Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Εθνικιστές «κουφιο-κεφαλάκηδες» τύπου Καμμένου-Κατσίκη, κλπ.

Ας «μαζέψει» επιτέλους ο ρεφορμιστής πρωθυπουργός τους ακραίους μα πρωτίστως επικίνδυνους για τη χώρα εθνικιστές «κουφιο-κεφαλάκηδες» τύπου Καμμένου-Κατσίκη, κλπ., προβοκατόρικα ενεργούμενα των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι σ’ όλους γνωστό ότι το κόμμα του αλλά και ο ίδιος προέρχεται απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ και είναι απ’ τους πιο ακραίους εθνικιστές και θρησκόληπτος ρατσιστής , εκείνο όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι υπήρξε μαθητής του διαβόητου αρχιφασίστα Γ. Γεωργαλά («θεωρητικού» της Χούντας) και επιπλέον πειθήνιο όργανο των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και απ’ τις ως τώρα άπειρες τυχοδιωκτικές προβοκατόρικες ενέργειές του ως υπουργού Άμυνας της χώρας. Διακρίνεται, πέραν της παροιμιώδους ανικανότητας και έλλειψη σοβαρότητας, από μια πρωτοφανή ανευθυνότητα και πρωτίστως πολύ επικίνδυνη εθνικιστική προκλητικότητα (μόνιμες διαρκείς εθνικιστικές εξάρσεις, εμπρηστικές και ανόητες δηλώσεις, εμφανίσεις με στρατιωτικές στολές, κλπ., κλπ.).
Δεν είναι εδώ πρόθεσή μας να ανατρέξουμε στο «βίο και την πολιτεία» του υπεραντιδραστικού εθνικιστή Π. Καμμένου ως υπουργού Άμυνας, είναι όμως απαραίτητο να σημειωθεί τι δήλωνε το 2017 στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, απαντώντας στον τούρκο σοβινιστή, υπουργό των Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, μ’ αφορμή την προκλητική επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή των Ιμίων: «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ίμια ας το κάνουν, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά». «Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα», και πρόσθεται: «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας είμαι εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας». «οι αέρηδες δεν παίρνουν σημαίες, τις σημαίες τις υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας, για εμάς λογικές Πάγκαλο και Σημίτη δεν υπάρχουν, τελείωσαν, πέθαναν» (!!!).
Αργότερα, φέτος το βράδυ της 12ης Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες , σημειώνεται το ιδιαίτερο σοβαρό συμβάν στα Ίμια – επεισόδιο με την τουρκική Ακταιωρό που εμβόλισε το ελληνικό περιπολικό του Λιμενικού στην περιοχή των βραχονησίδων, με τον Καμμένο εξαφανισμένο.
Έτσι φτάνουμε, τέλος, στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου με μια ανάλογη φλύαρη, άκρως ανόητη και συνάμα προκλητική δήλωση: «όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε όπως οι έλληνες μαχητές συνέτριψαν το 1821 μια πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς ο ελληνικός λαός ως μια ψυχή ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε».
Πέραν όλων αυτών, το πιο σημαντικό όμως και το πιο επιζήμιο για τη χώρα είναι η διαρκής υποκατάσταση του υπουργείου Εξωτερικών – το μόνο αρμόδιο για το χειρισμό όλων των ζητημάτων Εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας (και κάθε χώρας), και μάλιστα σήμερα σε μια περίοδο εξαιρετικά περίπλοκη, πολυσύνθετη, μεγάλης ρευστότητας και αποσταθεροποίησης στην περιοχή που ενέχει μεγάλους και άμεσους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.
Αν την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας απ’ τη μεγαλοαστική κυβέρνηση Σημίτη «έκαναν» εξωτερική πολιτική τα διάφορα ακραία εθνικιστικά τυχοδιωκτικά στοιχεία τύπου Ναξάκη, κλπ., δράση που κορυφώθηκε το 1996 με τη γνωστή προβοκάτσια των Διακομιχάλη-Ντινόπουλου – με εντολή των αμερικανών ιμπεριαλιστών – η οποία οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης, σήμερα (ακόμα χειρότερα) οι προβοκατόρικες ενέργειες εκκινούν μέσα απ’ την κυβέρνηση δηλ. απ’ τον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας Π. Καμμένο, κι αυτό είναι ακραία επικίνδυνο, φέρνοντας την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός (θα επανέλθουμε στην περίπτωση του τότε δημάρχου Καλύμνου Διακομιχάλη που σήμερα παριστάνει τον «αφελή», ενώ φρόντισε να φωτογραφηθεί με τους ήρωες του λαού μας Γλέζο-Σάντα – δείχνει την επικίνδυνη εθνικιστική θολούρα που επικρατεί ακόμα και σε παλιούς αγωνιστές – νομίζοντας πως έτσι μπορεί να συγκαλύψει-δικαιολογήσει την τότε προβοκατόρικη ενέργειά του).
Καθήκον όχι μόνο των επαναστατών κομμουνιστών αλλά και όλων των αντιφασιστών-αντιιμπεριαλιστών σε Ελλάδα-Τουρκία είναι να καταπολεμήσουν αποφασιστικά τον εθνικισμό-σοβινισμό, που είναι όχι μόνο επιζήμιοι για τους δυο λαούς (που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν) αλλά και επειδή βρίσκονται και εξυπηρετούν άμεσα τα σχέδια όλων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή (δευτερευόντως και εκείνα των κυρίαρχων αντιδραστικών αστικών τάξεων των δυο χωρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: