Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Στρατιά Συνδυασμών στις Εκλογές αλλά πλήρης ευθυγράμμιση ΟΛΩΝ με την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου κεφαλαίου και των μονοπωλίων της ΕΕ: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ


Στρατιά Συνδυασμών στις Εκλογές αλλά πλήρης ευθυγράμμιση ΟΛΩΝ με την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου κεφαλαίου και των μονοπωλίων της ΕΕ: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ 

Πρόεδρος ΣΕΒ Δασκαλόπουλος : «Ευρώπη ή χάος» (20 Μάρτη 2012)

«Κ»ΚΕ -Α.Παπαρήγα: «λύση έξω από το Ευρώ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011,σελ.6)

Στις εκλογές της 6ης Μάη κατέρχεται ολόκληρη στρατιά Κομμάτων και Οργανώσεων αποτελούμενων απ’ τα γνωστά μεγαλοαστικά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ.) ως τα σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, κλπ.), διάφορα ρεφορμιστικά εξωκοινοβουλευτικά τροτσκίζοντα-τροτσκιστικά, μαοϊκά, κλπ. ως τα ναζι-φασιστικά ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ. (32 συνολικά, «Αυγή» 29/4/2012, σελ.14). Όλως «παραδόξως» απουσιάζει απ’ το μακρύ κατάλογο η εθνικιστική «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος προφανώς δε θέλει να διασπάσει τις αντιδραστικές εθνικιστικές δυνάμεις και να «χαλάσει» την επιθυμητή για τον ίδιο «πρωτιά» του φίλου του θαυμαστή-υμνητή και υπερασπιστή των εθνοπροδοτικών ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («πηγάδα Μελιγαλά», κλπ.), επικίνδυνου τυχοδιώκτη υπερεθνικιστή-ρατσιστή φασιστοειδούς Α.Σαμαρά, αδημονώντας φαίνεται να τον συγχαρεί εκ νέου, και μάλιστα τώρα, πλαισιωμένο πλέον και υποβασταζόμενο, μεταξύ πολλών άλλων, και από δυο νέα ναζι-φασιστικά «φυντάνια» (Βορίδη-Γεωργιάδη), 70 περίπου χρόνια μετά την ήττα του ναζι-φασισμού.
ΟΛΟΙ όμως οι εκλογικοί Συνδυασμοί, παρά τις μεταξύ τους διαφορές και τις όποιες δημαγωγικές «κορώνες», έχουν, έμμεσα-άμεσα, στο εξαιρετικής σπουδαιότητας, για την εργατιά-αγροτιά, το λαό και τη χώρα ζήτημα της σχέσης ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΕ ένα ΚΟΙΝΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ: υιοθετούν μια φιλο-ΕΕ ΘΕΣΗ-ΣΤΑΣΗ που δεν είναι άλλη απ’ την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου κεφαλαίου και των μονοπωλίων της ΕΕ: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ που εκφράστηκε και πρόσφατα στη σαφέστατη δήλωση του πρόεδρου του ΣΕΒ Δασκαλόπουλου: «Ευρώπη ή χάος» (20 Μάρτη 2012) και πριν ένα χρόνο σ’ εκείνη της υπηρέτριας των ταξικών συμφερόντων του κεφαλαίου σοσιαλδημοκράτισσας  Α.Παπαρήγα-«Κ»ΚΕ: «λύση έξω από το Ευρώ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011,σελ.6).
Η εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η σύνδεση-ένταξη της Ελλάδας σε ΕΟΚ-ΕΕ υπήρξε αποκλειστικά στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου δηλ. της κυρίαρχης ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ αντιδραστικής αστικής τάξης, που έχει συνδέσει την τύχη και την ύπαρξή της, 200 σχεδόν τώρα χρόνια, με το μεγάλο ξένο κεφάλαιο και διακρίθηκε στην ιστορία της για την πιο ακραία εθελοδουλία και υποτακτικότητά της στα εκάστοτε «μεγάλα αφεντικά» της ιμπεριαλιστές (παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του σοσιαλδημοκράτη υπηρέτη-λακέ της Μ.Μαϊλη και των άλλων ηγετών του «Κ»ΚΕ), καλλιεργώντας σειρά απατηλούς μύθους (με τις ανάλογες αυταπάτες στις γραμμές εργατιάς-αγροτιάς) περί δήθεν «ισότιμης» συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ, ανάπτυξης της οικονομίας στο «επίπεδο» των ισχυρών της ΕΕ, «διαρκούς ευρωπαϊκής ευημερίας», «δημοκρατίας», «περιορισμού» αν όχι «εξάλειψη» της ανεργίας, κλπ. κλπ., τους οποίους διέλυσε «εν μια νυκτί» η παγκόσμια καπιταλιστική κυκλική κρίση υπερπαραγωγής – δεν έχει καμιά σχέση με τα αντιμαρξιστικά αστικά μυθεύματα περί «κρίσης υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου» της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ) – και η ζοφερότατη κατάσταση με τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ντόπιας καπιταλιστικής οικονομίας, τα υποδουλωτικά κερδοσκοπικά δάνεια και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, τη φτώχεια, πείνα και την απόλυτη εξαθλίωση εργατιάς-αγροτιάς. 
ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
1.Μεγαλοαστικά κόμματα. ΟΛΑ τα ΑΣΤΙΚΑ κόμματα (μεγαλοαστικά-σοσιαλδημοκρατικά) είναι ΣΗΜΕΡΑ υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ δηλ. υιοθετούν, στηρίζουν-υπερασπίζουν στις προεκλογικές τους διακηρύξεις την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και εκείνη των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μοναρχοφασίστες «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Καμένου, μεγαλοαστική «Δημοκρατική συμμαχία» Ντόρας, ναζι-φασιστικά ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή» κλπ. κλπ.. Προφανώς κάθε παραπέρα σχολιασμός είναι περιττός, αφού αυτά τα κόμματα έχουν μια σαφή φιλο-ΕΕ – φιλο-ιμπεριαλιστική θέση και στάση που τη διακηρύσσουν ανοιχτά.
2.Χρουστσοφική Σοσιαλδημοκρατία: «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗ.ΜΑΡ. Αν τα μεγαλοαστικά κόμματα έχουν μια σαφή φιλο-ΕΕ – φιλο-ιμπεριαλιστική θέση και στάση που τη διακηρύσσουν ανοιχτά, τα αστικά χρουστσοφικά σοσιαλδημοκρατικού τύπου κόμματα«Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗ.ΜΑΡ δημαγωγούν, εμφανιζόμενα με το «ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ με ευκαιριακές διατυπώσεις-δηλώσεις του είδους «έξω από το ΕΥΡΩ», «μήνυμα στην ΕΕ», «το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή δεν έχει αξία», «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία», κλπ. κλπ.. Με τέτοιου είδους δημαγωγικές ευκαιριακού χαρακτήρα δηλώσεις προσπαθούν να εξαπατήσουν τις πλατιές λαϊκές μάζες αποκρύπτοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα να διατηρηθεί-διαιωνισθεί η καταστροφική ιμπεριαλιστική ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας με όλα τα δεινά που αυτή συνεπάγεται για εργατιά-αγροτιά, το λαό και τον τόπο.
Μεταξύ των ηγεσιών των τριών αυτών αστικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων εκείνη που δημαγωγεί περισσότερο είναι η ηγεσία του «Κ»ΚΕ, αφού εκείνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗ.ΜΑΡ έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στο «λάκκο των λεόντων» των μεγάλων ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ και, παρά τη δημαγωγία, έχουν παραιτηθεί από κάθε αντιιμπεριαλιστική πάλη.
Είναι όμως γνωστό ότι και η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ τάσσεται ΣΗΜΕΡΑ υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας στην ΕΕ, ακολουθώντας την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και εκείνη των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώντας ταυτόχρονα, a la Δασκαλόπουλο(=«ΕΥΡΩΠΗ ή ΧΑΟΣ»),  «καταστροφή» όχι μόνο την έξοδο από την ΕΕ αλλά και από το ΕΥΡΩ («Κ»ΚΕ-Παπαρήγα: «λύση έξω από το Ευρώ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή», «Ρ» 31/5/2011,σελ.6).
Επιπλέον εξαπατά την εργατική τάξη και το λαό με το σύνθημα-απάτη «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία», αφού πρώτο «αποδέσμευση» δε σημαίνει ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από την ΕΕ και δεύτερο, παραπέμπει στο μακρινό μέλλον ακόμα και την «αποδέσμευση» της Ελλάδας δηλ. στη ρεφορμιστική-σοσιαλδημοκρατική απάτη της «λαϊκής εξουσίας-λαϊκής οικονομίας», κάτι που απορρέει καθαρά, και απ’ τα διάφορα σχόλια του «Ριζοσπάστη» μεταξύ των οποίων και ένα του Μάρτη με τίτλο: «Λάθος πόρτα χτυπάει...» που το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο:
«Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ρ/σ της ΝΕΤ, πώς είναι δυνατή μια συνεργασία με το ΚΚΕ όταν οι δύο χώροι έχουν διαφορετική στρατηγική, όταν, π.χ., το ΚΚΕ προτείνει αποδέσμευση απ' την ΕΕ κ.λπ. Απάντησε: «Το άλλο το θέμα, της προοπτικής σε σχέση με την ΕΕ, βεβαίως υπάρχει μια διαφορά, αλλά νομίζω και το ίδιο το ΚΚΕ βλέπετε ότι την έξοδο από την ΕΕ και από την Ευρωζώνη δεν την ζητάει τώρα, την παραπέμπει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον κάτω από συνθήκες λαϊκής εξουσίας. Ας κρατήσουν, λοιπόν, για τον εαυτό τους αυτή την άποψη και ας δούμε πώς τώρα, στη σημερινή Ευρώπη, μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να θέσουμε το θέμα της επαναθεμελίωσής της (...) Αυτή είναι η άμυνα της ηγεσίας του ΚΚΕ (...) Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο και η ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς θα είναι σε τέτοιο βαθμό που θα επιδράσει καταλυτικά ώστε να ωριμάσει και στην ηγεσία του ΚΚΕ και στο χώρο αυτό η διάθεση στο να υπάρξει μια συστράτευση κι ένας κοινός βηματισμός».
Λάθος νομίζει, λάθος θεωρεί και λάθος πόρτα χτυπάει γενικώς καλώντας το ΚΚΕ να βάλει κατά μέρος τη στρατηγική του και να συνεργαστεί με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της δικής του στρατηγικής! Δηλαδή, να «βάλει νερό στο κρασί του» και να κάνει σημαία του τις αυταπάτες με τις οποίες παραμυθιάζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το λαό, ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η ΕΕ, να επαναθεμελιωθεί και να μεταλλαχθεί σε φιλολαϊκή. Πρόκειται για καθαρή ουτοπία. Σε αντίθεση με την πρόταση του ΚΚΕ, που είναι ρεαλιστική, αναγκαία, μπορεί να υλοποιηθεί απ' τον ίδιο το λαό, τη συμμαχία του, την πάλη του. Τη στρατηγική του το ΚΚΕ δεν την υποτάσσει στην κάλπη, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν και δε θα είναι ικανό να το κάνει να την απαρνηθεί. Θα συνεχίσει να μοχθεί για τη συστράτευση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όλων των ανθρώπων του μόχθου, για να αναπτυχθεί ο δικός τους κοινός βηματισμός σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κι ας μη ματαιοπονεί ότι το ΚΚΕ θα προσχωρήσει στο στρατόπεδο των δυνάμεων που εξαπατούν το λαό για να τον κρατήσουν ενσωματωμένο στο σύστημα που τον γονατίζει» (16/3/212, σελ4).
Είναι φανερό πως, πέραν των δημαγωγικών ρεφορμιστικών φλυαριών, ο «Ριζοσπάστης» ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ότι ο Π.Σκουρλέτης δίνει σωστά τη θέση του «Κ»ΚΕ: «αλλά νομίζω και το ίδιο το ΚΚΕ βλέπετε ότι την έξοδο από την ΕΕ και από την Ευρωζώνη δεν την ζητάει τώρα, την παραπέμπει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον κάτω από συνθήκες λαϊκής εξουσίας», και γι’ αυτό ΔΕΝ απαντά κάτι διαφορετικό ούτε διαμαρτύρεται για διαστρέβλωση πάνω σ’ αυτό το θέμα.  
Και τα τρία αστικά κόμματα της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗ,ΜΑΡ): πρώτο είναι υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ, δεύτερο, έχουν εγκαταλείψει οριστικά το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση: «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ» και έχουν παραιτηθεί απ τη διεξαγωγή αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στην ΕΕ, τρίτο, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη δεν αντιτάχθηκαν ούτε στη φασιστική επέμβαση των ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ στα εσωτερικά της χώρας, κρατώντας-τηρώντας έτσι, όπως και όλα τα μεγαλοαστικά κόμματα, μια εθελόδουλη-ξενόδουλη στάση.
3. Εξωκοινοβουλευτικοί εκλογικοί Συνδυασμοί:
α. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Το ρεφορμιστικό χρουστσοφικο-τροτσιστικό συνονθύλευμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, με επικεφαλής μια ακραία, μέχρι γελοιότητας αντισταλινική χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατική καθηγητική φιγούρα, αποφεύγει να τοποθετηθεί υπέρ της ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της χώρας από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – ακολουθώντας προφανώς πιστά την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και εκείνη των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στο «λάκκο των λεόντων» των μεγάλων ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ. Όμως σε κάποιο μέρος της προεκλογικής «Προκήρυξης» του Συνδυασμού αναφέρεται, δημαγωγικά για ψήφους: «ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ», ενώ στο «κείμενό» της επαναλαμβάνεται η πασίγνωστη ρεφορμιστική θέση της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας του «Κ»ΚΕ: «ρήξη και αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ», συμπληρωμένη με τις αστικές Κευνισιανές απόψεις περί «εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση», «εργατικό έλεγχο παντού!», κλπ., κι’ αυτά «υλοποιημένα» (!) στα πλαίσια του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Παράλληλα απ’ το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλου του Απρίλη της εφημερίδας «Πριν» του ΝΑΡ, κύριας συνιστώσας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, απουσιάζει κάθε αναφορά για «έξοδο από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ» και ως κύριο τίτλο έχει μόνο: «ΑΝΤΑΡΣΙΑ και στην κάλπη για να πέσει η ευρω-χούντα» («Πριν» 29.4/2012, σελ.1) (περιμένουμε το πρωτοσέλιδο παραμονής εκλογών).
Είναι γνωστό ότι το ΝΑΡ δεν έχει ενιαία θέση, άλλοι είναι υπέρ της παραμονής σε ΕΕ, άλλοι για «έξω», ενώ μια προκήρυξη συνιστώσας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, του τροτσκιστικού «Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος» (ΣΕΚ) με τίτλο: «η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει ψηφίζει ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.» γίνεται απλά λόγος στο «κείμενο» ΜΟΝΟ για «έξοδο από ο ΕΥΡΩ» και «ρήξη με ΔΝΤ και ΕΕ» και επαναλαμβάνονται οι γνωστές αστικές ρεφορμιστικές Κευνισιανές σαπουνόφουσκες περί «εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων», «εργατικό έλεγχο», κλπ.κλπ.
β. Μ-Λ ΚΚΕ – ΚΚΕμ-λ. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και εκείνη των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στο «λάκκο των λεόντων» των μεγάλων ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ κινείται και ο εκλογικός Συνδυασμός των αντιζαχαριαδικών-αντισταλινικών (με τη μορφή της «λαθολογίας») μαοϊκών δεξιών οπορτουνιστών, γι’ αυτό στα προεκλογικά τους συνθήματα δεν γίνεται πουθενά λόγος για «αποχώρηση» ή «έξοδο» της χώρας από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ. Βέβαια το Μ-ΛΚΚΕ φρόντισε σχετικά νωρίς να εγκαταλείψει και αποκηρύξει  εντελώς ανοιχτά ακόμα και το δικό του αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ»: μια τέτοια «έξοδος» ΣΗΜΕΡΑ «σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στα βασικά αιτήματα του ελληνικού λαού, ούτε στη συνθηματολογία του Μ-Λ ΚΚΕ «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» η οποία συνδέει αδιάσπαστα την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας της μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, της εξόδου της χώρας απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στην προοπτική της σοσιαλιστικής οικοδόμησης», φτάνοντας μάλιστα ως το σημείο να ισχυριστεί πως αν η Ελλάδα βρεθεί, τώρα, έξω από την ΕΕ, τότε: «θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερα δεινά για το λαό, ακόμα μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων του» («Λαϊκός Δρόμος» 30/10/2010, σελ.7). Τέτοιος ακραίος εξωραϊσμός της ΕΕ και φιλοιμπεριαλιστική (=φιλο-ΕΕ) τοποθέτηση δύσκολα θα μπορούσε να διανοηθεί ακόμα και κάποιος αστός.
Έτσι οι δυο εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις έχουν εγκαταλείψει κι’ αυτές  το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ», όπως οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες,  ευθυγραμμιζόμενες πλήρως με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, παραιτούμενες ταυτόχρονα απ’ την όποια πάλη κατά της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
γ. Εθνικιστές Ε.ΠΑ.Μ. Καζάκη–Νεοορθόδοξοι εθνικιστές Παπαθεμελή. Ο περιφερόμενος εθνικιστής ρεφορμιστής Καζάκης, προερχόμενος απ’ τη χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατία («Κ»ΚΕ), προσχώρησε αρχικά στην εθνικιστική «Σπίθα» του Θεοδωράκη, απ’ την οποία αποχώρησε ιδρύοντας στη συνέχεια το εθνικιστικό Ε.ΠΑ.Μ. Μετά τις ερωτοτροπίες του με τον έξαλλο εθνικιστή φασιστοειδές Καμένο κατέληξε στο αντιδραστικό παπαδαριό και στη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του νεοορθόδοξου εθνικιστή «σκοπιανο»-τουρκοφάγου Παπαθεμελή.
4.Επικίνδυνη άνοδος : ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Η βαθιά καπιταλιστική κυκλική οικονομική κρίση υπερπαραγωγής, η πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ελληνικής οικονομίας με τη διαρκώς αυξανόμενη μαζική ανεργία, η φτώχεια και η απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, κλπ. αλλά και η ΕΞΑΡΤΗΣΗ απ τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ τροφοδότησαν και τροφοδοτούν επικίνδυνα την άνοδο των ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ που εκδηλώνεται στα εθνικιστικά-ρατσιστικά-φασιστικά παραληρήματα, με τις ελληνικές σημαίες, των προεκλογικών συγκεντρώσεων μοναρχοφασιστικής ΝΔ-Καμένου ως εκείνων των ναζι-φασιστών Καρατζαφέρη-«Χρυσής Αυγής», αγκαλιάζει τμήματα μαζών που ακολουθούν το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, την εθνικιστική «Σπίθα» Θεοδωράκη, τα τρία σοσιαλδημοκρατικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗ.ΜΑΡ), ιδιαίτερα το «Κ»ΚΕ (με την κυριαρχία εθνικισμού-ρατσισμού στην ηγεσία) αλλά και το ΣΥΝ με τις τελευταίες ερωτοτροπίες του δισέγγονου του Χρουστσοφ σοσιαλδημοκράτη Τσίπρα με το φασίστα Π.Καμένο, φτάνοντας ως την αντιδραστική κατρακύλα της θερμής υποδοχής των ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής» στη «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ» απ’ τους ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ («Κ»ΚΕ).
Απ’ την πληθώρα των πολλών «εκπλήξεων» των εκλογικών Συνδυασμών ας σημειωθούν μόνο ελάχιστες: η προσχώρηση του πρώην ΚΝίτη Γ.Κύρτσου απ’ τη μοναρχοφασιστική ΝΔ στο ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, η προσχώρηση πολλών σοβαροφανών «δημοκρατών» Δημαρά, Μαρκάτου, Μαριά, κλπ. στον έξαλλο εθνικιστή μοναρχοφασίστα φαφλατά Π.Καμένο («ψυχοπαίδι» του «θεωρητικού» της χούντας Γεωργαλά), οι θερμές αγκαλιές του κανακάρη της Α.Παπαρήγα Α.Γκλέτσο με τον Π.Καμένο, κλπ. κλπ..
Δυστυχώς η αντιφασιστική συνείδηση στη χώρα μας (αλλά και στην Ευρώπη) έχει αμβλυνθεί σε πολύ επικίνδυνο σημείο, με πιο ακραία περίπτωση την ΑΠΟΔΟΧΗ ναζι-φασιστών υπουργών στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

1 σχόλιο:

ΔΑΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ -ΠΟΛΙΧΝΗΣ- ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ είπε...

καλή η ανάλυση αλλά η πολιτική χρήζει και λύσεων .Ενα κόμμα νέου τύπου (Γ διεθνης) πρέπει να μπορεί να κάνει και εισηγήσεις να γίνει μπροστάρεις καθοδηγητής της πρωτοπορείας του προλεταριάτου της ελλάδας ! Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή για μια μάζωξη - συνεδριο των κομμουνιστων της ελλάδας ΄κανοντας την αρχή με μια εισηγητική δήλωση απο την κίνηση και τοπικές μαζώξεις ανα περιοχή ώστε να μαζέυουν τις ιδέες και τις θέσεις των κομμουνιστων για μια πανελλαδική μάζωξη-συνεδριο στην στην αθήνα (σύντομα )