Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πλήρης οικονομική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ–ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»: τα ΔΥΟ μεγαλύτερα οικονομικο-πολιτικά ΣΚΑΝΔΑΛΑ της χώρας στις αρχές του 21ου Αιώνα

Η πλήρης οικονομική χρεοκοπία της χώρας και το μεγάλο σκάνδαλο της «NOVARTIS» αποτελούν τις δυο πιο χαρακτηριστικότερες και σημαντικότατες περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων (με σημαντικότερη προφανώς εκείνη της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ) που δεν ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ απ’ την ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη και τα κόμματά της (παραδοσιακά αστικά και ρεφορμιστικά) αλλά με την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, «κατόπιν εορτής», των ξένων «αφεντικών» της – για τα δικά τους προφανώς συμφέροντα. Στην πρώτη περίπτωση με την παρέμβαση της ΕΕ, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, και στη δεύτερη εκείνη των ΗΠΑ, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων στη φαρμακοβιομηχανία.
α. Πλήρης οικονομική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας
Παρόλο που η πορεία της χώρας προς την οικονομική χρεοκοπία ήταν ήδη ορατή δια «γυμνού οφθαλμού» τουλάχιστον απ’ τις αρχές του 2006 – εκφράζονταν στους βασικούς οικονομικούς δείκτες εκείνης της περιόδου – η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή όχι μόνο ΔΕΝ πήρε κανένα μέτρο για την αντιστροφή αυτής της καταστροφικής οικονομικής πορείας, μα ταυτόχρονα κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ του πραγματικού υπαρκτού γεγονότος της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας, φλυαρώντας εγκληματικά για «ανάπτυξη», «ευημερία» κλπ. – την ίδια στάση συγκάλυψης κράτησαν και ΟΛΑ τα παραδοσιακά αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα – ώσπου φτάσαμε στην έμμεση αρχικά ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Διευθυντηρίου της ΕΕ με την πρόωρη εκδίωξη του Κ. Καραμανλή απ’ την κυβέρνηση, τις εκλογές που ακολούθησαν και την απροσχημάτιστη προκλητική εκπαραθύρωση του νεο- εκλεγμένου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και τη συγκρότηση της διορισμένης απ’ τις Βρυξέλλες κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.
Σχετικά με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αρνητικό ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ γεγονός στην ως τώρα ιστορία της χώρας στον 21ο αιώνα δηλ. την πλήρη οικονομική χρεοκοπία το 2009, πρέπει να σημειωθεί, ακόμα μια φορά, ότι αυτή προκλήθηκε απ’ τη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, με τον τότε αναπληρωτή καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν. Καραβίτη (Ν.Κ.)να διαπιστώνει για το 2009: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής», γεγονός που δεν αμφισβητείται ΟΥΤΕ απ’ τη μεγαλοαστική δεξιά «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η οποία χαρακτήριζε την Καραμανλική «6ετία 2004-2009», «μοιραία 6ετία» (το 2009 το έλλειμμα έφτασε στο 16% του ΑΕΠ, ενώ το εξωτερικό χρέος εκτινάχθηκε στα 300 δισεκατομμύρια και πλέον Ευρώ).
Η εφημερίδα «Καθημερινή» αφού κάνει λόγο για «μοιραία 6ετία», στο σημείωμα του δημοσιογράφου Κ.Καλλίτση, μεταξύ άλλων (παρά τις υπαρκτές επιφυλάξεις από πλευράς υπολογισμού στατιστικών στοιχείων δίνει το μέγεθος του εκτροχιασμού), αναφέρεται: «την 6ετία 2004-2009, οι κρατικές (χωρίς τους τόκους) δαπάνες αυξήθηκαν 50%, όταν η μέση αύξηση στις 27 χώρες της ΕΕ ήταν 22%. Ειδικά οι καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου (σχεδόν το 70% των συνολικών) αυξήθηκαν 40%, όταν στις 27 αυξήθηκαν 20%. Τα κρατικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν 25%, ενώ στις 27 μόνο 11%. Στο δημόσιο χρέος προστέθηκαν 116 δισ. Ευρώ και εκτινάχθηκε από τα 183 στα 300 δισ. Ευρώ, αυξήθηκε 63%, ενώ στους 27 μόνο 33% . Η Ευρώπη και η Ελλάδα ήταν σε αντίθετες τροχιές» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»).
Κι’ αυτό το «οικονομικό πλήγμα Καραμανλή» (Ν.Κ.) που προήλθε απ’ την «κάκιστη δημοσιονομική πολιτική»(Ν.Κ.), αλλά και η σύγκριση ορισμένων οικονομικών μεγεθών μ’ εκείνα των άλλων 27 χωρών-μελών της ΕΕ δείχνει εμφανέστατα τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, δηλ. ότι ήταν η σκανδαλώδης διαχείριση των οικονομικών της χώρας εκείνη που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας και στον επ’ αόριστον διεθνή έλεγχο, που συγκροτεί συνάμα και αποτέλεσε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ οικονομικο-πολιτικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ του 21ου αιώνα, το οποίο κατέστρεψε κυριολεκτικά τη χώρα σ’ όλα τα επίπεδα για πολλές δεκαετίες.
Ακριβώς αυτή η καταστροφική πορεία όχι μόνο ΔΕΝ αντιμετωπίστηκε απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή, αντίθετα ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΗΚΕ συνειδητά απ’ το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και απ’ ΟΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης – και γι’ αυτό συνυπεύθυνης της μεγάλης καταστροφής – με τα δυο ρεφορμιστικά κόμματα της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, που συνέχιζαν, παρά τις ήδη γνωστές προειδοποιήσεις και παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, να «ερμηνεύουν» την οικονομική χρεοκοπία ως «στημένο κόλπο», «επιχείρηση τρομοκρατίας», κλπ., παρουσιάζοντάς την «ανύπαρκτη»(!) δηλ. ως «σκιάχτρο» και ως «μύθο», κλπ. με δεκάδες δηλώσεις εκείνης της περιόδου απ’ τις οποίες ας αναφερθούν ενδεικτικά μόνο δυο: ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΝ: «ωραίο το παραμύθι με το δράκο της χρεοκοπίας» («Ελευθεροτυπία» 14/3/2010), και ενάμιση μήνα αργότερα: ΠΑΠΑΡΗΓΑ-«Κ»ΚΕ: «ξαναφέρνουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας» («Ρ» 24/4/2010, σελ.6), συγκαλύπτοντας την αρνητική πορεία της οικονομίας που κατέληξε στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας (ας παρθεί ακόμα υπόψη, ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονταν όταν ήδη είχε αφιχθεί στην Αθήνα (7 Γενάρη 2010) 6μελές κλιμάκιο της Κομισιόν με επικεφαλής το γερμανό Γιούργκεν Κρόκερ).
Έτσι αυτή η στάση και εκστρατεία συνειδητής ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ εκ μέρους ΟΛΩΝ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης τα καθιστά στην πράξη ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ της μεγάλης καταστροφής δηλ. της πλήρους οικονομικής χρεοκοπίας (και όχι μόνο) της χώρας.
Η εκστρατεία αυτή συνειδητής ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ της πλήρους οικονομικής χρεοκοπίας απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή και από ΟΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (παραδοσιακά αστικά και ρεφορμιστικά) θα έπρεπε κάποτε να ερευνηθεί λεπτομερέστερα.

β. ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»: μέγα σκάνδαλο ή «πολιτική σκευωρία;»
Μετά την πρώτη περίπτωση της άρνησης ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων να αποκαλύψουν το μεγαλύτερο, όπως προαναφέρθηκε, οικονομικο-πολιτικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ του 21ου αιώνα δηλ. την πλήρη οικονομική χρεοκοπία της χώρας, έρχεται τώρα η περίπτωση του μεγάλου σκανδάλου της «NOVARTIS», που κι’ αυτό ΔΕΝ αποκαλύφθηκε απ’ τα πολιτικά κόμματα του τόπου αλλά ανακινήθηκε και αποκαλύφθηκε απ’ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εξαιτίας του σφοδρότατου ανταγωνισμού μεταξύ των ισχυρών πολυεθνικών μονοπωλίων της φαρμακοβιομηχανίας.
Τα τεράστια κέρδη της πολυεθνικής «NOVARTIS» κίνησαν τις υποψίες των αμερικανικών Υπηρεσιών τόσο εξαιτίας των αδικαιολόγητων υπέρογκων δαπανών Υγείας στην Ελλάδα όσο και επειδή η χώρα μας υπήρξε σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των τιμών φαρμάκων σ’ άλλες χώρες.
Μετά την ανακίνηση απ’ τις Αρχές των ΗΠΑ (Δικαιοσύνη, FBI,κλπ.) της «περίπτωσης NOVARTIS» υποχρεώθηκε και η ελληνική Δικαιοσύνη να συγκεντρώσει στοιχεία προς έρευνα του σκανδάλου «NOVARTIS», ενός πολύ μεγάλου σκανδάλου-πάρτυ πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ στον τομέα της Υγείας – και μάλιστα σε μια περίοδο ακραίας λιτότητας και μεγάλης φτώχιας του λαού μας – που φτάνει , κατά προσέγγιση τα 23-24 δισ. Ευρώ δηλ. όσο κόστισε και το διαβόητο δεύτερο «μνημόνιο».
Έτσι, κάτω από αυτή την πίεση η ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει πρόταση προς παραπέρα διερεύνηση του σκανδάλου. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η έρευνα του Σκανδάλου «NOVARTIS» προκάλεσε μια πρωτοφανή σε σφοδρότητα αντίδραση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των φερόμενων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, που όλοι τους άρχισαν να αμφισβητούν την ύπαρξη του σκανδάλου και να περιφέρουν σ’ όλα τα «μήκη και πλάτη» της χώρας με θρηνιτικούς τόνους τους μύθους περί «πολιτικών διώξεων των αντιπάλων» και «σκευωρίας».
Όμως δεν χωράει καμιά απολύτως αμφιβολία: πρώτο, ότι η υπόθεση «NOVARTIS» δεν είναι «σκευωρία» αλλά ένα υπαρκτό και μάλιστα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, αφού κόστισε στον ελληνικό λαό 23-24 δισ. Ευρώ, και επιπλέον διεθνών διαστάσεων, δεύτερο, η έρευνά του δεν συνιστά «πολιτικές διώξεις» αντιπάλων, επειδή αυτό δεν ανακινήθηκε ούτε από την ελληνική κυβέρνηση μα ούτε από κάποιο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Η παραπλανητική εκστρατεία περί «πολιτικών διώξεων αντιπάλων» και «σκευωρίας» των δυο μεγάλων κομμάτων αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη ματαίωση της παραπέρα έρευνας και στο κουκούλωμα του μεγάλου αυτού σκανδάλου, επειδή τρέμουν τις αποκαλύψεις.
Ας σημειωθεί με την ευκαιρία ότι τα σκάνδαλα είναι προϊόντα και σύμφυτα στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και επίσης δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «κάθαρση» και «βελτίωση» αυτού του συστήματος. ¨Όμως αυτό, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγγέλλονται, να αποκαλύπτονται και να ερευνώνται.

Η αλητο-κουτσαβάκικη στάση-συμπεριφορά στη Βουλή του υμνητή-υπερασπιστή των ταγμάτων Ασφαλείας φασιστοειδούς Α. Σαμαρά συνιστά ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ
Η παρέμβαση μέρους των εμπλεκομένων στη Βουλή και κυρίως των Σαμαρά-Γεωργιάδη-Βενιζέλου-Λοβέρδου κατέδειξε ένα πρωτοφανές χαμηλότατου επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηριστικό δείγμα ακραίου αστικού αμοραλισμού και πολιτικής αλητείας που υποβάθμισε σε επικίνδυνο βαθμό το αστικό τους κοινοβούλιο, καταπατώντας ακόμα και τους πιο στοιχειώδης κανόνες λειτουργίας του με τα θρασύδειλα αλητο-κουτσαβάκικα χαζο-νταηλίκια του γελοίου Σαμαρά κλπ. «θα μιλήσω όσο θέλω», «όσο πάει», κλπ. (θυμίζουν τους θρασύδειλους γελοίους νταήδες της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ της δεκαετίας του 1950) που κορυφώθηκαν στη μεταφορά μέσα στη Βουλή συμμορίας φασιστο-τραμπούκων, αποτελούμενους «από τέσσερις παλιούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού» («έλαβαν την άδεια εισόδου στο κτίριο της Βουλής από το γραφείο του») που κραύγασαν και προκαλούσαν μέσα στη Βουλή εκλεγμένους βουλευτές (Δημ. Γάκη και Άννα Βαγενά): «θα σας φάμε με κονσερβοκούτια» και «σας θάψαμε μια φορά στο Γράμμο και θα σας ξαναθάψουμε» (Εφημερίδα Συντακτών» 23/2/2018, σελ. 10), πράξεις και συμπεριφορές που δείχνουν τον πανικό των εμπλεκομένων μα πρωτίστως συνιστούν προκλητικότατη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ (περιττεύει κάθε συγκεκριμένη αναφορά στα σχιζοφρενικά παραληρήματα του Ναζι-φασίστα Γεωργιάδη καθώς και στις φραστικές αχρειότητες των σοβαροφανών Βενιζάλου-Λοβέρδου).
Κατά την ψηφοφορία υπέρ της παραπομπής, με τη ΝΔ να μην προσέλθει στις κάλπες, τάχθηκαν ΥΠΕΡ: Α. ΣΑΜΑΡΑ (182), Π.ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ (170), Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ (188), Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ (185), Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (186), Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ (180), Α.ΛΟΒΕΡΔΟ (186), Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ (180), Μ.ΣΑΛΜΑ (159), Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (182).
Τελικά αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης από 21 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: