορά) ευθυγραμμίστηκαν πλήρως εκ νέου με την αντιδραστική κυβέρνηση και αναδείχθηκαν σε αδέξιους γελωτοποιούς της ΝΔ με την αποχώρησή τους απ’ τη Βουλή, «πετυχαίνοντας» να εισπράξουν (δεν εννοούμε τις απαράδεκτες αθλιότητες του πρώην χρουστσοφικού συντρόφου τους Πάγκαλου σε βάρος του Χαλβατζή) τα ειρωνικά σχόλια των βουλευτών του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ που εξόργισαν τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα που εκνευρισμένη και έξαλλη ωρύονταν στην αίθουσα της Βουλής: «δεν μπορεί να μιλάει ο Αντ. Σκυλάκος και να λένε «μιλάει ο εκπρόσωπος της ΝΔ» και «τι θα κάνουμε; Θα παίξουμε ξύλο καμιά μέρα;». Δεν ανέχομαι να ακούω κάθε φορά αυτό το πράγμα, ότι είμαστε εκπρόσωποι της ΝΔ. Να τελειώσει αυτό το βιολί («Ρ» 25/10/2008, σελ. 8). Όμως άδικα εκνευρίζεται η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα, αφού η ίδια και το κόμμα της έχουν επιλέξει να στηρίζουν μόνιμα την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.
Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους – Μοίρασμα της γης στους ακτήμονες και αφαίρεση των δασών-λιμνών-βουνών και άλλων μεγάλων εκτάσεων απ’ τις μονές-εκκλησία. Το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίο επαναφέρει στην επικαιρότητα δυο μεγάλης σημασίας ζητήματα που παραμένουν ακόμα άλυτα: πρώτο, το υπερώριμο αστικό αίτημα για χωρισμό αστικού κράτους-εκκλησίας και δεύτερο, το μοίρασμα της καλλιεργήσιμης γης που κατέχουν εκκλησία-μοναστήρια στους ακτήμονες αγρότες αλλά και την αφαίρεση (=δήμευση) όλων των δασών-λιμνών-βοσκοτόπια-παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και όποιων άλλων μεγάλων και μικρών εκτάσεων που εξακολουθούν να κατέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: