Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ

d81e1263a3b6edb9fbf4b34ebd43d1ee_XLΟπαδοί ομάδων στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής δράσης

«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ»

«Οι φασίστες δολοφονούν, οι μπάτσοι συνεργούν»

«Με το φασισμό δεν ανοίγεις συζήτηση, τον καταστρέφεις»

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η δράση των διαφόρων εθνικιστών και ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής» και η προσπάθειά τους να διεισδύσουν στα γήπεδα, στο χώρο των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων, διαδίδοντας το θανατηφόρο εθνικιστικό-ρατσιστικό-φασιστικό δηλητήριο τους στη νεολαία και όχι μόνο.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού συγκροτήθηκε απ’ τη ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» η διαβόητη «Γαλάζια Στρατιά», ανοίγοντας γραφεία σε διάφορες πόλεις. Είναι επίσης γνωστές οι ρατσιστικές-εθνικιστικές επιθέσεις εναντίον των ξένων μεταναστών με διάφορες ποδοσφαιρικές αφορμές π.χ. τη νίκη της εθνικής ομάδας, αλλά και τον αγώνα μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας κραυγάζοντας το ρατσιστικό-εθνικιστικό σύνθημα: «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ», κλπ. κλπ.

Όμως η προσχεδιασμένη εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (ηρώα του λαού μας) από μέλος-στελεχος της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», το θρασύδειλο χιτλερικό απόβρασμα Ρουπακιά, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και στο χώρο των φιλάθλων τόσο στο εξωτερικό, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όσο και στο εσωτερικό σε πολλές πόλεις της χώρας που εκφράστηκαν με ανάλογα αντιφασιστικά συνθήματα. Από τους πρώτους οι οπαδοί του «Εργοτέλη» ύψωσαν πανό με σύνθημα «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ», που έγινε το σύνθημα της νεολαίας και όλων των μετέπειτα αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα αντιφασιστικά πανό ύψωσαν οι φίλαθλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου, κλπ. ενώ οι οπαδοί του Παναιτωλικού ύψωσαν πανό με σύνθημα «νεκρό παιδί απ’ τους νεοναζί, τσακίστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής» και οι οπαδοί του Πανσερραϊκού πανό με σύνθημα «Παύλος Φύσσας νεκρός από χέρι φασίστα, πίσω φονιάδες», φωνάζοντας ταυτόχρονα ρυθμικά το σύνθημα: «ούτε στις Σέρρες, ούτε πουθενά, τσακίστε τους σε κάθε γειτονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: