Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Χριστόδουλος στις «δοξασμένες» Χίτικες και Χουντο-φασιστικές επάλξεις

Από προκλητικός υμνητής του συνεργάτη των ναζιφασιστών κατακτητών Χίτη Γρίβα στο χουντικό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και στη φασιστική «Δεξιά του Κυρίου»

Δεν είχε καλά-καλά στεγνώσει το σάλιο στο στόμα του Μίκη Θεοδωράκη που τον Απρίλη, υψώνοντας το κουρελιασμένο και κατάμαυρο λάβαρο της Ορθοδοξίας του φεουδο-αστικού Ιερατείου, λάβρος και με στεντόρια φωνή διακήρυσσε: «όταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Αρχηγό της εκκλησίας πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου», όταν ο Χριστόδουλος κατέφτανε στην Κύπρο για να τιμήσει τον αρχιφασίστα προδότη Χίτη, συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών, χουντικό, δολοφόνο Κυπρίων αγωνιστών, επίδοξο δολοφόνο του Μακαρίου και προδότη της Κύπρου Γ.Γρίβα, με κατάθεση στεφανιού και τρισάγιο στον τάφο του.

Αυτή καθαυτή η απόδοση τιμών από το χουντο-Χριστόδουλο στον ομοϊδεάτη του Γρίβα δεν έχει τίποτε το αξιοπερίεργο και παράξενο, αντίθετα ήταν αναμενόμενη. Εκείνο που προκαλεί την κοινή γνώμη είναι η άθλια προσπάθειά του να εμφανίσει τον εαυτό του και το Γρίβα ως «υπερασπιστές» των εθνικών συμφερόντων και ιδιαίτερα της Κύπρου.

Κι’ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και το δημοκρατικό λαό της πολύπαθης Κύπρου. Γιατί, πέρα απ’ το ότι ο Γρίβας ήταν συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών που δολοφονούσε, υπό τις διαταγές της «Βέρμαχτ και της Γκεστάπο», τον ελληνικό λαό, στην περίπτωση της Κύπρου ο Χίτης φασίστας Γρίβας και η φασιστική συμμορία των συνταγματαρχών είναι υπαίτιοι της κυπριακής τραγωδίας, με το φασιστικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που προκάλεσε την επέμβαση των τουρκικών στρατευμάτων, την κατάληψη της βόρειας Κύπρου και τη διχοτόμηση του νησιού - εθνική προδοσία και έγκλημα που ευλόγησε ο Χριστόδουλος ως πρώτος γραμματέας της Ιεράς Συνόδου επί Ιερώνυμου. Ήταν αυτός που δεν δίστασε μετά σχεδόν τρεις δεκαετίες να δηλώσει ότι «διάβασε» και τάχα δεν «γνώριζε» τα εγκλήματα της Χούντας, ήταν αυτός που το 2001 εγκωμίαζε προκλητικά τον εγκληματία φασίστα Παττακό που αφού διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του σημείωνε: «Μετ’ ευχών διαπύρων, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών, γράψατε ιστορία»

Σε ανακοίνωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει για το Γρίβα: «ο στρατηγός Γρίβας, τον οποίο αποφάσισε να τιμήσει στην Κύπρο, υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών μαζί με την οργάνωσή του, τη Χ, η οποία χτυπούσε τους αντιστασιακούς μαζί με τη Βέρμαχτ και την Γκεστάπο, και δεύτερον, ο ρόλος του στην Κύπρο μετά την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β΄ υπήρξε προδοτικός. Και είναι τα μέλη αυτής της οργάνωσης που σε συνεργασία με τη χούντα του Ιωαννίδη αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο προκαλώντας την επέμβαση του τουρκικού στρατού και βυθίζοντας έτσι την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά την μικρασιατική καταστροφή» (Ελευθεροτυπία 4/5/2007, σελ. 19).

Παρόλο που ο Μίκης Θεοδωράκης στην ανακοίνωσή του μιλάει για τα εγκλήματα του φασίστα Χίτη Γρίβα, απέφυγε να αναφερθεί στο ρόλο του χουντο-Χριστόδουλου και το χειρότερο, πέρα απ’ αυτό, είναι ότι σ’ αυτή κάνει λόγο για συσπείρωση όλων των δυνάμεων «που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και στον αφελληνισμό του Λαού μας. Ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές εξακολουθώ να συγκαταλέγω και εσάς προσωπικά» («Ελευθεροτυπία» 4/5/2007, σελ. 19).

Πολύ γρήγορα φαίνεται να ξέχασε ο αντιφασίστας Μίκης Θεοδωράκης την ιστορία των τελευταίων 60 χρόνων που διδάσκει ότι οι ντόπιες εθνικιστικές-φασιστικές δυνάμεις, στις πιο κρίσιμες στιγμές για το λαό και τον τόπο, βρέθηκαν πάντα στο πλευρό και την υπηρεσία των κατακτητών της χώρας μας και μετέπειτα στην υπηρεσία των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Με την ευκαιρία πρέπει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο Μ. Θεοδωράκης με τη θέση του να «συγκαταλέγει» τον εθνικιστή χουντο-Χριστόδουλο και τις όποιες εθνικιστικές δυνάμεις, στις δυνάμεις που παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού: πρώτο, δείχνει ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης γλιστράει-κατρακυλάει σε θέσεις του αντιδραστικού εθνικισμού, δεύτερο, όποια παρόμοια θέση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, επειδή σβήνοντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και εθνικιστικών-φασιστικών δυνάμεων, αποπροσανατολίζει και ματαιώνει την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού κατά του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού-φασισμού, γι’ αυτό πρέπει αποφασιστικά να απορριφθεί και καταπολεμηθεί.

Δεν άργησε όμως να διαψεύσει το Μίκη Θεοδωράκη ο βαμμένος φασίστας εθνικιστής και αμετανόητος χουντικός Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης όταν κουβαλώντας απ’ την Κύπρο τη Χίτικη εθνοπροδοτική σημαία του Γρίβα, έφτασε στις 25 Μάη στη Θεσσαλονίκη για να την τοποθέτησε δίπλα στην εθνοπροδοτική Χουντο-φασιστική σημαία του μητροπολίτη της συμπρωτεύουσας Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, που τον αποκάλεσε «μπουρλοτιέρη των πιστών σε δύσκολες εποχές», προκλητικότατο υμνητή της στρατιωτικο-φασιστικής Χούντα των συνταγματαρχών. Όταν η αυτού αθλιότης Χριστόδουλος «διάβαζε», ο τρισάθλιος «άγιος» Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Παρασκευόπουλος όχι μόνο εξυμνούσε τη Χούντα αλλά και αναγόρευε τη δεύτερο σύζυγο του αρχιεγκληματία φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου σε «Παναγία»: «δύο Δέσποινες υπάρχουν, μία είναι η Παναγιά και η άλλη η Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Συνεχίζοντας τη φασιστική δραστηριότητά του ο Χουντο-Χριστόδουλος δεν μπορούσε να μην προστρέξει σε προεκλογική στήριξη της «Δεξιά του Κυρίου». Έτσι μ’ αφορμή τις πυρκαγιές ευθυγραμμίστηκε πλήρως με το μύθο περί «ασύμμετρης απειλής» της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και μάλιστα δυό φορές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικό Κήρυκα» υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές και χωρίς αμφιβολία είναι σχέδιο ανατρεπτικό της πολιτικής ευστάθειας» και λίγο αργότερα σε κήρυγμά του στον Άγιο Δημήτριο (Μαϊάμι των ΗΠΑ) επανέλαβε πώς το γεγονός των πολλών πυρκαγιών «πείθει κάθε λογικό άνθρωπο ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το περιστατικό, αλλά ότι εντάσσεται μέσα σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας ίσως κι εν όψει των εκλογών που έρχονται ύστερα από λίγες ημέρες» («Ελευθεροτυπία» 4/9/2007, σελ. 49).

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΙΤΕΣ

Οι Χίτες είναι ανοιχτοί προδότες και όργανα των γερμανών. Απ’ αυτούς οπλίστηκαν με γερμανικά όπλα οι Χίτες Παπαγεωργίου, Παπαγιανόπουλος και σκότωσαν τους πατριώτες. Ο αρχηγός των Χιτών Συν/χης Γρίβας είναι γνωστός κατάσκοπος των γερμανών, πουλημένο τομάρι που ετοιμάζει αντιλαϊκά ξεφαντώματα. Οι γερμανοί και οι χίτες σκοποί χαιρετιούνται με εγκαρδιότητα. Οι γερμανοί παραδίδουν στους χίτες τα κτίρια που αδειάζουν. Να μερικά στοιχεία από την τελευταία δράση τους. Στις 9/10, τη Δευτέρα οι Χίτες χτύπησαν τον ΕΛΑΣ στο Θησείο και σε λίγο έφτασαν για να τους ενισχύσουν οι γερμανοί. Ο ΕΛΑΣ όμως του έδωκε ένα πρώτης τάξεως μάθημα. Την Κυριακή 8/10 οι Χίτες χτύπησαν με πολυβόλα γυναίκες και παιδιά που παρακολουθούσαν το θείο κήρυγμα στην εκκλησία Αγ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα. Αυτοί είναι οι Χίτες, Παλιάνθρωποι, εγκληματίες, δολοφόνοι εθνοπροδότες. Ο λαός της Αθήνας-Πειραιά ζητάει από τον κ. Σπηλιωπόπουλο να αφοπλίσει τους γερμανοπροδότες Χίτες.

«Ριζοσπάστης», Πέμπτη 12 Οχτώβρη 1944

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μμμ αν θυμαμαι καλα ο ΕΛΑΣ χτυπησε πρωτος τους Χιτες στα Δεκεμβριανα και ο Γριβας τους απεκρουσε...Επισης αν ηταν προδοτης θα επικοινωνουσε με την κυβερνηση της Μ.Ανατολης και θα μετεφερε οπλισμο που εστειλε μυστικα στο Πορτο Ραφτη η κυβερνηση?Απλα επειδη τον εφαγε ο ΕΛΑΣ απο τους Χιτες στη μαζη της αθηνας τους εβγαλε ταγματασφαλιτες.Δεν λεω, η αντισταση της Χ σε σχεση με τον ΕΑΜ ηταν ανυπαρκτη αλλα γερμανοτσολιαδες δεν ηταν.