Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Μ’αφορμή τη συνάντηση Σαρκοζύ-Θαπατέρο

Μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό,
αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

Ο οδοστρωτήρας Σαρκοζύ συνάντησε το Θαπατέρο για να προσπαθήσει να τον πείσει για την αναγκαιότητα γρήγορου ξεμπλοκαρίσματος της ΕΕ.

Ο Σαρκοζύ, εκπρόσωπος του άγριου νεοφιλελευθερισμού και ο Θαπατέρο, ο σοσιαλφιλελεύθερος που επιβάλλει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στους εργαζόμενους, τους λαούς της Ισπανίας, συμφώνησαν για να περάσουν ένα περιορισμένο Συνταγματικό κείμενο, στη θέση του Συντάγματος που απορρίφτηκε με δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία. Θέλουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους ως τον Ιούνη, επωφελούμενοι της γερμανικής προεδρίας.

Αυτή η συμμαχία είναι μια επίθεση εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, όλων των λαών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα, αν και πιο «ελαφρύ», το νέο κείμενο θα παραμείνει προσηλωμένο στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, του κοινωνικού ντάμπινγκ, που βάζει τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά σε ανταγωνισμό, και δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αγορά και τα κεφάλαια. Προκρίνει την ενδυνάμωση του πολιτικού βάρους των ισχυρότερων οικονομικά κρατών, μέσα από τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων που καταργούν την ισότητα μεταξύ όλων των κρατών.

Σαρκοζύ και Θαπατέρο συμφώνησαν επίσης για την ανάπτυξη μιας «ευρω-μεσογειακής» πολιτικής και να αποτελέσουν το βασικό άξονα μιας πολιτικής κλεισίματος των συνόρων, , εμπλέκοντας τις κυβερνήσεις, τις αστυνομίες και τους στρατούς των κρατών της μεσογειακής λεκάνης. Είναι ακριβώς αυτές οι «οικονομικές συμφωνίες» που επιβάλλουν οι μεγάλες δυνάμεις, όπως το ιμπεριαλιστικό μπλοκ που λέγεται ΕΕ, στις χώρες της Αφρικής, που προκαλούν τη φτώχεια, την καταστροφή των καλλιεργειών και των οικονομιών αυτών των χωρών, αυτές οι οποίες συνιστούν την κύρια αιτία της εξορίας τόσων ανδρών, γυναικών, νέων, που πεθαίνουν κατά εκατοντάδες στη θάλασσα ή τις ερήμους.

Δεν ξέχασαν να επανεπιβεβαιώσουν την «τέλεια» αστυνομική και δικαστική συνεργασία στον αγώνα κατά της ΕΤΑ, ως απάντηση στις εθνικές διεκδικήσεις των Βάσκων της Ισπανίας.

Ο Σαρκοζύ και ο Θαπατέρο αποχωρίστηκαν πιο φίλοι από ποτέ.

Μεταξύ οπαδών του νεοφιλελευθερισμού, πάντα καταλήγουμε σε συμφωνίες ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους λαούς.

Οι πολιτικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις των δύο χωρών μας οφείλουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, δεσμούς αγώνα και αλληλεγγύης, για να αντιμετωπίσουν, μαζί, αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, και την Ευρώπη των μονοπωλίων και της αντίδρασης.

Για αυτό το σκοπότα δύο κόμματά μας εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται.

1η Ιούνη 2007

Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό)


Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: