Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ)

Το 6ο συνέδριο του Κόμματος Εργασίας (EMEP) της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλες τις περιοχές της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών συνδικάτων, δημοκρατικών φορέων, διανοούμενοι, εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων της αριστεράς. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τέσσερις ηπείρους, ανάμεσά τους το ΚΚ Εργατών Τυνησίας, το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ισημερινού, το ΚΚ Μπενίν, το ΚΚ Ισπανίας (μ-λ), η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 και δεκάδες άλλα κόμματα και οργανώσεις από Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Παλαιστίνη, Κύπρο, Βέλγιο, Μπουρκίνα Φάσο, Λιβύη, Αλβανία, κ.α. Επίσης έστειλαν χαιρετισμό πολλά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο.

Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου ήταν «Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο-Δουλειά ειρήνη, λευτεριά».

Το συνέδριο είχε έντονο διεθνιστικό χαρακτήρα. Οι διεθνείς αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους και η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κατοχές. Το κείμενο συμπαραστέκεται στους την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους λαούς και χαιρετίζει τον αγώνα για το σοσιαλισμό. χαιρέτισαν τον αγώνα των λαών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής δηλώνοντας: «Οι λαοί έδειξαν ότι δεν θα αποδεχθούν τις συνέπειες της καπιταλιστικής μονοπωλιακής κυριαρχίας που ευθύνεται για την ανέχεια και φτώχια. Οι λαοί δεν δέχτηκαν την καταπίεση των δικτατόρων που ήταν χωροφύλακες του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Λόγω αδυναμίας οι λαοί δεν μπόρεσαν να διώξουν τα αστικά αντιδραστικά καθεστώτα που υποστηρίχτηκαν από τους ιμπεριαλιστές. Όμως ο αγώνας τους συνεχίζεται και η εμπειρία που απόκτησαν τους έδειξε να καταλάβουν την δύναμη τους. Οι λαοί είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν απέναντι στις αντιδραστικές δυνάμεις που προχωρούν με την ανασυγκρότηση των εξουσιών με την συμμετοχή θρησκευτικών αντιδραστικών με ιμπεριαλιστικές συνταγές».

Στην ανακοίνωση υπάρχουν αναφορές για την Συρία και το Ιράν καταδικάζοντας την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά άλλων χωρών. Η ανακοίνωση τελειώνει με αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους λαούς του κόσμου: «Οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να έχουν επαγρύπνηση ενάντια σε εισβολές και παγίδες. Να υψώσουμε την σημαία του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην αντίδραση».

“ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ”, αρ. φύλ. 363, 1-15/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: