Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΟΡΙΔΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟ–ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΟΡΙΔΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟ–ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μοναρχοφασιστική ΝΔ – ναζι-φασιστικές Οργανώσεις (ΛΑΟΣ, «Χρ. Αυγή», κλπ) μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία»

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πολύ καθαρότερα απ’ ότι στο παρελθόν, ότι το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι διάφορες ναζι-φασιστικές Οργανώσεις αποτελούν ολοένα και περισσότερο μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία», με τις γνωστές προσχωρήσεις στρατιάς ναζι-φασιστών στη ΝΔ, με κορυφαία αυτή του χουντικού ναζι-φασίστα Μ.Βορίδη, που πρόσφατα αναβαθμίστηκε απ’ το Σαμαρά, μ’ αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη λεγόμενη «ψήφο εμπιστοσύνης». Ο Μ.Βορίδης έχει πολύ πλούσια χουντική και ναζι-φασιστική δράση, όπως θα φανεί απ’ τη σύντομη αναφορά.

10 Απριλίου 1994: ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων,  από το ελληνικό έδαφος πραγματοποιούν επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν στρατιώτη κι έναν αξιωματικό. Το ίδιο βράδυ, η εθνικιστική οργάνωση “Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου” (ΜΑΒΗ) διεκδίκησε το χτύπημα.

19 Μαρτίου 1995: Νυχτερινό μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί τυπική έρευνα σε δυο οχήματα, ένα ΙΧ κι ένα φορτηγό, που κινούνταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στα οχήματα ανακαλύπτονται  6 καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια “τοκάρεφ” με 42 σφαίρες, στρατιωτικές στολές και μάλλινες κουκούλες. Οι 7 επιβάτες των δύο οχημάτων (ανάμεσά τους ο έφεδρος αξιωματικός Γ. Αναστασούλης) συλλαμβάνονται.

Ο επικεφαλής των κατηγορουμένων, Γ. Αναστασούλης, επικαλείται ως άλλοθι για την απουσία του από τη δολοφονική επίθεση της ΜΑΒΗ  , τη συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του “Ελληνικού Μετώπου”.   

Στη δικογραφία ο Μάκης Βορίδης βεβαιώνει  την παρουσία του κατηγορούμενου στο ξενοδοχείο Ντιβάνι-Ζαφόλια, όπου και το συνέδριο του «Ελληνικού Μετώπου». Όσο για το αν ο Αναστασούλης υπήρξε μάχιμο στέλεχος της οργάνωσης του, ο Μ. Βορίδης δήλωσε : “Δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν αν ποτέ γράφτηκε στο κόμμα. Διότι, ξέρετε, στο ιδρυτικό συνέδριο άλλοι συμπλήρωναν και άλλοι ξέχναγαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εγγραφής. Πάντως θέλω να δηλώσω ότι εμείς εκτιμούμε πολύ τον Γ. Αναστασούλη”.

Η πρόσφατη αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βοριδη, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός , καθώς ούτε ο Μ.Βορίδης είναι ένα τυχαίο πρόσωπο.

Η πολιτική του σταδιοδρομία είναι γνωστή: Το 1984 εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο εγκληματίας συνταγματάρχης φασίστας δικτάτορας Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό). Στις 15 Μαρτίου 1985 διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της χουντο-φασιστικής του δράσης και μερικούς μήνες μετά, επικεφαλής ομάδας "ΕΠΕΝιτών" πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς.

Το 1994  ιδρύει το "Ελληνικό Μέτωπο” στο οποίο  μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Το "Ελληνικό Μέτωπο" τελικά προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ, ενώ το Νοέμβριο του 2011 ο Μ.Βορίδης διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Για πρώτη φορά σε κυβέρνηση «μεταπολίτευσης» φιγουράρει ένας χουντικός και ναζι-φασίστας υπουργός. Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. (το οποίο βούλιαζε δημοσκοπικά) και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μέχρι τον Ιούνιο του 2014, όταν και ανέλαβε τη θέση του υπουργού Υγείας.

Η αναβάθμισή του εντός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι, ούτε τυχαίο, ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεκάδες στελέχη, ανώτερα και μεσαία, του ναζι-φασιστικού χώρου έχουν αναβαθμιστεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας Σαμαρά. Οι Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεκάδες στελέχη από την ΠΟΛΑΝ, το Εθνικό Μέτωπο, το ΛΑΟΣ, το «Δίκτυο 21» αποτελούν ένα στελεχικό κορμό που πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του φασιστοειδούς Α.Σαμαρά, θαυμαστή-υπερασπιστή των εθνοπροδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας. Το ναζι-φασιστικό (ανοιχτό ή συγκαλυμμένο) προφίλ αυτού του στελεχικού κορμού είναι αποκαλυπτικό και των ισχυρών τάσεων εντός του κόμματος της μοναρχοφασιστικής Νέας Δημοκρατίας για μια συνολικότερη μετατόπιση της φυσιογνωμίας του κόμματος.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής την επόμενη περίοδο θα αποτελέσει ένα ακόμη σταθμό στη πορεία αυτή, με όλα τα ενδεχόμενα να  παραμένουν ανοιχτά.

Απ’ το 2011 αλλά και φέτος θα γιορταστεί η αντιφασιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου με υπουργούς θαυμαστές και υπερασπιστές της στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία, με «πρώτο και καλύτερο» το χουντικό ναζι-φασίστα Μ.Βορίδη, «αναβαθμισμένο» αντικαταστάτη του Σαμαρά – μια πρόκληση χωρίς αντιδράσεις απ’ τον αντιφασιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: