Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ: η κυβέρνηση «συντηρεί τη σκανδαλολογία»

ΟΛΑ τα παραδοσιακά αστικά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.) και τα ρεφορμιστικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), μαζί και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκάλυψαν το μεγάλο ΥΠΑΡΚΤΟ σκάνδαλο «NOVARTIS», που κόστισε στον ελληνικό λαό γύρω στα 23-24 δισ. Ευρώ.

Αντίθετα, όπως σημειώνονταν στο προηγούμενο φύλλο, το σκάνδαλο «NOVARTIS», «ανακινήθηκε και αποκαλύφθηκε απ’ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εξαιτίας του σφοδρότατου ανταγωνισμού μεταξύ των ισχυρών πολυεθνικών μονοπωλίων της φαρμακοβιομηχανίας.

Τα τεράστια κέρδη της πολυεθνικής «NOVARTIS» κίνησαν τις υποψίες των αμερικανικών Υπηρεσιών τόσο εξαιτίας των αδικαιολόγητων υπέρογκων δαπανών Υγείας στην Ελλάδα όσο και επειδή η χώρα μας υπήρξε σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των τιμών φαρμάκων σ’ άλλες χώρες.

Μετά την ανακίνηση απ’ τις Αρχές των ΗΠΑ (Δικαιοσύνη, FBI,κλπ.) της «περίπτωσης NOVARTIS» υποχρεώθηκε και η ελληνική Δικαιοσύνη να συγκεντρώσει στοιχεία προς έρευνα του σκανδάλου «NOVARTIS», ενός πολύ μεγάλου σκανδάλου-πάρτυ πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ στον τομέα της Υγείας – και μάλιστα σε μια περίοδο ακραίας λιτότητας και μεγάλης φτώχιας του λαού μας – που φτάνει , κατά προσέγγιση τα 23-24 δισ. Ευρώ δηλ. όσο κόστισε και το διαβόητο δεύτερο «μνημόνιο».

Έτσι, κάτω από αυτή την πίεση η ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει πρόταση προς παραπέρα διερεύνηση του σκανδάλου. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η έρευνα του Σκανδάλου «NOVARTIS» προκάλεσε μια πρωτοφανή σε σφοδρότητα αντίδραση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των φερόμενων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, που όλοι τους άρχισαν να αμφισβητούν την ύπαρξη του σκανδάλου και να περιφέρουν σ’ όλα τα «μήκη και πλάτη» της χώρας με θρηνητικούς τόνους τους μύθους περί «πολιτικών διώξεων των αντιπάλων» και «σκευωρίας»»(«ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» αρ. φυλ. 442, 1-28 Φλεβάρη 2018, σελ.3).

Όμως παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων και παρόλο που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ασχοληθεί μ’ αυτό, η ρεφορμιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ μιλάει όχι μόνο για «σκανδαλολογία»(!) δηλ. κηρύσσει ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ το μεγάλο σκάνδαλο μα και επιπλέον κάνει λόγο για «σκανδαλολογία που συντηρείται απ’ την κυβέρνηση» («Ρ» 16/3/2018, σελ. 8), όταν είναι πασίγνωστο ότι η αστική Δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα γύρω απ’ το σκάνδαλο «NOVARTIS». Μια εκ νέου, δεύτερη κατά σειρά, σαφής προσπάθεια να συγκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο – δίπλα σ’ εκείνη της αποχώρησης απ’ την ειδική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη «NOVARTIS» («Εφ. Συντακτών», 9/3/2018): δηλ. η ηγεσία του «Κ»ΚΕ σε ρόλο πρωτοπορίας ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ του σκανδάλου (σ’ άλλο φύλλο γι’ αυτό το ζήτημα).  
 
Μάλιστα στο ίδιο ρεφορμιστικό σχόλιο είναι εμφανέστατη η έκφραση δυσφορίας-ενόχλησης του «Ριζοσπάστη», επειδή «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στράφηκε κατά της ΝΔ και για την υπόθεση «Novartis», ειδικότερα κατά του Αντ.Σαμαρά, ότι «έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του (…)» για το χειρόγραφο σημείωμά του προς τον κο Φρουζή», αλλά και κατά του Γ. Στουρνάρα, υποστηρίζοντας πως «δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς δεσμούς με τη «Novartis»» («Ρ» 16/3/2018, σελ. 8), (ας υπενθυμιστεί πως ο διαβόητος τωρινός τραπεζίτης Στουρνάρας υπήρξε πρώην στέλεχος της «Κ»ΝΕ: φαίνεται πως «το αίμα νερό δε γίνεται») (!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: