Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η κυβέρνηση Καραμανλή συνεπής στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της διαλύει οτιδήποτε παραπέμπει σε κοινωνική ευθύνη και μέριμνα. Πιστή στην αρχή ότι καθεμία είναι μόνη της, μεταθέτει ευθύνες πολιτείας στο άτομο. Είναι εντελώς αδιάφορη για τα βιοκοινωνικά χαρακτηριστικά των γυναικών, των φτωχών γονιών, ικανοποιεί αιτήματα της αστικής και μεσο-αστικής τάξης είτε αφορούν θέματα διευθέτησης υιοθεσιών, είτε καλύπτουν τις ανάγκες των ετεροκαθορισμένων γυναικών που αδυνατούν να ζουν χωρίς το επώνυμο των συζύγων τους.

Η υφαρπαγή παιδιών από φτωχές γυναίκες με την τροποποίηση του νόμου για τις υιοθεσίες, θυμίζει την απεχθή εποχή Φρειδερίκης.

Στα αιτήματα δεκαετιών για ειδικά οικογενειακά δικαστήρια, για κοινωνική πρόνοια, κ.α. γυρίζουν την πλάτη και επιχειρούν να επιβάλλουν την αντίληψη ότι καθείς πορεύεται μόνος.

Βάζει τους ανθρώπους να διαπραγματευτούν με όρους αγοράς . Αδιαφορεί το πως θα λειτουργήσουν τα συμβολαιογραφεία και οι αμοιβές.

Συνεπής στη «δημοκρατική» της αντίλήψη δεν συζητά, έχει αποφασίσει και επιλέγει τακτικές για να περάσει τα αντιφεμινιστικά και αντικοινωνικά μέτρα. Γράφει στα παλιά της παπούτσια διεθνείς συμβάσεις προστασίας παιδιών και γυναικών.

Όσον αφορά το «επώνυμο των γυναικών», οι χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες δεν θα σας το χαρίσουν, όλες μας μπορούμε να αποδείξουμε το έγγαμο βίο μας, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αγοραπωλησιών στο εξωτερικό…...

Και αυτό το νομοσχέδιο όπως και το ασφαλιστικό εντάσσονται στο αντιλαϊκό και αντιπροοδευτικό μένος που έχει η κυβέρνηση ενάντια στην πρόοδο και την απελευθέρωση των γυναικών. Τέλος η οικονομική κρίση δεν έχει μόνο συνέπειες στις τσέπες, έχει συνέπειες και στις γυναίκες. Θέλουν να γυρίσουν τις γυναίκες στο σπίτι και ψαλιδίζουν και τις ελαχιστότατες «κατακτήσεις» που έχουν γίνει με τους αγώνες των γυναικών.

Η συστράτευση όλων των γυναικών και όχι μόνο, ενάντια στη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης Καραμανλικής επίθεσης είναι η μοναδική, εφικτή και ελπιδοφόρα απάντηση.

Αθήνα, 29-09-2008

Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: