Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Η ΠΑΡΝΗΘΑ

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΑΣΩΝ 

 ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Η ΠΑΡΝΗΘΑ 

Για καταπάτηση και ιδιοποίηση δημοσίας γης
Ο εμπρησμός των δασών, όπως και η καταστροφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων διότι η φωτιά δεν κάνει διακρίσεις, τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου και επικρατούν ισχυροί άνεμοι ,έχει γίνει κατάσταση στην χώρα μας για πολλά χρόνια. Για να είναι αποτελεσματικό το έργο των εμπρηστών ,τις ημέρες που είναι ευνοϊκές για πυρκαγιές έχουμε δεκάδες φωτιές σε διάφορα μέρη της χώρας ,ώστε η κατάσβεση τους να είναι αδύνατη ,και έτσι καταστρέφονται τα δάση που είναι η κυρία επιδίωξη τους. Εφημερίδα Ανασύνταξη
Για την αποτελεσματική καταστροφή του δάσους ,όπως στην περίπτωση του Σέϊχ Σου στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πυρκαγιές σε πολλά σημεία του δάσους οπότε ήταν δυσχερής ή και αδύνατη η κατάσβεση τους, από όπου βγαίνει και το συμπέρασμα ότι ενήργησαν βάση οργανωμένου σχεδίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι και σε πολλά σημεία στο Σέϊχ Σου. Αν η κατάσβεση της ήταν αδύνατη μέχρι το βράδυ, όπως και αυτό συνέβη, τότε η φωτιά ανεξέλεγκτη μπορούσε τη νύκτα να συνεχίσει το καταστρεπτικό της έργο, που ήταν και ο επιδιωκόμενος σκοπός των εμπρηστών.
Ο εμπρησμός του Σέϊχ Σου στην Θεσσαλονίκη, όπως και η καταστροφή του δάσους της Πεντέλης πριν από μερικά χρόνια αποτελεί κοινωνικό έγκλημα ,καθόσον τα δάση αυτά αποτελούσαν πνεύμονες πρασίνου για τα εκατομμύρια των κατοίκων που ζούνε σε αυτές τις μεγαλουπόλεις. Χαρακτηριστικό κι αυτό γνώρισμα και πρακτική της αστικής ασυδοσίας, όπου τα κέρδη των ολίγων αποβαίνουν σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων των πόλεων.
Οι εμπρησμοί δεν είναι οι μόνες αιτίες που προκαλούν τις φωτιές στα δάση, φωτιές επίσης προκαλούνται από κεραυνούς, βραχυκυκλώματα σε καλώδια της ΔΕΗ, όπως και από αμέλεια των, κατοίκων, αναφερόμαστε, βέβαια, στους εμπρησμούς διότι αποτελούν συνειδητές και συστηματικές ενέργειες που καταλήγουν στην καταπάτηση και ιδιοποίηση της δημόσιας γης.
Τα αυθαίρετα που κτίζονται στη καταπατημένη καμένη γη, ο αποχαρακτηρισμός που στην συνέχεια γίνεται των δασικών περιοχών, διευκολύνει τους καταπατητές να κτίζουν ολόκληρους οικισμούς, που αφού προμηθευτούν με νερό, φως, τηλέφωνο ,τελικά νομιμοποιούνται μπαίνοντας στο σχέδιο πόλεων. Επικρατεί, βέβαια, η άναρχη δόμηση, και η αυθαιρεσία πάνω στη γη καθόσον με τον καιρό μεγαλώνουν οι οικιστικές ανάγκες στις μεγάλες πόλεις, μεγαλώνει η αξία της γης και οι καταπατητές της δημόσιας γης καθορίζουν τα όρια των πόλεων. Αυτή είναι η εικόνα της πλήρους αναρχίας στη δόμηση. Αντί να υπάρχει μελετημένο σχέδιο πόλεων που να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των κατοίκων με μεγάλους δρόμους, πάρκα, πλατείες, χώρους για αθλητικές δραστηριότητες κλπ. Σχετικά με την δασοπροστασία, τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών, όσο και τις δυνάμεις από τον αέρα δηλ. τα αεροπλάνα, υπάρχουν βασικές ελλείψεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δασοπόνων, με τους οποίους θα συμφωνήσουμε διότι πως θα ήταν δυνατό το έργο του εμπρησμού, όπου από την κερδοσκοπία της δημόσιας γης ωφελούνται όχι μόνο οι καταπατητές αλλά και όλοι οι αρμόδιοι των διαφόρων υπουργείων που άμεσα εμπλέκονται στην νομιμοποίηση όλων αυτών των αυθαιρέτων.
Εφημερίδα Ανασύνταξη
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Κανένας «εκδημοκρατισμός» των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δικαιοσύνης δεν είναι εφικτός όσο υπάρχει αστικό κράτος

Κάτω η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Με αποτροπιασμό παρακολούθησε ο λαός αλλά και η υφήλιος ολόκληρη τα βίντεο με την κακομεταχείριση πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας. Φυσικά και δεν πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις» βασανισμών, όπως επιδιώκει να μας πείσει ο «Κανίβαλος» Πολύδωρας, αλλά για «μεμονωμένες» βιντεοσκοπήσεις βασανισμών.

Λίγες ημέρες πριν, ο «Παναγιωτάκης με τα πράσινα παπούτσια», μέσα από τη φυλακή αποδείκνυε τη μόνιμου χαρακτήρα «συνεργασία» θεσμών του αστικού κράτους, της Αστυνομίας και της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης. Είχε την ατυχία να είναι ένας από τους 61 που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιδρομή της σε μπλοκ πορείας φοιτητών στις 8 Μάρτη. Και με την πρώτη «ευκαιρία» (φορούσε ίδια παπούτσια με εμπρηστή αυτοκινήτου!), το αστικό κράτος τον έθεσε υπό ομηρία. Προφανές το «μήνυμα»: να μην κατεβαίνουμε σε πορείες.

Από τους 61 συλληφθέντες της 8ης Μάρτη, ένας παραμένει ακόμα στη φυλακή: είναι ο Βασίλης Στεργίου, οικοδόμος στο επάγγελμα και κοινωνικά δραστήριος. Αυτές τις δύο ιδιότητες επικαλείται η «Τυφλή» αστική «Δικαιοσύνη» στο «σκεπτικό» της απόφασης για συνέχιση της κράτησής του. Να λοιπόν το «έγκλημά» του: στάθηκε αλληλέγγυος σε κινητοποιήσεις άλλων τμημάτων του λαού. Δεν ήταν φοιτητής, άρα δεν έπρεπε να είναι παρών στην πορεία, λέει το «σκεπτικό».

Η θεσμική αριστερά & τα απατηλά συνθήματα για «εκδημοκρατισμό» ΕΛ.ΑΣ & Δικαιοσύνης

Το ζήτημα της ταξικής ουσίας και του ρόλου του αστικού κράτους και των μηχανισμών του είναι για το εργατικό κίνημα σπουδαίας, θεμελιακής σημασίας επειδή συνδέεται τόσο με τον συνεχή αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στο κεφάλαιο κατά τη διάρκεια της ύπαρξης του καπιταλισμού όσο και με το ζήτημα της προλεταριακής επανάστασης. Γι αυτό και ο Λένιν τόνιζε σχετικά ότι "η πάλη για την απαλλαγή των εργαζομένων μαζών από την επιρροή της αστικής τάξης γενικά και της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης ιδιαίτερα, δεν είναι δυνατή χωρίς την καταπολέμηση των οπορτουνιστικών προλήψεων για το κράτος" (Λένιν, 25ος τόμος, σελ. 394).

«Η πάλη για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης»(Πρόγραμμα «Κ»ΚΕ(’56), σελ.35) δεν αποτελεί παρά μια αστική πλάνη. Είναι σοσιαλδημοκρατικό- απατηλό «αίτημα» καθώς δεν λαμβάνει υπόψη το ρόλο αυτών των μηχανισμών του αστικού κράτους, αλλά και του ίδιου του αστικού κράτους. Το αστικό κράτος δεν είναι αταξικό, αλλά υπάρχει για να εκφράζει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας μόνο τάξης: της αστικής.

Οι συλλήψεις και προφυλακίσεις κοινωνικά δραστήριων ανθρώπων είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα: με σκοπό να τρομοκρατηθούν οι λαϊκές μάζες και να μην αντιδράσουν στη νέα θύελλα αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» που έρχονται μετά τις εκλογές. Όσο για την ύπαρξη πραγματικά Δημοκρατικών σωμάτων ασφαλείας και Δικαιοσύνης, αυτή είναι εφικτή μόνο μετά την εγκαθίδρυση μιας νέας εξουσίας, της Λαϊκοδημοκρατικής Εξουσίας-Διχτατορίας του προλεταριάτου, εγκαθίδρυση που επίσης προϋποθέτει: πρώτο κατάληψη της πολιτικής εξουσίας μετά από νικηφόρο ένοπλο αγώνα και δεύτερο ολοκληρωτική συντριβή του αστικού κρατικού μηχανισμού.


Ιούνιος 2007


Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Νικηφόρα απεργία των εργατών της ζυθοποιίας Kronenbourg

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της CGT του εργοστασίου Kronenbourg, στο Obernai (Bas Rhin), και το μήνυμα αλληλεγγύης του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF) που χαιρετίζει αυτή τη σημαντική νίκη.

Ιστορική νίκη στην Kronenbourg, στο Obernai

Μετά από 4 μέρες απεργίας των εργατών της ζυθοποιίας πέτυχαν την ικανοποίηση των κυριότερων αιτημάτων τους:

-Την επιστροφή των υπερωριών σε καθεστώς εθελοντικής βάσης. Σημαντικές πρόοδοι στις συνθήκες εργασίας θα υπάρξουν άμεσα.

- Νέο πλαίσιο στις σχέσεις μεταξύ ιεραρχίας και εργατών που σε μερικούς τομείς είχαν σοβαρά επιδεινωθεί

-30 νέες συμβάσεις στην παραγωγή με πρόσληψη αμέσως μετά την εκπαίδευση

-17 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη διανομή θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνουως το τέλος Οκτώβρη ενώ θα υπάρξουν άλλες 5 νέες προσλήψεις ορισμένου χρόνου

-Στενή διαβούλευση με όλο το προσωπικό για την επίλυση όλων των τεράστιων προβλημάτων αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και νέα κονδύλια..

-Πριμ 1500 ευρώ για όλους

Η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων ήταν σημαντικά για την κινητοποίηση. Οι απεργοίόρισαν έναν οργανωμένο στη CGT να τους αντιπροσωπεύσει στις διαπραγματεύσεις και ενώπιον των ΜΜΕ. Μονίμως συγκεντρωμένοι στο εργοστάσιο, μπόρεσαν να παρακολουθούν κάθε στιγμή την πορεία των διαπραγματεύσεων. Συλλογικά αποφάσισαν σε κρίσιμες στιγμές τον προσανατολισμό του αγώνα τους. Αυτή η μορφή πάλης, η αποφασιστικότητά τους και η ενότητά τους επέτρεψαν να έρθει η νίκη.

Όλα τα συνδικάτα του Obernai υποστήριξαν και συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα.

8 Ιούνη 2007


Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Μήνυμα αλληλεγγύης Στους εργάτες, τους τεχνικούς της Kronenbourg

Πετύχατε μια όμορφη νίκη ενάντια στην εργοδοσία που ήθελε να σας επιβάλλει τις υπερωρίες, αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας και ζωής σας.

Πετύχατε συμβάσεις για τους έκτακτους.

Καταφέρατε να αποσπάσετε πριμ από μια διεύθυνση που δεν αναζητά παρά τον πλουτισμό των μετόχων. Η νίκη σας είναι αποτέλεσμα αποφασιστικότητας και ενότητας των μαχόμενων εργαζομένων.

Οι μέτοχοι, η εργοδοσία της Kronenbourg, είναι οι φίλοι του Σαρκοζύ, του δημαγωγού: αυτού που προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για τους εργάτες αλλά που κάνει χρηματικά δώρα στους φίλους του αφεντικά, που κερδίζουν 70 φορές το μέσο μισθό!

Οι υπερωρίες, είναι απλώς ένα ευεργετικό μέτρο για τα αφεντικά και άλλο ένα κίνητρο για να μην κάνουν προσλήψεις, για να μας κάνουν να δουλεύουμε πιο πολύ για να τους δημιουργούμε κέρδη.

Η απεργία σας ξαναέθεσε στην ημερήσια διάταξη το θέμα των υπερωριών που δεν είναι ένα δώρο για τους εργάτες.

Το κόμμα μας χαιρετίζει αυτή την ιστορική νίκη. Αποτελεί μια ενθάρρυνση για όλους τους εργαζόμενους, ώστε αυτοί να αντισταθούν στην αλαζονεία των αφεντικών, που έχουν ενθουσιαστεί με τη νίκη του υποψηφίου τους.

Ζήτω ο ενωτικός και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων της Kornenbourg και των συνδικάτων που το υποστήριξαν.

Παρίσι, 8 Ιούνη 2007

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλλία: Κοινή Διακήρυξη των οργανώσεων υπεράσπισης των μεταναστών

Ενώπιον της θέλησης του υπουργού Hortefeux να συναντήσει έναν αριθμό οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην εκστρατεία για τη νομιμοποίηση των χωρίς χαρτιά μεταναστών και που καταγγέλλουν τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, οι «προσκληθείσες» οργανώσεις, όπως και όσες δεν «προσκλήθηκαν», αποφάσισαν να εκφραστούν από κοινού, με το παρακάτω κείμενο.
Το Κόμμα μας (σημ. μετ.: Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας) το συνυπογράφει.

Κοινή Διακήρυξη

Λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Ενσωμάτωσης, Εθνικής Ταυτότητας και συνεργασίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντήσει τις οργανώσεις υπεράσπισης των μεταναστών.

Πρώτα απ’ όλα, οι υπογράφουσες το κείμενο οργανώσεις επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθύτατη αγανάκτησή τους σχετικά με την εμφάνιση στον τίτλο του υπουργείου, που ασχολείται, μεταξύ άλλων και με τους μετανάστες,τηςφράσης «Εθνικής Ταυτότητας». Αυτή η φράση, αφήνει να εννοηθεί ότι η σωτηρία μιας δήθεν «εθνικής καθαρότητας», μολυσμένης από τους μετανάστες, αποτελεί μια από τις αρμοδιότητες του υπουργείου.

Η ιδέα περί «εθνικής ταυτότητας» αποτελεί, όπως γράφουν και οι παραιτηθέντες ιστορικοί της Cité Nationaledel’histoiredel’immigration, «παραδοσιακό στοιχείο ενός εθνικισμού βασισμένου στην περιφρόνηση και το μίσος ενάντια στους ξένους, σε στιγμές κρίσης».

Η πρόσκληση του κ. Hortefeux στις οργανώσεις που υπερασπίζονται τους μετανάστες μας φαίνεται ως μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που στοχεύει στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των μίντια, για τις πραγματικές αιτίες των αδιεξόδων της πραγματικότητας που επέφερε αυτή η πολιτική.

Σίγουρα, δεν αποτελεί πρόθεσή μας να αμφιβάλλουμε για τη νομιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, και της κυβέρνησής του, που βγήκαν από δημοκρατικές εκλογές. Αλλά οι οργανώσεις μας υπενθυμίζουν ότι το άρθρο 2 της Διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των βασικών παραδεδεγμένων από τους νόμους της Δημοκρατίας αρχών, αποδίδουν την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και το ατομικό και συλλογικό δικαίωμα να αντιπολιτεύονται- ακόμα και να αντιστέκονται- σε πολιτικές που θέτουν σε αμφισβήτηση την παράδοση φιλοξενίας των μεταναστών στη Γαλλία και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους που εγγυώνται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας.

Οι οργανώσεις μας καταγγέλλουν τους περιορισμούς που ανακοινώθηκε ότι θα επιβληθούν στο θεσμό της οικογενειακής επανένωσης, ήδη άσχημα πληττόμενου από τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις του Μεταναστευτικού Κώδικα που τέθηκαν στη βάση της διάκρισης μεταξύ μιας μετανάστευσης από την οποία δήθεν «υποφέρουμε» και μιας μετανάστευσης «επιλεκτικής».

Οι οργανώσεις μας αντιτίθενται, στο πρόγραμμα του Νικολά Σαρκοζύ που πρέπει να θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Hortefeux, στη θέσπιση ποσοτικών κριτηρίων και κριτηρίων «χρησιμότητας» στη γαλλική πολιτική μετανάστευσης. Τέτοιοι στόχοι είναι κατάφωρα ασύμβατοι με το δικαίωμα στην κανονική οικογενειακή ζωή και το δικαίωμα του ασύλου.

Το να αποφασίζουμε από πριν σε πόσα πρόσωπα θα αποδοθούν αυτά τα δικαιώματα συνιστά μια κατάρρευση των πολιτικών μετανάστευσης που μας φαίνεται απαράδεκτη και αντίθετη με τη δημοκρατική παράδοση σε αυτό το ζήτημα. Αυτές είναι οι θέσεις, του συνόλου του κινήματος των οργανώσεων, που θα γίνουν γνωστές στον υπουργό.

31 Μάη 2007


Organisations signataires: ACORT (Assemblée citoyenne des originaires de Turquie), AEFTI (Fédération nationale des associations pour l'enseignement et la formation des travailleurs immigrés et de leurs familles), AEOM (Association des étudiants d'origine malgache), ALIF sanspapiers, ATF (Association des Tunisiens en France), ATMF (Association des travailleurs maghrébins de France), Autremonde, Cedetim (Centre d'études et d'initiatives de solidarité internationale), COLCREA (Association d'étudiants et créateurs colombiens en France), Collect if de soutien des exilés, Coordination des Groupes de femmes Egalité, Coordination 93 des sans­papiers, CRAN (Conseil représentatif des associations noires), COPAF (Collectif pour l'avenir des foyers), DIDF (Fédération des associations des travailleurs et des jeunes), Femmes de la Terre, FASTI (Fédération des associations de solidarité avec les travailleurs immigrés), FIDL Haute Normandie, FSU (Fédération syndicale unitaire), FTCR (Fédération des Tunisiens pour une citoyenneté des deux rives), GISTI (Groupe d'information et de soutien des immigrés), IACD (Initiatives et Actions citoyennes pour la démocratie et le développement), IPAM (Réseau Initiatives pour un autre monde), LCR (Ligue communiste révolutionnaire), LDH (Ligue des droits de l'homme), Les Alternatifs, les Verts, MCA (Mouvement pour une citoyenneté active), MRAP (Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples), PCF (Parti communiste français), PCOF (Parti communiste des ouvriers de France), RACORT (Rassemblement des associations citoyennes des originaires de Turquie), RAJFIRE (Réseau pour l'autonomie des femmes immigrées et réfugiées), Ras l'front, ESF (Réseau Education sans frontières), RESOVIGI (Lyon), RETSEF (Regroupement des Travailleurs Sénégalais en France), RUSF (Réseau Universités sans frontières), SUD Education, Syndicat de la magistrature, Union syndicale Solidaires
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Μ’αφορμή τη συνάντηση Σαρκοζύ-Θαπατέρο

Μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό,
αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

Ο οδοστρωτήρας Σαρκοζύ συνάντησε το Θαπατέρο για να προσπαθήσει να τον πείσει για την αναγκαιότητα γρήγορου ξεμπλοκαρίσματος της ΕΕ.

Ο Σαρκοζύ, εκπρόσωπος του άγριου νεοφιλελευθερισμού και ο Θαπατέρο, ο σοσιαλφιλελεύθερος που επιβάλλει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στους εργαζόμενους, τους λαούς της Ισπανίας, συμφώνησαν για να περάσουν ένα περιορισμένο Συνταγματικό κείμενο, στη θέση του Συντάγματος που απορρίφτηκε με δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία. Θέλουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους ως τον Ιούνη, επωφελούμενοι της γερμανικής προεδρίας.

Αυτή η συμμαχία είναι μια επίθεση εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, όλων των λαών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα, αν και πιο «ελαφρύ», το νέο κείμενο θα παραμείνει προσηλωμένο στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, του κοινωνικού ντάμπινγκ, που βάζει τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά σε ανταγωνισμό, και δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αγορά και τα κεφάλαια. Προκρίνει την ενδυνάμωση του πολιτικού βάρους των ισχυρότερων οικονομικά κρατών, μέσα από τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων που καταργούν την ισότητα μεταξύ όλων των κρατών.

Σαρκοζύ και Θαπατέρο συμφώνησαν επίσης για την ανάπτυξη μιας «ευρω-μεσογειακής» πολιτικής και να αποτελέσουν το βασικό άξονα μιας πολιτικής κλεισίματος των συνόρων, , εμπλέκοντας τις κυβερνήσεις, τις αστυνομίες και τους στρατούς των κρατών της μεσογειακής λεκάνης. Είναι ακριβώς αυτές οι «οικονομικές συμφωνίες» που επιβάλλουν οι μεγάλες δυνάμεις, όπως το ιμπεριαλιστικό μπλοκ που λέγεται ΕΕ, στις χώρες της Αφρικής, που προκαλούν τη φτώχεια, την καταστροφή των καλλιεργειών και των οικονομιών αυτών των χωρών, αυτές οι οποίες συνιστούν την κύρια αιτία της εξορίας τόσων ανδρών, γυναικών, νέων, που πεθαίνουν κατά εκατοντάδες στη θάλασσα ή τις ερήμους.

Δεν ξέχασαν να επανεπιβεβαιώσουν την «τέλεια» αστυνομική και δικαστική συνεργασία στον αγώνα κατά της ΕΤΑ, ως απάντηση στις εθνικές διεκδικήσεις των Βάσκων της Ισπανίας.

Ο Σαρκοζύ και ο Θαπατέρο αποχωρίστηκαν πιο φίλοι από ποτέ.

Μεταξύ οπαδών του νεοφιλελευθερισμού, πάντα καταλήγουμε σε συμφωνίες ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους λαούς.

Οι πολιτικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις των δύο χωρών μας οφείλουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, δεσμούς αγώνα και αλληλεγγύης, για να αντιμετωπίσουν, μαζί, αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, και την Ευρώπη των μονοπωλίων και της αντίδρασης.

Για αυτό το σκοπότα δύο κόμματά μας εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται.

1η Ιούνη 2007

Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό)


Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Δελτίο τύπου που έστειλε ο Δήμος Ελληνικού στην Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 - 8/6/2007

Σήμερα 6/6/2007, επισκέφτηκαν τον απεργό πείνας, δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου και Αθανάσιος Καραμπέλης, οι οποίοι αφού τον εξέτασαν εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, και Αθανάσιος Καραμπέλης, αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά, που υπογράφουμε, εξετάσαμε σήμερα 6/6/2007 τον Δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος έχει αρχίσει απεργία πείνας από 18/5/2006 με αίτημα την απελευθέρωση της παραλίας του δήμου και την απόδοσή της στους πολίτες για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στην θάλασσα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης ενώ συνεχίζει για 20η ημέρα την απεργία πείνας, εν τούτοις παραμένει στο Δημαρχείο και συντονίζει τις κινητοποιήσεις για την οριστική και τελεσίδικη απόδοση της παραλίας στους πολίτες.

Είναι φανερά καταβεβλημένος, έχει ήδη χάσει 10 κιλά, υπερισχύει η επιμονή του να κερδίσει τον αγώνα του και δεν αισθάνεται την εξάντληση.

Διαπιστώσαμε ότι οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του γενικά είναι πιο αργές, αφού ο οργανισμός του προσπαθεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων, τις οποίες εν τούτοις ο ίδιος σπαταλά εφόσον συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Έχει ήδη έκδηλη ορθοστατική υπόταση και σχετική βραδυκαρδία, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανίσει αρρυθμία. Η όραση εμφανίζεται επηρεασμένη και χρειάζεται να εξετασθεί λεπτομερώς. Έχει ήδη πλέον απολέσει το αίσθημα της πείνας, όπως αναμένεται σε παρατεταμένη και εθελούσια πλήρη αποχή από τροφή. Αλλά και το αίσθημα της δίψας έχει ήδη αμβλυνθεί. Παίρνει πάντως αρκετά υγρά, καθώς και τις αναγκαίες ποσότητες ηλεκτρολυτών και βιταμινών.

Ο βασικός εργαστηριακός έλεγχος παρακολούθησης πού γίνεται αντανακλά πιστά την 20ήμερη πλήρη αποχή από τροφή. Οι εξετάσεις βαθμιαία επηρεάζονται και παρακολουθούν την επιδείνωση του μεταβολισμού του από την παρατεινόμενη ασιτία.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης πρέπει να υποβληθεί τις προσεχείς ημέρες σε ενδελεχή έλεγχο της υγείας του. Είμαστε στη διάθεσή του να συνδράμουμε με τη γνώση και πείρα μας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την πρόληψη μονίμων βλαβών στην υγεία του.

Βεβαίως υπεύθυνοι να δώσουν λύση υπάρχουν και ελπίζουμε ότι θα πράξουν αυτό που πρέπει πριν να είναι αργά. Γιατί είναι υπερβολικό να θυσιάζεται η υγεία ενός δημάρχου για να κερδίσουν οι πολίτες το αυτονόητο δικαίωμά τους στη χρήση της παραλίας.

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Όλγα Κοσμοπούλου,
Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, Γενικό Κρατικό Νοσ/μείο Νικαίας

Αθανάσιος Καραμπέλης,
Αν. Δ/ντης ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

ICMLPO: Όλοι μαζί ενάντια στους G-8, για τη διεθνή αλληλεγγύη

Όλοι μαζί ενάντια στους G-8, για τη διεθνή αλληλεγγύη

Οι ηγέτες των 8 μεγάλων δυνάμεων διεξάγουν σύνοδο στο Heiligendamm, στη βόρεια Γερμανίας, υπό υψηλή αστυνομική προστασία.

Απαιτούν να υπαγορεύσουν το Νόμο τους και να επιβάλλουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλο τον πλανήτη, ενάντια στους εργάτες, τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους λαούς του κόσμου.

Κάνουν λόγο ότι θα μειώσουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά είναι αυτοί οι αντιπρόσωποι των μονοπωλίων, που ρυπαίνουν.

Ισχυρίζονται ότι θέλουν να μειώσουν τη φτώχεια, αλλά οργανώνουν τη λεηλασία του πλούτου των κατακτημένων χωρών και πλουτίζουν από τα χρέη των τελευταίων.

Μιλούν για ειρήνη, αλλά είναι αυτοί οι οποίοι στρατιωτικοποιούν τον πλανήτη, διεξάγουν πολέμους διανομής της λείας, επιτίθενται σε λαούς και χώρες, όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αύριο, το Ιράν.

Μιλούν για δημοκρατία αλλά οργανώνουν αστυνομοκρατούμενα Κράτη που ποινικοποιούν κάθε μορφή αντίθεσης στη νεοφιλελεύθερη Τάξη.

Μαζί με όλες τις οργανώσεις που καταγγέλλουν αυτή τη σύνοδο των εκμεταλλευτών, των εκμεταλλευτών του πλούτου, των οργανωτών πολέμων, παλεύουμε για την άμεση ακύρωση του χρέους των χωρών του τρίτου κόσμου. Καταγγέλλουμε και αντιπαλεύουμε παντού τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και των λαών του κόσμου ολόκληρου και στην ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

Ναι, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και συνεχώς πιο αναγκαίος! Η εναλλακτική, είναι ο σοσιαλισμός!

Διεθνής Διάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων & Οργανώσεων
Μάης 2007
Διαβάστε Περισσότερα »