Τρίτη 17 Απριλίου 2007

ΚΚ Εργατών Γαλλίας : Διευρύνουμε την καμπάνια για την άμεση και καθολικη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Διευρύνουμε την καμπάνια για την άμεση και καθολική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Οι αστυνομικές αρχές υπό τις εντολές του νομάρχη του Παρισιού, εκκένωσαν το κεντρικό σημείο στήριξης της καμπάνιας των "χωρίς χαρτιά", την παρασκευή στις 20.30. Οι περίπου 200 μετανάστες, & υποστηρικτές τους, προσωπικότητες που καταλάμβαναν το κτήριο της EDF στη λεωφόρο Charonne, εξήλθαν ήρεμα και ενώθηκαν με εκατοντάδες άλλους που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο. Όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια διαδήλωση για να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε την καθολική και άμεση νομιμοποίηση όλων των "χωρίς χαρτιά" και για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε αυτή τη σύγκρουση.

Η εκκένωση έγινε χωρίς οι πολυάριθμες δυνάμεις της Τάξης να μπορέσουν να προβούν σε συλλήψεις.

Η απόφαση εκκένωσης αυτού του αχρησιμοποίητου κτιρίου ελήφθη από τα ανώτερα κλιμάκια. Εξέφραζε το φόβο των αρχών να βλέπουν το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών να τίθεται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και να γίνεται ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να αποκρύψει.

Πράγματι, σε λίγες ώρες, το κεντρικό αυτό σημείο, κατακλύστηκε από δημοσιογράφους, πολιτικές προσωπικότητες, υποψήφιοι για την εκλογή προέδρου ήρθαν στο σημείο και ο αριθμός των συγκεντρωμένων μπροστά στο κτίριο δεν σταματούσε να αυξάνεται. Πολλοί κάτοικοι σε αυτή τη λαϊκή συνοικία άρχισαν να συγκεντρώνονται.

Οι αρχές έφτασαν για να εκκενώσουν το κτίριο που είχε μετατραπεί σε κεντρικό σημείο της καμπάνιας, αλλά δεν κατάφεραν να μας κάνουν να "εκκενώσουμε" το αίτημα που έθεσε αυτό το κίνημα. Οι συλλογικότητες των χωρίς χαρτιά, τα δίκτυα υποστήριξης, οι πολιτικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κινήσεις, οι αλληλέγγυοι άντρες και γυναίκες σε αυτό τον αγώνα θα συνεχίσουν να μάχονται, για να επιβάλλουν αυτή τη νομιμοποίηση.

Πρέπει να διευρύνουμε την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την άμεση νομιμοποίηση όλων των χωρίς χαρτιά μεταναστών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Παρίσι, 15 Απρίλη 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: