Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παραπέρα βάθεμα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και διατήρηση της μαζικής λαϊκής - εργατικής εξαθλίωσης, του σκληρού αστικού κρατικού αυταρχισμού και της φασιστικοποίησης

Η παρατεταμένη φθινοπωρινή ιμπεριαλιστική επιθεώρηση της Ελλάδας, οδήγησε σε σημαντικές εξελίξεις με το μπάσιμο του Δεκέμβρη. Κεντρική ιδέα και βασικός σχεδιασμός των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΕΕ - ΕΚΤ - ΗΠΑ - ΔΝΤ) και της ντόπιας ξεπουλημένης αστικής τάξης είναι η διασφάλιση, το στέριωμα και η "διαιώνιση"  της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει στην χώρα μας, ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με το βάθεμα του καθεστώτος εθνικής εξάρτησης και μαζικής λαϊκής - εργατικής εξαθλίωσης, σκληρού αστικού κρατικού αυταρχισμού και φασιστικοποίησης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πρωτίστως τα κόμματα της συγκυβέρνησης και με ιδιαίτερη επιμονή ο Σαμαράς και η ΝΔ, προτάσσουν σαν κατεπείγον ζήτημα την Συνταγματική αναθεώρηση, για να αποτυπωθούν στο Σύνταγμα τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και να κατοχυρωθούν συνταγματικά τα αντιδραστικά νομοθετήματα και οι "νέες πολιτικές" της εξάρτησης, των ξεπουλημάτων, των ταξικών - αντεργατικών νόμων - μέτρων και της πλήρους κατάργησης κάθε λαϊκής δημοκρατικής έκφρασης και ελευθερίας. 

Η δίμηνη παράταση στο "ελληνικό πρόγραμμα" που αποφάσισαν το eurogroup και τα λοιπά ιμπεριαλιστικά κέντρα, έχει σαφή χαρακτήρα και δηλωμένη στόχευση: την ολοκλήρωση του προγράμματος και την εφαρμογή όλων των "προαπαιτουμένων", την ένταξη της χώρας στην "προληπτική πιστωτική γραμμή" σαν πρώτο μέτρο επιμήκυνσης του πλαισίου σκληρής εξάρτησης (σε συνδυασμό με την παρουσία του ΔΝΤ) και παράλληλα την "αναγκαία" αποσαφήνιση του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Οι πολιτικές εξελίξεις, η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη 2014, η απόφαση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να υποδείξει σαν υποψήφιο ένα γνωστό, δοκιμασμένο και "καθαρό" στέλεχος της ντόπιας μοναρχοφασιστικής παράταξης, τον Σταύρο Δήμα, επιβεβαιώνουν ότι στον βασικό σχεδιασμό των ξένων και ντόπιων κέντρων βρίσκεται η πλήρης και ξεκάθαρη εδραίωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που έχουν διαμορφώσει.

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι κύρια επιλογή, σε αυτή τη φάση, αποτελεί το ξεκαθάρισμα του πεδίου, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων στην βάση των σχεδιασμών τους, η ισχυρή άσκηση πιέσεων (σε όλα τα επίπεδα) προς τις ευρύτερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης και της ρεφορμιστικής - σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς ειδικότερα, πιέσεων προερχόμενων από τα διεθνή κέντρα (οικονομικά και πολιτικά) αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο. Τα γεγονότα είναι πυκνά, οι εξελίξεις της περιόδου συνεχείς.

Κεντρική επιδίωξη του ιμπεριαλισμού και των συνεργατών του στη χώρα μας, της εγχώριας ξεπουλημένης αστικής τάξης και των δυνάμεων που - με τον ένα η τον άλλο τρόπο - τους υπηρετούν, είναι να επιβάλουν συνολικά και να καταστήσουν "αδιαπραγμάτευτο"  το πλέγμα της εθνικής εξάρτησης και των αστικών ταξικών πολιτικών, εργατικής λαϊκής εκμετάλλευσης - εξαθλίωσης. Να επιβεβαιώσουν σαν καταστροφική και αδιανόητη κάθε προοπτική και πολιτική που προωθεί την ρήξη και την σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ / ΗΠΑ / αγορές / ΝΑΤΟ κλπ) και το πλέγμα της εξάρτησης. Η στάση όλων, πολιτικών δυνάμεων, λαϊκού κόσμου, οι πολιτικές - ιδεολογικές θέσεις και επεξεργασίες πάνω στα κεντρικά αυτά ζητήματα, αποτελούν, σήμερα ακόμα περισσότερο, βασικό κριτήριο και παράγοντα. Οι συσκοτιστικές - αποπροσανατολιστικές - αντιεπιστημονικές θέσεις που "ζύμωσαν" - σε βάθος χρόνου - μέσα στο λαϊκό κίνημα διάφορες δυνάμεις, της προδοτικής ρεφορμιστικής και διασπαστικής - συμβιβαστικής - χρουτσωφικής - τροτσκιστικής και νεοτροτσκιστικής γραμμής, αναμφίβολα έχουν κάνει ζημιά στο κίνημα αντίστασης και στους λαϊκούς αγώνες. Μέσα στην αντίσταση, μέσα στο λαϊκό εργατικό κίνημα, μέσα από τα γεγονότα, τις επίκαιρες εξελίξεις, έρχεται και μπαίνει ισχυρά και αντικειμενικά το ζήτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας σαν λαϊκό αίτημα και σαν κεντρική πολιτική του κινήματος της αντίστασης, ως αναπόσπαστο τμήμα της πάλης κατά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: