Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2003

Διεθνής συνάντηση των χρουστσοφικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων: «Η διεθνής κατάσταση μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001»

Και η φετινή διεθνής συνάντηση των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστικών κομμάτων με θέμα «Η διεθνής κατάσταση μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001» τελείωσε, όπως αναμένονταν, χωρίς εκπλήξεις. Σ' αυτή παρουσιάστηκαν οι γνωστές δεξιές οπορτουνιστικές θέσεις αυτών των κομμάτων σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, όμοιες μ' αυτές της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, στις οποίες έχουμε παλιότερα ασκήσει κριτική και επομένως δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθεί εκ νέου η κριτική σ' αυτές.
Με την ευκαιρία ας σημειωθεί:

πρώτο, ότι όλα αυτά τα κόμματα έχουν την ίδια κοινή αντίληψη για το «σοσιαλισμό», δηλ. μια αστικορεβιζιονιστική αντίληψη: θεωρούν ως «σοσιαλισμό» τον παλινορθωμένο καπιταλισμό της περιόδου των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ, το «σοσιαλισμό»(!) της τιτικής καπιταλιστικής Γιουγκοσλαβίας και επιπλέον ακόμα και τα φεουδαστικά καθεστώτα της Αιθιοπίας (Μεγκίστου) και του Αφγανιστάν (Καρμάλ-Νατζιμπουλάχ, κλπ.).

δεύτερο, σε σχέση με το ζήτημα της επανάστασης προπαγανδίζουν και προβάλλουν το λεγόμενο «ειρηνικό κοινοβουλευτικό δρόμο περάσματος στο σοσιαλισμό» του 20ου αντεπαναστατικού χρουστσοφικού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, πασίγνωστη γραμμή της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας που υπηρέτησε και υπηρετεί τη διαιώνιση της εξουσίας της αντιδραστικής αστικής τάξης.
Επιπλέον τα ευρωπαϊκά χρουστσοφικά κόμματα τάσσονται υπέρ της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης πράγμα που αποκαλύπτει ως δημαγωγική τη δήθεν «αντίθεση» του «Κ»ΚΕ απέναντι στην ΕΕ και την «αποδέσμευση» της χώρας απ' αυτή.

Δίπλα στα παραδοσιακά χρουστσοφικά κόμματα συμμετείχαν -ως «αριστερός μαϊντανός» του αντεπαναστατικού χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού- και κάποια που από τις αρχές της τελευταίας 15ετίας «διαφοροποιούνταν», τουλάχιστον στα λόγια, ενώ εδώ και καιρό έχουν οριστικά εκφυλιστεί σε χρουστοφικά αστικορεβιζιονιστικά κόμματα, όπως το «Κ»Κ Αλβανίας, το «Κ»Κ Βραζιλίας, το Κόμμα Εργατών Βελγίου με πρόεδρο τον «έξοχο επαναστάτη»(!) τροτσκίζοντα χρουστσοφικό ρεβιζιονιστή L. Martens.

Με την ευκαιρία ας σχολιάσουμε εντελώς σύντομα 3 κόμματα απ' τα συμμετέχοντα στη φετινή συνάντηση με τα οποία του «Κ»ΚΕ έχει συντροφικές σχέσεις για να φανεί καλύτερα ο αντεπαναστατικός ρόλος και να αποκαλυφθεί ο αστικός χαρακτήρας του «Κ»ΚΕ ως αστικού κόμματος σοσιαλδημοκρατικού τύπου: «Κομμουνιστική» Επανίδρυση Ιταλίας - «Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών» - ΚΚΡΟ (Ζουγκάνοφ).

Εφημερίδα Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 137-138 1-31 Ιούλη 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: