Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πολυτεχνείο 2014

201411afissa-pol2

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο 2014

Ζήτω η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Προκλητικότατη για τον αντιφασίστα λαό η ύπαρξη-παρουσία και η πρόσφατη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

των ΧΟΥΝΤΟ – ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ «Βορίδηδων» στην κυβέρνηση του φασιστοειδούς Α.Σαμαρά

Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973

ΕΞΈΓΕΡΣΗ κατά της Χούντας και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων

 

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαίας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου απ τους φοιτητές και εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση κατέληξε σε ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατορίας του ντόπιου κεφαλαίου και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών.

Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου ΔΕΝ αντιτάχθηκαν μόνο τα γνωστά παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ.

Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασίστες και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες» της ΚΥΠ και της CIA: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη ΔΙΑΛΥΣΕΙ με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο: ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν:κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω: αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις” (στο ίδιο, σελ. 112-113).

Άμεση ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική

Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί και από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ)

Η σημερινή συνολική κατάσταση της χώρας, και ειδικότερα των εργαζομένων, είναι χειρότερη από ποτέ, έχοντας σημειώσει συνεχή χειροτέρευση σε τρία επίπεδα:

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Η οικονομία παραμένει σε κατάσταση ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ και βρίσκεται βυθισμένη στην παρατεταμένη οικονομική κρίση που ΔΕΝ είναι «κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου» (=αντιμαρξιστική άποψη του «Κ»ΚΕ) αλλά αντίθετα είναι: καπιταλιστική κυκλική κρίση υπερπαραγωγής, που πηγάζει απ’ τη βασική ΑΝΤΙΦΑΣΗ του καπιταλισμού (ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ).Όλοι οι οικονομικοί δείχτες και τα οικονομικά μεγέθη επιδεινώνονται διαρκώς (πτώση της παραγωγής, μείωση εξαγωγών, κλπ.), κερδοσκοπικές αυξήσεις τιμών, άνοδος του πληθωρισμού, κλπ. με τη μαζική ανεργία να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη (η πραγματική ανεργία κυμαίνεται γύρω στα 2.000.000, μ’ εκείνη των νέων γύρω στα 65-70%) – φαινόμενο που εκτονώνεται με τη μαζική μετανάστευση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο απ’ τις συνεχείς απανωτές σφοδρές επιθέσεις των ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ και των ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου σ’ όλα τα επίπεδα, ενώ το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης του προλεταριάτου συνεχίζει να βαθαίνει, παίρνοντας ταυτόχρονα γιγαντιαίες διαστάσεις. Παράλληλα, και παρά την κρίση, τα κέρδη του κεφαλαίου φτάνουν στα ύψη και η φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή «ζει και βασιλεύει», ενώ η χώρα και ο λαός θα παραμείνουν αλυσοδεμένοι, για πολλές δεκαετίες, στο άρμα των δανειστών, με το Χαρδούβελη να ομολογεί-δηλώνει: «οι σχέσεις μας με τους δανειστές, είναι μια σχέση που θα διαρκέσει πολλά χρόνια, μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των δανείων μας» («Ελευθεροτυπία» 5/11/2014, σελ. 5).

Η συνειδητά ψευδείς διαβεβαιώσεις – συστηματική εξαπάτηση του λαού – του απατεωνίσκου πρωθυπουργού για «έξοδο της χώρας στις αγορές»(!) (δήλωση που οδήγησε τα spread να «πετάξουν» στα ύψη και σε μεγάλη βουτιά το χρηματιστήριο) και για «καλυτέρευση»(!) της κατάστασης των εργαζομένων με τον ΔΗΘΕΝ «τερματισμό» των παλιών δυσβάστακτων μέτρων (η εφαρμογή τους θα συνεχιστεί, ενώ αναμένονται και νέα) διαψεύστηκαν απ’ τις δηλώσεις των ιμπεριαλιστών αφεντικών του και τη γραμμή της λεγόμενης «προληπτικής χρηματοδοτικής στήριξης» ή «ενισχυμένη προληπτική στήριξη».

Β. ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε παραπέρα βάθεμα αλλά και πληρέστερη-ασφυκτικότερη ιμπεριαλιστική ΕΞΑΡΤΗΣΗ της Ελλάδας, προφανώς σε βάρος της χώρας, γεγονός που δείχνει καθαρά, μεταξύ πολλών άλλων, ότι οι ΣΧΕΣΕΙΣ Ελλάδας – Γερμανίας-Γαλλίας, κλπ. ΔΕΝ είναι σχέσεις «αλληλεξάρτησης» («Κ»ΚΕ) δηλ. «ισότιμης»(!) συμμετοχής σε ΕΕ, όπως ισχυρίζονται ΚΑΙ τα μεγαλοαστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ., ΑΝΤΙΘΕΤΑ: ήταν και παραμένουν σχέσεις ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Τα περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας»(!), κλπ. των σοσιαλδημοκρατών-τροτσκιστών ηγετών του «Κ»ΚΕ αποτελούν ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, επανέκδοση των γνωστών αντιμαρξιστικών παμπάλαιων τροτσκιστικών αερολογιών.

Παρά την πολύ δυσμενέστερη εξέλιξη των τελευταίων χρόνων των σχέσεων Ελλάδας-ΕΕ ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τόσο τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.) όσο και τα ρεφορμιστικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) αλλά και σειρά εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις έχουν πλήρως ευθυγραμμιστεί με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και της ξενόδουλης αντιδραστικής αστικής τάξης αλλά ΚΑΙ των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που είναι: ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Ελλάδας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ. Αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένα τόσο απ’ τα μεγαλοαστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.) αλλά και απ’ τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο παραμονές εκλογών του 2012: «Ευρώπη ή χάος», το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «Κ»ΚΕ: «λύση έξω από το ΕΥΡΩ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011, σελ.6) όσο και απ’ τους διάφορους ηγέτες της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. («Κ»ΚΕ, κλπ. παραπέμπουν τη λεγόμενη «αποδέσμευση»(!) απ’ την ΕΕ στο μακρινό μέλλον της «ειρηνικής κοινοβουλευτικής» τους «επανάστασης»(!).

Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ ΔΕΝ τάσσονται μόνο ΚΑΤΑ της, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩλύση έξω από το ΕΥΡΩ … είναι καταστροφή») αλλά ΕΠΙΠΛΕΟΝ: πρώτο, έχουν παραιτηθεί εντελώς απ’ την αντιιμπεριαλιτική πάλη για αποτίναξη του ζυγού της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, δεύτερο, έχουν εγκαταλείψει πλήρως και οριστικά την πάλη για την υπεράσπιση και κατάχτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, αφού ΤΑΧΑ «ο όρος σήμερα “εθνική ανεξαρτησία” δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες» (“Ρ” 1/2/2005, σελ.15), δηλ. παραιτήθηκαν από ένα καίριο και κεντρικό ζήτημα πάνω στο οποίο «πατά» η παραπλανητική δημαγωγική προπαγάνδα όλων των εθνικιστών και ναζι-φασιστών («Χρυσή Αυγή», ΛΑΟΣ, κλπ.), η οποία εδώ και καιρό έχει πάρει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις, δηλητηριάζοντας καταστροφικά τη συνείδηση τμημάτων του λαού, τρίτο, με την ΑΡΝΗΣΗ ύπαρξης της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΗ, κλπ.) απ’ τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι σημερινοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες μετατρέπονται σε προκλητικότατους – ίδιου επιπέδου μ’ εκείνους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ. – ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της σημερινής υπαρκτής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας αλλά και σε θλιβερούς απολογητές της ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ελλάδας.

Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ: ολόπλευρο βάθεμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και προκλητικότατη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των ΧΟΥΝΤΟ – ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ «Βορίδηδων» στην κυβέρνηση του φασιστοειδούς Α.Σαμαρά. Το διαρκές ολόπλευρο βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής που εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, τόσο με τις χιλιάδες δολοφονικές επιθέσεις πανελλαδικά των χιτλερικών αποβρασμάτων Ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής» ενάντια σε μετανάστες εργάτες και έλληνες αντιφασίστες (μαζί με 5 δολοφονίες, με τελευταία εκείνη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα) αλλά και με τον ολόπλευρο εκφασισμό του αστικού κράτους (αστυνομία, στρατός, δικαιοσύνη, κλπ) και το φασιστικό πογκρόμ «ανακατάληψης των πόλεων» του εθνικιστικού-ρατσιστικού-φασιστικού δίδυμου Σαμαρά-Δένδια ως την επίσημη συμμετοχή του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη πριν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και των γνωστών Ναζι-φασιστών Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, κλπ., που τώρα πέρασαν ανοιχτά στο αδελφό τους κόμμα, δηλ.τη μοναρχοφασιστική ΝΔ, με αρχηγό το θαυμαστή-υμνητή των Ταγμάτων Ασφαλείας, Α. Σαμαρά ως τη συνεργασία του Ναζι-φασίστα ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ με τη «Χρυσή Αυγή» και τελευταία την προκλητική «Χρυσαυγήτικη» στάση του Γ.Στύλιου απέναντι στην Κανέλλη στη Βουλή (6/11/2014). Μοναρχοφασιστική ΝΔ – ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ. αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία».

Ασυνεπή και ταλαντευόμενη στάση απέναντι στο πρόβλημα της δίωξης των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ της «Χρυσής Αυγής» αλλά και απέναντι στο Ναζι-φασισμό (ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή», κλπ.), κρατούν, πέραν των παραδοσιακών αστικών κομμάτων, και τα κόμματα της ντόπιας χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και «Κ»ΚΕ, το οποίο, εκτός των πολλών άλλων, έστειλε ακόμα και τη βουλευτή του νέο-«ορθόδοξη» εθνικίστρια Λ.Κανέλλη σε εκδήλωση ως ομιλήτρια προβολής Ναζι-φασιστικού βιβλίου του ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ το Δεκέμβρη του 2006 («Εφημ. Συντακτών» 25-26/05/2013, σελ.13), ενώ τελευταία χαρακτήρισε το Μπαλτάκο μόνο ως «αντικομμουνιστή» και όχι ως Ναζι-φασίστα, που στην πραγματικότητα είναι.

Σήμερα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι: να προχωρήσουν και επιταχυνθούν οι διώξεις και να τιμωρηθούν ΟΛΑ τα υπαρκτά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της δολοφονικής εγκληματικής Ναζι-φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής».

Φέτος θα γιορταστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ η αντιφασιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου – όπως και απ το 2011 – με υπουργούς θαυμαστές και υπερασπιστές της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας, με «πρώτο και καλύτερο» το Χουντικό Ναζι-φασίστα Μ.ΒΟΡΙΔΗ, «αναβαθμισμένο» αντικαταστάτη του Σαμαρά – μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ χωρίς αντιδράσεις απ’ τον αντιφασιστικό χώρο.

Για την απόκρουση των επιθέσεων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου απαιτούνται ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις και ένταση της πάλης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων σε συνδυασμό με την πάλη κατά των ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ–ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ–ΦΑΣΙΣΜΟΥ–ΝΑΖ-ΙΦΑΣΙΣΜΟΥ (συγκρότηση Αντιφασιστικού Μετώπου) μα και την πάλη για την, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ.

Νοέμβρης 2014

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)

Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

http://anasintaxi.awardspace.com – http://anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: