Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Επίσημη ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Επίσημη ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT)

Τυνησία: Επίθεση αστυνομικών ενάντια στον Χαμμά Χαμμάμι και την Ράντια Νασρούι


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Τυνησίας καταγγέλλει ότι ο εκπρόσωπός του, Χαμμά Χαμμάμι (Hamma Hammami), και η σύζυγός του, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ράντια Νασρούι (Radhia Nasraoui), τέθηκαν κάτω από την στενή παρακολούθηση και επιτήρηση της πολιτικής αστυνομίας. Και όχι μόνο η οι ίδιοι αλλά το γραφείο της Ράντια παρακολουθείται 24 ώρες την ημέρα, από ειδική υπηρεσία της πολιτικής αστυνομίας. Η δικηγόρος ακολουθείται παντού και, ακριβώς όπως ο Χαμμά, υποβάλλεται σε όλα τα είδη εκφοβισμού.

Στις 13 Μάρτη ο Χαμμά Χαμμάμι δέχτηκε επίθεση στη μέση της Τύνιδας, στις 18:15 από μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που το χτύπησαν άγρια. Η επίθεση έγινε κοντά στο γραφείο άλλων δικηγόρων, στους οποίους ο Χαμμά πήγε να καταγγείλει τη δίωξη της οποίας ήταν το θύμα. Η αστυνομία περικύκλωσε το γραφείο του δικηγόρου, Mokhtar Trifi, για να αποτρέψει την είσοδο στον οποιονδήποτε. Η σωματική επίθεση στο Χαμμά σταμάτησε όταν ήρθε μια μεγάλη ομάδα πολιτών στην υπεράσπισή του και απέτρεψε την αστυνομία από τη συνέχιση της κακομεταχειρίσεις.

Στη «δημοκρατική» Τυνησία του Προέδρου Ali, φίλου των Σιράκ, Αθνάρ και Μπους, κ.λπ., η πολιτική αστυνομία διαδραματίζει έναν απαίσιο ρόλο. Να αναφερθεί μόνο ότι τόσο ο Χαμμά Χαμμάμι όσο και η σύντροφος Ράντια έχουν φυλακιστεί με διάφορε αφορμές και έχουν δεχθεί προσωπικές επιθέσεις.

Εκφράζουμε τη συνολική αλληλεγγύη μας στον Χαμμά και τη Ράντια, καθώς επίσης και την πιο ενεργητική διαμαρτυρία μας ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της κυβέρνησης του Ali.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

Μάρτης 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: