Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ρεφορμιστικό «Κ»ΚΕ: θαρραλέα απόφαση της ηγεσίας ανάδειξής του σε κόμμα διατήρησης των ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ και των παράνομων κτισμάτων στο ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ


Ρεφορμιστικό «Κ»ΚΕ: θαρραλέα απόφαση της ηγεσίας ανάδειξής του σε κόμμα διατήρησης των ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ και των παράνομων κτισμάτων στο ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ

Με την ΑΡΝΗΣΗ ψήφισης των δυο τροπολογιών: «αποζημιώσεις»-«κατεδαφίσεις»

Από τα ΜΜΕ αλλά και από το «Ριζοσπάστη» πληροφορούμαστε ότι το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ στις δυο τροπολογίες, που κατέθεσε η ρεφορμιστική κυβέρνηση: η μια για τις «αποζημιώσεις» των πληγέντων απ’ την πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ και η άλλη για τις «κατεδαφίσεις αυθαιρέτων» αλλά και την κατεδάφιση όλων των παράνομων κτισμάτων στη Μακρόνησο, ψήφισε «Παρών»(!): «το ΚΚΕ ψήφισε παρών στη συγκεκριμένη τροπολογία για τις αποζημιώσεις» («Ρ» 2/8/2018, σελ.5) και στην «τροπολογία «περί κατεδαφίσεων» «το ΚΚΕ ψήφισε παρών» («Ρ» 2/8/2018, σελ.5).

Την επόμενη, στις 3 Αυγούστου, ο «Ριζοσπάστης» επανέρχεται στο ίδιο θέμα διαμαρτυρόμενος, μιλώντας για «στήσιμο προβοκάτσιας»(!): «ορισμένα διαδικτυακά Μέσα προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «παρών» στην τροπολογία για τα αυθαίρετα και τις αποζημιώσεις των πληγέντων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. «Το ΚΚΕ γυρνάει την πλάτη στους πυρόπληκτους» γράφτηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ σε άλλες αφήνονταν υπονοούμενα για τη στάση του ΚΚΕ στην ψήφιση των δυο τροπολογιών» («Ρ» 3/8/2018, σελ.2), στη δε σελίδα 5 σημειώνει αερολογώντας κουτοπόνηρα χωρίς να απαντάει: «κάθε άλλο παρά «συμπτωματική» ήταν η υπερψήφιση προχτές στη Βουλή από την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ των τροπολογιών για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και τα αυθαίρετα. Αλλά και η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια να συκοφαντηθεί η στάση του ΚΚΕ, που ψήφισε «παρών» στις δυο τροπολογίες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τα ανεπαρκέστατα μέτρα αποζημίωσης, αλλά και για την πολυδιαφημισμένη τροπολογία για τα αυθαίρετα, που αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός» («Ρ» 3/8/2018, σελ.5).

Ο «Ριζοσπάστης» του Σαββατο-Κύριακου επανέρχεται εκ νέου, κάνοντας λόγο για «θράσος»(!) και «άθλια υπονοούμενα»(!): «πίσω από τις φωνές και τους υψηλούς τάχα τόνους να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή τις κυβερνητικές τροπολογίες που προβλέπουν αποζημιώσεις - ψίχουλα για τους πυρόπληκτους και μέτρα που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να ανακουφιστούν και να ορθοποδήσουν, πόσο μάλλον να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες», για να συνεχίσει εκνευρισμένος: «κι από πάνω έχουν το θράσος οι εκπρόσωποί τους και τα παπαγαλάκια τους να αφήνουν άθλια υπονοούμενα για το ΚΚΕ, επειδή ψήφισε «παρών» στις δύο αυτές τροπολογίες και αποκάλυψε τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού, επαναφέροντας τις προτάσεις και τα αιτήματά του για πλήρη και ουσιαστική στήριξη, αποκατάσταση και προστασία των πληγέντων, συνολικά του λαού» («Ρ» 4-5/8/2018, σελ.3).

Δεν γνωρίζουμε ούτε ενδιαφέρει πως σχολίασαν και τί έγραψαν τα διάφορα ΜΜΕ, γιατί εκείνο που αποτελεί πραγματικό γεγονός και επιβεβαιώνεται ΚΑΙ απ’ τα παραπάνω εκτεταμένα αποσπάσματα του «Ριζοσπάστη» είναι: οι εκπρόσωποι του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ στη Βουλή ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ»(!) δηλ. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να ψηφίσουν τις δυο τροπολογίες που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή: «αποζημιώσεις»-«κατεδαφίσεις».

Αλήθεια, με ποια «επιχειρήματα»(!) ΑΡΝΗΘΗΚΕ το «Κ»ΚΕ να ψηφίσει τις δυο τροπολογίες;: τη μεν πρώτη δεν την ψήφισε, επειδή πρόκειται για «αποζημιώσεις – ψίχουλα»(!), τη δε δεύτερη, επειδή «αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός» («Ρ» 3/8/2018, σελ.5)(!!!).

1.ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ πυρόπληκτων. Στα παραπάνω αποσπάσματα του «Ριζοσπάστη» αναφέρουν ως «επιχειρήματα», ότι την πρώτη τροπολογία ΔΕΝ την ψήφισαν, επειδή αυτές αποτελούν «αποζημιώσεις – ψίχουλα»(!), ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΣ όμως απ τους αναγνώστες και το λαό, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη στάση της ΑΡΝΗΣΗΣ ψήφισης οι πυρόπληκτοι ΔΕΝ θα πάρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, δηλ. ούτε «επαρκείς» ούτε «ανεπαρκείς» αποζημιώσεις, μα ούτε καν αυτά τα ελάχιστα αλλά εντελώς αναγκαία «ΨΙΧΟΥΛΑ».

Έτσι με τη στάση της αυτή η ηγεσία του «Κ»ΚΕ – ένα απ’ τα χαρακτηριστικά της ρεφορμιστικής του πολιτικής – αυτο-απογυμνώθηκε και βρέθηκε δεξιότερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απ’ τα μεγαλοαστικά κόμματα που ΔΕΝ τόλμησαν να αρνηθούν την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας ώστε να δοθούν αυτά τα ελάχιστα «ψίχουλα» στους πυρόπληκτους, ενώ οι ρεφορμιστές ηγέτες «ταΐζουν» και «ανακουφίζουν» τους πυρόπληκτους με δημαγωγικές σαπουνόφουσκες γελοίων προτάσεων-υποσχέσεων χωρίς κανένα πρακτικό υλικό αντίκρισμα. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό, πως αν ΔΕΝ είχε ψηφιστεί αυτή η τροπολογία απ’ την κυβέρνηση και απ’ τα άλλα κόμματα οι πυρόπληκτοι ΔΕΝ θα έπαιρναν ούτε αυτά τα «ΨΙΧΟΥΛΑ», τα οποία είναι μεν ανεπαρκή και ελάχιστα, όμως εντελώς αναγκαία για την κάποια ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων στο ΜΑΤΙ.

2.ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ «αυθαιρέτων»παράνομων κτισμάτων ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ. Μετά τη «γενναία» προκλητική ΑΡΝΗΣΗ (δηλ. το διαβόητο «Παρών») ψήφισης της τροπολογίας για τις «αποζημιώσεις» ώστε να μην δοθούν ούτε τα ελάχιστα «ψίχουλα» στους πυρόπληκτους, η ρεφορμιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ προχώρησε σε μία ακόμα τολμηρότερη απόφαση, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα: ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ να ψηφίσει την τροπολογία για τις «κατεδαφίσεις» δηλ. κάποιων απαραίτητων και εντελώς αναγκαίων κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, παρεμποδίζοντας καταρχήν, μ’ αυτή την ΑΡΝΣΗ, την έστω ελάχιστη «διόρθωση» της ακραία επικίνδυνης κατάστασης στις περιοχές ΠΑΓΙΔΕΣ-ΘΑΝΑΤΟΥ, και κατά δεύτερο, υπερασπίζοντας τη διατήρηση και διαιώνιση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των «αυθαιρέτων».

Με την πολύ θαρραλέα – σε σχέση και με τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ και με τ’ άλλα μεγαλοαστικά κόμματα (η δημαγωγία αφορά το σύνολο των κομμάτων) – με την απόφασή της αυτή η ηγεσία μετέτρεψε το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ από ρεφορμιστικό που είναι επιπλέον σε κόμμα διατήρησης των αυθαιρέτων, όπως αποδεικνύεται στην πράξη και όπως στην πραγματικότητα είναι, παρά τις όποιες δημαγωγικές φλυαρίες. Βέβαια το ΣΥΝΟΛΟ των αστικών κομμάτων (μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών) είναι κόμματα υπεράσπισης των αυθαιρέτων για να ΜΗΝ χάσουν την εκλογική τους πελατεία.

Το τρίτο – και πολύ χειρότερο – που συνδέεται με την άρνηση ψήφισης της τροπολογίας για τις «κατεδαφίσεις» είναι η ΑΡΝΗΣΗ στην πράξη της ρεφορμιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ κατεδάφισης των παράνομων κτισμάτων στον ιστορικό τόπο της ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ, το διαβόητο DACHAU της Ελλάδας του μοναρχοφασισμού, όπου μαρτύρησαν κατά διαστήματα πάνω από 100.000 κομμουνιστές και αντιφασίστες. Έτσι και στην περίπτωση της διατήρησης των παράνομων κτισμάτων στη ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ, η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ αρνείται τις ιστορικές παραδόσεις της επαναστατικής κομμουνιστικής και αντιφασιστικής ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Τέλος, εν συντομία: από τη μία πλευρά η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ στην πράξη ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δοθούν οι αποζημιώσεις- «ψίχουλα» στους πυρόπληκτους και απ’ την άλλη αρνήθηκε να κατεδαφιστούν τα «αυθαίρετα» και ακόμα τρισχειρότερα τα παράνομα κτίσματα στον ιστορικό τόπο της ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: