Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Συντριπτική ΝΙΚΗ του ΟΧΙ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΟΧΙ επικράτησε στο Δημοψήφισμα. Πιο συγκεκριμένα:

Ωρα: 06-07 02:51
Ενσωμάτωση: 19.159/19.159 (100,00%)
Εγγεγραμμένοι: 9.858.508
Ψήφισαν: 6.161.140 (62,50%)
Εγκυρα: 5.803.987 (94,20%)
Ακυρα: 310.812 (5,04%)
Λευκά: 46.341 (0,7%)

ΟΧΙ: 3.558.450 (61,31%)
ΝΑΙ: 2.245.537 (38,69%)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας αναγράφω δύο σχόλια που έκανα στα κοινωνικά δίκτυα για ν' αντιληφθείτε το μέγεθος της απόρριψης της γραμμής του ΚΚΕ από το λαό και την αναγκαιότητα να ξεκουτσουμπιστεί η ηγεσία, να γίνει ενωτικό κάλεσμα σ' όλους τους κομμουνιστές και να χτίσουμε το κόμμα απ' την αρχή, με όλες τις διαφωνίες και τις διαφορετικές αντιλήψεις μας, αλλά πάντοτε πάνω στη γραμμή του ηρωικού, ιστορικού, και ιστορικά - κοινωνικά επαληθευμένου και νικηφόρου 7ου Συνεδρίου της ΚΔ. Λυπάμαι πολύ που αναφέρομαι στον Κουτσούμπα ως "Μητσάρα" αλλά η αγανάκτησή μου εναντίον του τροτσκιστικού φυράματος που κατάφερε με εισοδισμό να αλώσει το ΚΚΕ από το μέσα, βοήθησε βέβαια και η όλη κατάσταση απ' την Τασκένδη και μετά, είναι τεράστια. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος αλλά για συναλλαγή. Σ' όλη την προεκλογική περίοδο βροντοφώναζα ότι η γραμμή αυτή δεν είναι απλά φιλοϊμπεριαλιστική αλλά καθιστά το ΚΚΕ απροκάλυπτο κολαούζο της αστικής τάξης μέσα στο εργ. κίνημα.

Α.
Ο θρασύς Μητσάρας αντί να παραιτηθεί και ν' αναλάβει γενναία την ευθύνη της φιλοϊμπεριαλιστικής γραμμής στην οποία οδήγησε το κόμμα της εργατικής τάξης και να το κάνει υποτελή κολαούζο της αστικής, σχεδόν μας είπε ότι νίκησε, και μετράει τα ΆΚΥΡΑ-ΚΚΕ μαζί μα τα ΑΚΥΡΑ-ΣΑΛΑΜΑΚΙΑ.
Για να καταλάβετε καλύτερα πώς πήγε το ΑΚΥΡΟ-ΚΚΕ, σας δίνω αποτελέσματα στο εκλογικό μου τμήμα, 3ο Αλεξ/πολης
ΟΧΙ 192
ΝΑΙ 163
ΛΕΥΚΑ 5
ΑΚΥΡΑ 29.
Πολλά??
Όχι ακριβώς.
ΑΚΥΡΑ του ΟΧΙ, με τικ (ν): 5
ΑΚΥΡΑ το ΟΧΙ μαζί με λευκό ψηφοδέλτιο στον ίδιο φάκελο:15.
ΑΚΥΡΑ του ΝΑΙ μαζί με λευκό ψηφοδέλτιο στον ίδιο φάκελο: 4
ΆΚΥΡΑ-ΚΚΕ: 2
ΑΚΥΡΟ μάλλον ΚΚΕ με ΟΧΙ - ΟΧΙ δίπλα στα 2 τετραγωνάκια: 1
ΑΚΥΡΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ: 1
ΑΚΥΡΟ ΑΣΧΕΤΟ: 1

Αυτά, λοιπόν γι' αυτόν που πάει να πάρει για τον εαυτό του όλα τα άκυρα για να δικαιολογήσει τη αδικαιολόγητη πολιτική του.

ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Και γι' αυτή τη νίκη το ΚΚΕ έκανε ό,τι μπορούσε να μην έρθει για να σπείρει απογοήτευση στο λαό.

Β.
Τι είναι οι φίλοι του Μητσάρα και πώς πολεμούν τους Σοσιαλδημοκράτες.
Δημοψήφισμα 2015
Εγγεγραμμένοι 8.803.879
Ενσωμάτωση 90,27 %
Ψήφισαν 62,21 %
Ακυρα/Λευκά (μαζί) 5,79 %

Εκλογές Γενάρη 2015, όπου το ο Μήτσος ήταν υποψήφιος

Εγγεγραμμένοι 9.949.684
Ενσωμάτωση 100,00 %
Ψήφισαν 63,62 %
Ακυρα/Λευκά 2,36 %

Άρα, αν όλα τα ΑΚΥΡΑ θεωρηθούν του Μητσάρα, που σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, προφανώς πρέπει να αφαιρεθεί το πάγιο 2.36% Δηλαδή η γραμμή του ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πήρε 3,43% σε σχέση με το 5,47 του Γενάρη.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. Στο 3,43% περιλαμβάνονται χιλιάδες άκυρα του ΟΧΙ, επειδή τέθηκαν με τικ, Χ ή μπήκε και λευκό ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο (στο δικό μου τμήμα 15 ΌΧΙ ήταν μαζί με Λευκό.

Γ΄.
Τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ προστατέψαμε το Κόμμα μας από μια νέα Βάρκιζα, από ένα νέο 46, που θα μας κυνηγούσε για άλλα 70 χρόνια. Σκεφτείτε να έχανε το ΟΧΙ για 3-4%!!!
Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους μ' αυτή την καταστροφική ηγεσία και τους ταλιμπάνους της.
Ο λαός του ΚΚΕ είναι έτη φωτός πιο μπροστά από την καταστροφική αυτοκτονική γραμμή.
Ζήτω ο ηρωικός λαός του ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

Σόρι για τη επάνοδο, δείτε το χρονικό (σχόλιο σε ποστ στο ΦΒ της Λίλας):
Και δεν τα έβαλα όλα:
Αλέκα Σαββατο 27/6 στη Βουλή: Τρανταχτό και έγκυρο ΟΧΙ που σημαίνει ΟΧΙ και στην πρόταση της Κυβέρνησης:
Παφίλης & Κουτσούμπας ως εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ, Κυριακή ώρα 02.30 (το πρωί): Ερώτημα Δημοψηφίσματος: ΟΧΙ-ΟΧΙ-Έξοδος από την ΕΕ (χωρίς λαϊκή εξουσία)
Κυριακή ώρα 18.00: Ερώτημα Δημοψηφίσματος: ΟΧΙ-ΟΧΙ-Έξοδος από ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία. Το έγκυρο ΟΧΙ=ΝΑΙ
Δευτέρα διακήρυξη της ΚΕ: Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.
Τρίτη: Θα στείλουμε αντιπροσώπους σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα να μετρήσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ
Τετάρτη: Δεν θα στείλουμε αντιπροσώπους στα Ε.Τ. αλλά θα είναι απ' έξω και θα μοιράζουν ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
Σάββατο πρωί: Πρόσκληση στο λαό να ψηφίσει οτιδήποτε άκυρο, να κάνει αποχή ή να ρίξει λευκό.
Κυριακή 5/7 έως ώρα 19.00: ΟΧΙ=ΝΑΙ
Κυριακή 5/7 ώρα 22.30: ΟΧΙ=ΟΧΙ και μη τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ερμηνεύσει το ΟΧΙ = ΝΑΙ για να περάσει τα δικά του Μνημόνια. Επιτέλους συμφωνήσαμε. Μόνο που αυτό που ο λαός του ΚΚΕ το πέτυχε με τη μία, από την Παρασκευή το βράδυ που ο Τσίπρας ανήγγειλε το δημοψήφισμα και ψήφισε μαζικά το έγκυρο ΟΧΙ, το ΚΚΕ το πέτυχε με την 5η και υπό το βάρος της συντριπτικής του ήττας και πάλι όχι με ειλικρίνεια αλλά για να διατηρήσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο (το τι ρόλο παίζει αυτός ο αντιπολιτευτικός λόγος, θα το σχολιάσω άλλη φορά).
Φταίω λοιπόν εγώ που μιλάω για σαλαμάκια?
Φταίω. Αυτή τη φορά δεν έπεσαν σαλαμάκια καθόλου. Ο λαός φέρθηκε πολύ πιο ώριμα από τις Εθνικές Εκλογές, διότι γνώριζε ποιο ήταν το διακύβευμα, γνώριζε ότι η νίκη του ΝΑΙ θα επέφερε ολοκληρωτική καταστροφή των φτωχών στρωμάτων, ενώ με το ΟΧΙ αφήνεται το παράθυρο ανοιχτό, όπως και πράγματι έτσι είναι.

Τίποτε δεν τέλειωσε. Όλοι πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μη περάσει νέο Μνημόνιο. Το εργατικό κίνημα χρειάζεται ακόμη και το 0,7% που ψήφισε ΑΚΥΡΟ-ΚΚΕ.

Anasintaxi είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρησεις σου. Και πολύ χρήσιμα τα στοιχεία ειδικά για την κατανομή του ΑΚΥΡΟΥ. Θα σε πείραε να δημοσιεύσουμε αποσπάσματα από το σχόλιό σου στο κεντρικό blog?

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει πρόβλημα, χρησιμοποιείστε το σχόλιο. Αν θέλετε άμεση επικοινωνία, αφήστε μου σχόλιο στο antrikos.wordpress.com
Θέλω να σας ενημερώσω επίσης και για κάτι άλλο σχετικό με την καταμέτρηση. Περί τις 17.00 της Κυριακής μοιράστηκε από τους αγγελιοφόρους στα εκλ. τμήματα εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών με την οποία εζητείτο να ακυρώνονται όλα τα ψηφοδέλτια στα οποία είχε τεθεί στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο "τέλειο Χ". Προφανώς οι συριζαίοι φωστήρες του ΥΠΕΣ θεώρησαν ότι οι πιο ηλικιωμένοι θα έκαναν λάθος στη σταυροδοσία και θα ακυρώνονταν πιο πολλά ψηφοδέλτια του ΝΑΙ.
Κατά την καταμέτρηση στην αρχή έβγαλα έξω τα ψηφοδέλτια με "τέλεια Χ" για δω αν θα τ' ακυρώσω, ανάλογα με το πλήθος τους. Μα στα πρώτα 30 ψηφοδέλτια που εξάχθηκαν από την κάλπη τα 10 ήταν με "τέλειο Χ" ισόποσο και από την πλευρά του ΟΧΙ και από του ΝΑΙ. Ήταν προφανές ότι δεν μπορούσα ν' ακυρώσω το 1/3 των ψηφοδελτίων, θα επρόκειτο για καταφανέστατη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και της βούλησης των εκλογέων.
Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Εφορευτικές Επιτροπές μοίρασαν και λευκό ψηφοδέλτιο μαζί με το ψηφοδέλτιο του ερωτήματος και πολλοί εκλογείς, απ' ό,τι φαίνεται τα παιδιά που ψήφιζαν για πρώτη φορά, έριχναν και λευκό μέσα. Οι γεροντότεροι είχαν την εμπειρία του ακύρου γι' αυτό και είχα μόνο 4 ΝΑΙ με λευκό και 15 ΟΧΙ με λευκό. Οι συριζαίοι φωστήρες του ΥΠΕΣ έβαλαν τα χεράκια τους έβγαλαν τα ματάκια τους αλλά ήταν τόσο μεγάλο το ρεύμα του ΟΧΙ που δεν μπόρεσαν να το ανακόψουν αυτές οι ακυρότητες. Πάντως, επέστησα και στο Πρωτοδικείο το πρόβλημα και ενδεχομένως αυτά τα ψηφοδέλτια να κηρυχθούν ως έγκυρα.
Αν τηρούσα την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ θα είχα τουλάχιστον 100 άκυρα με το ρυθμό που έβγαιναν από την κάλπη, και τότε να δείτε τι νίκη θα κατήγαγε το ΚΚΕ από το τίποτα. Οι δικ. αντιπρόσωποι όμως που τήρησαν την εγκύκλιο, κυρίως οι νεώτεροι που δεν είχαν εμπειρία πολλών εκλογών, ενδεχομένως να ήταν και πιο άκαμπτοι και να ακύρωναν ακόμη περισσότερα, δηλαδή και τα "τέλεια Χ".
Σε επικοινωνία μου με τους δικ. αντιπροσώπους των λοιπών Ε.Τ. του συγκροτήματός μου, 1ο έως 6ο, με διαβεβαίωσαν ότι τα ΑΚΥΡΑ-ΚΚΕ ήταν 1-2 στο τμήμα τους. Στη συνέχεια μίλησα και με καμιά δεκαριά ακόμη συναδέλφους που μου είπαν το ίδιο και την επομένη με 5-6 συμφοιτητές μου, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν κι αυτοί ότι τα ΑΚΥΡΑ-ΚΚΕ ήταν 2-3 το πολύ στα τμήματά τους. Είναι απολύτως αδύνατο όλα αυτά τα 20 περίπου τμήματα να είναι εξαίρεση, είναι πολλά και τυχαία για να πούμε ότι αυτή η πανωλεθρία δεν συνέβη σε όλη την Ελλάδα. Εξάλλου και το ίδιο το ΚΚΕ αν ήθελε να διαπιστώσει τα ΑΚΥΡΑ-ΚΚΕ μπορούσε από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να στείλει στα 62 Πρωτοδικεία της Χώρας από έναν αντιπρόσωπο να δει τα ΑΚΥΡΑ-ΚΚΕ καθώς θα τα ανακαταμετρούσαν οι υπάλληλοι των Πρωτοδικείων, στα πλαίσια της διαδικασίας επαλήθευσης. Κι όπως φαίνεται δεν χρειάζεται και πολλά άτομα για τη δουλειά αυτή, 62 για κάθε μέρα 124 για το διήμερο που απαιτεί η ανακαταμέτρηση. Δεν το έκανε όμως ώστε ν' αφήσει ομιχλώδες το τοπίο και να ψαρεύει σε θολά νερά και προσπαθήσει να εισπράξει όλο το άκυρο και το λευκό.

Ανώνυμος είπε...

Όπως σας έχω ξαναγράψει διαφωνώ απολύτως με την πρακτική σας να θέτετε εισαγωγικά στο πρώτο Κ του ΚΚΕ και σας ζητώ κατά το μέρος που θα χρησιμοποιήσετε τα σχόλια να μη θέσετε εισαγωγικά στην επωνυμία του.

Ανώνυμος είπε...

Όπως σας έχω ξαναγράψει διαφωνώ απολύτως με την πρακτική σας να θέτετε εισαγωγικά στο πρώτο Κ του ΚΚΕ και σας ζητώ κατά το μέρος που θα χρησιμοποιήσετε τα σχόλια να μη θέσετε εισαγωγικά στην επωνυμία του.

Dimos είπε...

Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου και με συγκεκριμένα στοιχεία. Επιβεβαιώνουμε ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αθήνας (στη Β' Αθηνών μάλιστα) και αλλού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ήταν 1 ή το πολύ 2.

Το σχόλιο σου θα μπει στο blog όπως ακριβώς επιθυμείς.