Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δημιουργία Κομμουνιστικής Πλατφόρμας

Τα  μέλη από διάφορες κομμουνιστικές οργανώσεις προωθούμε τη δημιουργία μιας κομμουνιστικής πλατφόρμας προκειμένου να συμβάλουμε στον ιδεολογικό αγώνα κατά της περιθωριοποίησης των τάξεων  που ο καπιταλισμός έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια. 

Στην τρέχουσα κρίση που  χτυπάει σκληρά  τις λαϊκές τάξεις, πρώτη την εργατική, όταν, παρά τους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης δεν υπάρχει « φως στο  τούνελ», επειδή η εξαθλίωση είναι ο στόχος τους, είναι μείζονος σημασίας να αναζητήσουμε, να επιτύχουμε και να επεκτείνουμε την ενότητα της δράσης των ανδρών και των γυναικών που έχουν πάντα επιδείξει μαχητικό πνεύμα, αυτό των κομμουνιστριών/ων.

Οι αστοί ιδεολόγοι και οι αντιδραστικοί προσπαθούν να αρνηθούν την εγκυρότητα της ταξικής πάλης, έργο, στο οποίο συμβάλλουν με ιδιαίτερο τρόπο, ένα είδος λαϊκισμού που έχει εγκατασταθεί στην ισπανική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. 

Αδιαφορώντας για την ύπαρξη όχι μόνο της μάχης, αλλά και των δικών τους κοινωνικών τάξεων, ήταν ικανοί  να αρθρώσουν ένα λόγο με ασάφειες σχετικά με τους πολίτες, τη συγκέντρωση εξουσίας κλπ, που θόλωνε το πολιτικό θέμα της αλλαγής και  καθορίζουν έναν αγώνα για να  βελτιώσουν  και να μεταμφιέσουν τον πραγματικά υπαρκτό καπιταλισμό. Παρά το ότι  υπάρχει αυτός ο  νέος ηγεμονικός λόγος η πάλη των  τάξεων υπάρχει, είναι περισσότερο οδυνηρή  από ποτέ και η πρόκληση εξακολουθεί  να βρίσκεται στην ανατροπή των κυρίαρχων δυνάμεων. 

Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι αρνούνται και  άλλοι καμουφλάρουν το ότι η ταξική πάλη είναι η κινητήρια δύναμη που κινεί την ιστορία, και  καθημερινά αποδεικνύουμε, πως η αστική τάξη καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις για να σώσει τις επιχειρήσεις της, επιβεβαιώνοντας ότι τα συμφέροντά της και εκείνα της πλειοψηφίας της  εργασίας είναι ανταγωνιστικά. Βρισκόμαστε με  την αντίφαση της επιδείνωσης της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της δυστυχίας, και, μια  αντίσταση πολυποίκιλη διασκορπισμένη χωρίς οργάνωση που θα μπορούσε  να καθοδηγήσει  και να συντονίσει τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αντίδραση. Δεδομένης της μη συσπείρωσης των διαφορετικών δυνάμεων της αριστεράς, δεν πρόκειται τώρα να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, αλλά να δημιουργηθεί  μια Πλατφόρμα των  Κομμουνιστών, που να  μπορέσει να συσπειρώσει κομμουνιστές/ιες περισσότερο ή λιγότερο οργανωμένους, πολλούς διασπαρμένους, παρά το γεγονός των άπειρων δυσκολιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν παραδιδόμαστε ή δεν παραιτούμαστε από  τη θέση μας ως κομμουνιστές, αγωνιστές για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη Δημοκρατία του λαού, για το σοσιαλισμό. Για να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αποσαφήνιση και στον αγώνα ενάντια στις υπάρχουσες αντιφάσεις στην κοινωνία, στην Κομμουνιστική Πλατφόρμα, η ιδεολογική μάχη είναι απαραίτητη ώστε οι  αστικές ιδέες σε οποιαδήποτε μορφή, να μην στρεβλώνουν τον κύριο στόχο που είχαμε θέσει: να ενώσουμε τους  κομμουνιστές/ιες στην πάλη ενάντια στο σημερινό καθεστώς των ολιγαρχών που ευδοκιμεί η διαφθορά, η ευνοιοκρατία, τα υπόγεια χτυπήματα, η προδοσία των λαών και εθνοτήτων της Ισπανίας, κ.λπ. Πιστεύουμε ότι αυτή η Πλατφόρμα συζήτησης, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, θα είναι πιστή, ειλικρινής, συνεπής, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Δεν κρύβουμε την ιδεολογία μας, αντιθέτως, την διεκδικούμε  μαζί με τον αγώνα που είχε διεξαχθεί από εκείνους  που υπήρξαν  πριν από εμάς πάνω από εκατό χρόνια. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να δούμε τις αδυναμίες και τα λάθη. Εν γνώσει μας διαβεβαιώνουμε ότι σήμερα καμιά οργάνωση ή κόμμα σε αυτήν την χώρα, δεν μπορεί να αυτοδιακηρύξει την πρωτοπορία του προλεταριάτου, το πολύ πολύ  μπορούμε να είμαστε μικρές ομάδες που εργάζονται για να καταφέρουν να γίνει αυτή η απαραίτητη πρωτοπορία  Παρά την πτώση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού κόσμου, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σήμερα η «σοσιαλιστική συμπαρατάξη»: αποτελείται  από τους κομμουνιστές και τους αληθινούς σοσιαλιστές της αριστεράς που σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται  για την επανάσταση ενάντια στη δικτατορία του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, ενάντια στην νεοαποικιοκρατία. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαϊκούς αγώνες που διεξάγονται στις πέντε ηπείρους, ιδιαίτερα έντονα στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί να σκεφτούμε μια Πλατφόρμα που θα συμβάλλει επίσης στην παραγωγή ενός νέου πολιτικού λόγου στη χώρα μας, χωρίς να θεωρούμε δεδομένη καμμία συζήτηση, αλλά αυτή να εμφανίζεται γύρω από τις ιδέες που γεννήθηκαν από το δικό μας ορισμό ως κομμουνιστές:

-Λαϊκή Ενότητα συνειδητή και οργανωμένη, μακριά από  άδειες έννοιες, η λαϊκή ενότητα  βασίζεται σε μια πραγματική ρήξη με το επιβαλλόμενο  σύστημα του  μοναρχικού  καθεστώτος και την ανακήρυξη μιας  Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, ως ένα πρώτο βήμα προς την ελευθερία, για την κατάκτηση των φιλοδοξιών της λαών της Ισπανίας, που αρνούνται και καταπολεμούν  την ολιγαρχία και  τους συνεργάτες της εντός και εκτός της Ισπανίας.

-Κοινωνικός έλεγχος της οικονομίας, ελεύθεροι από την επιτήρηση και τον χειρισμό της ολιγαρχίας, από τους περιορισμούς της τρόικας της ΕΕ και τον διεθνή οικονομικό  ιμπεριαλισμό.

-Ελεύθεροι από το ΝΑΤΟ  και τις στρατιωτικές βάσεις του στην Ισπανία (Rota, Moron, Torrejon, κλπ).

-Το πραγματικό και ουσιαστικό δικαίωμα των λαών των εθνών να αποφασίζουν για τον εαυτό τους, την αυτοδιάθεση τους μέχρι την τελευταία σταγόνα  αίματος .

-Αυτές οι κοινές δημοκρατικές κατακτήσεις θα εγγυηθούν μόνο με ένα κοινό  λαϊκό  δημοκρατικό καθεστώς, από το λαό και για το λαό.

Συνειδητοποιημένοι  με τον ενωτικό  χαρακτήρα και τη συγκεκριμένη πάλη που πρέπει να έχει η Κομμουνιστική Πλατφόρμα, θα εργαστούμε για να οργανώσουμε και να συμμετάσχουμε σε κοινές εργασίες στα φόρα σχετικά με την  οργάνωση¨. Στη συλλογική πρόοδο, στο συντονισμό που θα διοργανώσουμε σε διάφορα μέτωπα στην εργασία άμεσα, ειδικά και συγκεκριμένα στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα για να αναπτύξουμε ικανές προτάσεις που θα ενώσουν τούς αγώνες και να προσδιορίσουν τα ειδικά συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Επικοινωνία:
www.plataformadecomunistas.blogspot.com.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: