Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ναζι-φασίστας Δημήτρης Καμμένος των ΑΝ.ΕΛΛ. αντιπρόεδρος της Βουλής

Πρόκληση για τον αντιφασίστα λαό η εκλογή του

Στα τέλη της πρώτης εβδομάδας του Ιούλη (6/7/2017) 182 βουλευτές εξέλεξαν τον ακραίο εθνικιστή, ρατσιστή και αντισημίτη Ναζι-φασίστα Δημήτρη Καμμένο, βουλευτή Πειραιά του εθνικιστικού, ρατσιστικού θρησκόληπτού κόμματος των ΑΝ.ΕΛΛ., συγκυβερνών κόμμα του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ.Καμμένος είναι γνωστός για τις υπεραντιδραστικές Ναζι-φασιστικές του απόψεις, ο οποίος δεν «ξεπλένει» απλά το Ναζι-φασισμό, όπως ισχυρίζονται διάφοροι (συνειδητά ή από άγνοια), αλλά εκπροσωπεί και προωθεί ο ίδιος αυτές τις απόψεις. Ας απαριθμηθούν παρακάτω ελάχιστα απ’ τα πολυάριθμα «κατορθώματά» του:

1. Πριν δυο χρόνια, το Σεπτέμβρη του 2015, ανακλήθηκε η υπουργοποίησή του (12ώρος υφυπουργός) για την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφίας της εισόδου του Χιτλερικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Auschwitz με τη γνωστή ναζιστική επιγραφή «Arbeit macht frei».

2. Τοποθετήθηκε ρατσιστικά στη Βουλή καταψηφίζοντας το νόμο για την κτήση Ιθαγένειας των παιδιών των ξένων εργαζομένων.

3. Μίλησε στο «ΣΚΑΪ» για «ρατσισμό εναντίον της εκκλησίας».

4. Καλούσε σε μαχητικότερη δράση την εγκληματική δολοφονική Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή».

5. Στις 21 Αυγούστου είχε επισκεφθεί τον αρχιεγκληματία και αρχιβασανιστή Θεοδ.Θεοφιλογαννάκο της Χούντας, διοικητή του τότε ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

6. Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταψήφισε στη Βουλή το άρθρο για την επαναφορά του πανεπιστημιακού Ασύλου.

7. Μ’ αφορμή το ζήτημα της «κλήρωσης των σημαιοφόρων μαθητών» σήκωσε τη φασιστική Σημαία της ντόπιας μοναρχοφασιστικής Αντίδρασης «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» (!).

8. Ψήφισε το Μάη, με το ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και θρησκόληπτο κόμμα του (ΑΝ.ΕΛΛ.), μαζί με τους Ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής», κατά της ανέγερσης και λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα: «Στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή «Ναι» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ενώ «Όχι» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ έδωσε θετική ψήφο αφού υπήρξαν οι τροποποιήσεις που είχε ζητήσει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» («Εφ.ΣΥΝτακτών» 25/5/2017).

9. Μ΄αφορμή τη Ναζι-φασιστική φιέστα – και  ΌΧΙ μόνο απλά «αντικομμουνιστική» – στο Ταλίν της Εσθονίας, ο «Δημ. Καμμένος έγραψε στο facebock μεταξύ άλλων: έχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων;» («Εφ.ΣΥΝτακτών» 21/8/2017, σελ. 14).

10. Επανειλημμένες δηλώσεις, κατά καιρούς με διάφορες αφορμές, κατά των Εβραίων, μόνιμος σημαιοφόρος του αντισημιτισμού και του ρατσισμού, μ’ αποτέλεσμα καταγγελίες του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Παρόλα αυτά ο Ναζι-φασίστας Δημ. Καμμένος εκλέχτηκε 8ος αντιπρόεδρος της Βουλής, παίρνοντας, όπως προαναφέρθηκε, 182 ψήφους, δηλ. δεν ψηφίστηκε μόνο απ’ τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά και από άλλα κόμματα, και έτσι «θα προεδρεύει της Βουλής ένας μεταμφιεσμένος Χρυσαυγίτης» (Κ.Παπαϊωάννου, τ. γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «Εφ.Συντακτών» 11/7/2017).    

Σε σύνολο 196 παρόντων βουλευτών, ο Δ. Καμμένος πήρε 182 και ο Μάριος Γεωργιάδης, που προτάθηκε από την Ενωση Κεντρώων για την θέση του Θ΄ αντιπροέδρου συγκέντρωσε 188 ψήφους.

«Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίασαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας όσο και μέλη του υπουργικού συμβουλίου (Θεανώ Φωτίου, Ολγα Γεροβασίλη, Γ. Σταθάκης, Χρ. Σπίρτζης, Παν. Κουρουμπλής, Παυλ. Πολάκης, Σωκρ. Φάμελλος, Γ. Τσιρώνης).

Τις αντιρρήσεις τους στην επιλογή Καμμένου εξέφρασαν δηλώνοντας «παρών» ο Νίκος Φίλης, ο Μάκης Μπαλαούρας, η Ευαγγελία Καρακώστα, ο Μάριος Κάτσης και ο Γιώργος Ψυχογιός.

Από την κυβερνητική παράταξη απουσίασαν οι Τασία Χριστοδουλοπούλου, Δ. Σεβαστάκης, Αρ. Μπαλτάς, Τρ. Μηταφίδης, Φωτεινή Βάκη, Ελένη Αυλωνίτου, Σία Αναγνωστοπούλου, Χρ. Παπαδόπουλος, Αννέτα Καββαδία, Γ. Κυρίτσης, Χρ. Καραγιαννίδης, Ανδρ.Ριζούλης, Μ. Μπόλαρης, Ελένη Σταματάκη, Γ. Πάλλης» («Εφ.Συντακτών» 6/7/2017).

Έτσι ο αντιφασίστας λαός «φορτώθηκε» προκλητικά όχι μόνο με κυβερνητική αλλά και διακομματική ευθύνη έναν Ναζι-φασίστα ως αντιπρόεδρο της Βουλής, «γλίτωσε» όμως, ίσως «προσωρινά», από έναν πατενταρισμένο φασίστα Χουντικό που σχεδίαζε να παρασημοφορήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος «με το μεγάλο παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος τον συνεργάτη των συνταγματαρχών Νικόλαο Ι. Μέρτζο» («ΕΦ. Συντακτών» 29/5/2017, σελ. 18) που χρημάτισε αντιπρόεδρος της φασιστικής Συμβουλευτικής των Παπαδόπουλου-Μακαρέζου-Παττακού κατά τη διάρκεια της φασιστικής δικτατορίας, δραστήριο μέλος της φασιστικής ΕΚΟΦ της ΕΡΕ και συνεργάτης των αρχηγών της ΝΔ Κων/νου Καραμανλή, Αβέρωφ και σύμβουλος του Κων/νου Μητσοτάκη (1990-1993), με την ανάλογη αλήτικη συμπεριφορά: «ήταν χαρακτηριστική και η απάντηση του κ. Μέρτζου – σε μία επιστολή που υπάρχει στο διαδίκτυο – η οποία με λεκτικό ύφος ανάλογο του δικτατορικού καθεστώτος απαντούσε «χέστηκα» στις υπενθυμίσεις του παρελθόντος που ίσως ήθελε να ξεχάσει ή να ξεχαστούν» («ΕΦ. Συντακτών» 29/5/2017, σελ. 18).

Δεν υπάρχουν σχόλια: