Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015 - Ζήτω η ηρωική ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου

2015polytexneio4med
Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο 2015
Ζήτω η ηρωϊκή ΕΞΈΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου - Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας και των αμερικανων-ΝΑΤΟλικων ιμπεριαλιστών και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων
Ζήτω τα 70 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής ΝΙΚΗΣ των λαών με καθοδηγητή τον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαίας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου απ τους φοιτητές και εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση κατέληξε σε ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατορίας του ντόπιου κεφαλαίου και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών.
Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου ΔΕΝ αντιτάχθηκαν μόνο τα γνωστά παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ.
Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασίστες και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες»(!) της ΚΥΠ και της CIA: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».
Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη ΔΙΑΛΥΣΕΙ με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο: ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν:κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω:αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις” (στο ίδιο, σελ. 112-113).
Άμεση ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική
Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί και από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ)
Ο νέος σχηματισμός της 2ης Κυβέρνησης των ρεφορμιστών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη νίκη στης εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, με το κόμμα των ΑΝΕΛ – ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών και θρησκόληπτων – του Π.Καμμένου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, σε κυβερνητικό επίπεδο, θα διαχειριστεί-διεχειρίζεται τα συμφέροντα του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και των ισχυρών μονοπωλίων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών κρατών-μελών της ΕΕ, προφανώς σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού αλλά και της χώρας, κάτι που εκφράζεται και στη νέα καταστροφική συμφωνία που επέβαλλαν οι ιμπεριαλιστές δανειστές στη χώρα μας, υπογραμμένη απ’ την πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όμως, πέραν όλων των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακραίους εθνικιστές-ρατσιστές και θρησκόληπτους των ΑΝΕΛ, στο όνομα της διαβόητης «αντιμνημονιακής» πολιτικής (αντιμαρξιστική αταξική προσέγγιση), δεν σηματοδοτεί μόνο παραίτηση του ΣΥΡΙΖΑ από προεκλογικές διακηρύξεις σε σειρά θέματα: εξωτερικής πολιτικής, εκκλησίας-κράτους, μιλιταρισμού (στρατού, στρατιωτικών παρελάσεων, κλπ.), παιδείας (θρησκευτικά, προσευχές, παρελάσεις, κλπ.), εθνικισμού-ρατσισμού, κλπ. αλλά μετατοπίζει συνολικότερα την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου σε επικίνδυνες αντιδραστικότερες κατευθύνσεις: ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ τα αντιδραστικά ρεύματα εθνικισμού, ρατσισμού, αντισημιτισμού, μιλιταρισμού, θρησκοληψίας, κλπ., επιδρώντας, κατ΄επέκταση, και συμβάλλοντας επικίνδυνα σε μεγαλύτερη ανάπτυξή τους και στο σύνολο της κοινωνίας, τροφοδοτώντας έτσι άμεσα-έμμεσα φασιστικές και Ναζι-φασιστικές απόψεις που ευνοούνται, πέρα των άλλων, και απ’ τη βαθειά και ολόπλευρη κρίση που διέρχεται το σύνολο της σημερινής αστικής κοινωνίας.
Σήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα, απ’ τα μεγαλοαστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ, Ε.Κεντρώων) αλλά και η Ναζι-φασιστική «Χ.Α.» (Μιχαλολιάκος: «η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του Ευρώ») ως τα ρεφορμιστικά ΣΥΡΙΖΑ και «Κ»ΚΕ (Κουτσούμπας: «είμαστε κάθετα αντίθετοι… με το να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ…» («Ρ»26/7/2015, σελ.17) αλλά και οι διάφορες ρεφορμιστικές Οργανώσεις με τα περί «εξόδου» μόνο από το ΕΥΡΩ (ΛΑΕ) και τα περί «αποδέσμευσης» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ.) είναι ΥΠΕΡ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ.
Όμως η ανοιχτή χρεοκοπία της καπιταλιστικής οικονομίας η βαθειά οικονομική κρίση υπερπαραγωγής, η μαζική ανεργία, το δυσθεώρητο χρέος, κλπ. και οι επανωτές καταστροφικές υποδουλωτικού χαρακτήρα συμφωνίες που έχουν επιβληθεί απ’ τους ιμπεριαλιστές και έχουν βαθύνει σε ακραίο σημείο την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, με μοχλούς τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς ΕΚΤ-Κομισιόν-ΔΝΤ αλλά και η άνοδος των υπεραντιδραστικών φασιστικών-Ναζι-φασιστικών δυνάμεων έχουν επαναφέρει και θέσει, εδώ και καιρό, στην ημερήσια διάταξη της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και του λαού το πρόβλημα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των αντιφασιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τη συγκρότηση ενός πλατιού Αντιφασιστικού – Αντιιμπεριαλιστικού Λαϊκού Μετώπου, εντελώς απαραίτητου για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της ταξικής πάλης τόσο για την απόκρουση των επιθέσεων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων όσο και κατά του φασισμού με ταυτόχρονη διεξαγωγή και δυνάμωμα της πάλης κατά της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και για ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της ΧΩΡΑΣ από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – γραμμή σύγκρουσης και σε πλήρη αντίθεση μ’ εκείνη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ντόπιας ξενόδουλης αντιδραστικής αστικής τάξης – και σε σύνδεση-κατεύθυνση την προοπτική της μελλοντικής οριστικής απαλλαγής της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μια γραμμή που επιπλέον επιτρέπει, συμβάλλει και επιταχύνει την ανάπτυξη μαζικού επαναστατικού αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος, με πρώτα σημάδια το ηχηρό μαζικό αντιιμπεριαλιστικό «ΟΧΙ» (62%) του δημοψηφίσματος (5 Ιούλη) και τη μεγάλη αποχή απ’ τις τελευταίες εκλογές (20 Σεπτέμβρη).
Σήμερα, 70 χρόνια μετά τη μεγάλη Αντιφασιστική ΝΙΚΗ των λαών με καθοδηγητή τον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, η διαρκής όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η αύξηση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (σε πρώτη γραμμή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) και οι πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ιράκ, Συρία κλπ. αλλά και η άνοδος των υπεραντιδραστικών δυνάμεων φασισμού και Ναζι-φασισμού επαναφέρει στο κέντρο της πολιτικής δράσης την πάλη του προλεταριάτου και των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο φασισμό-Ναζι-φασισμό – ΠΑΛΗ που μπορεί να διεξαχθεί σωστά ΜΟΝΟ όταν καθοδηγείται και στηρίζεται: α. στη λενινιστική θεωρία του ιμπεριαλισμού και την εφαρμογή της στη σημερινή περίοδο, και β. στην αντιφασιστική γραμμή του 7ου Συνεδρίου (1935) της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ (Δημητρόφ, κλπ.).
Νοέμβρης 2015
image
ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)   image
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: