Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Προκλητική φασιστική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της Πρωτομαγιάς: ΜΟΝΟ «συμβολική συμμετοχή»

Επαίσχυντη στάση ΥΠΟΤΑΓΗΣ των ρεφορμιστών «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ στην κυβερνητική απαγόρευση – γονατιστοί υπηρέτες στις διαταγές των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου

Η αντιδραστική κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με πρόσχημα την Πανδημία COVID-19 απαγόρευσε προκλητικά την Πρωτομαγιά δηλ. απαγόρευσε τις μαζικές διαδηλώσεις-πορείες με τη «μεταφορά» της στις 9 Μάη και ΑΝΤΙ του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς «επέτρεψε» ΜΟΝΟ μια ελάχιστη «συμβολικού χαρακτήρα συμμετοχή» σ’ αυτή, που σαφέστατα αποτελεί κραυγαλέα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

Οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ ΔΕΝ κράτησαν μόνο μια επαίσχυντη στάση ΥΠΟΤΑΓΗΣ στην πράξη, αποδεχόμενοι τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ απαγόρευση της ΝΔ-κυβέρνησης, αλλά επιπλέον: α. δεν κατάγγειλαν ούτε καν τυπικά την απαγόρευση, β. παρουσίασαν μάλιστα συστηματικά τη «συμβολική συμμετοχή» τους ως κανονική «συμμετοχή» στην Πρωτομαγιά, ενώ επρόκειτο για απαγόρευσή της, και γ. διαφήμισαν αυτή την αντιδραστική μασκαράτα της κυβέρνησης περί «συμβολικής συμμετοχής»(!) επανειλημμένα στο «Ριζοσπάστη»: «Συμβολικές εκδηλώσεις των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά»(«Ρ» 2-3 Μάη 2020, σελ.1, 16, κλπ.).Πρόβαλλαν περήφανα σε διάφορες σελίδες τις αεροφωτογραφίες της «συμβολικής συμμετοχής»(!) τους στο Σύνταγμα, καμαρώνοντας μάλιστα που «οι εικόνες από τη συμβολική συγκέντρωση που οργανώθηκε με υποδειγματικό τρόπο στο Σύνταγμα» (σελ.16), «πληροφορώντας» μας ότι «η προετοιμασία για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα, ξεκίνησε από πολύ νωρίς…»(σελ.17). Ακόμα: «όταν πλέον οι διαδηλωτές πήραν τη θέση τους, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, οι εικόνες που έδειχναν τη Συγκέντρωση από ψηλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακές…», αποσιωπώντας προφανώς ότι «οι εικόνες από ψηλά» ήταν τραβηγμένες προφανώς από drone της Αστυνομίας των ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΔΩΡΟ της αντιδραστικής κυβέρνησης της ΝΔ προς τους ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ για να διαφημιστούν πανελλαδικά και στο εξωτερικό, δηλ. ήταν η ανταμοιβή της εθελοντικής τους υποταγής στην κυβερνητική απαγόρευση, μια επαίσχυντη προδοτική στάση ακραίου αυτο-εξευτελισμού, ή μήπως έβγαλαν οι ίδιοι τις αεροφωτογραφίες με «δικά» τους «drone»;

Και αυτό το πολύχρωμο ακίνητο τσίρκο θρησκευτικού προσκυνήματος (= «ειρηνικός δρόμος», κλπ.) μπροστά στο «ναό» του μεγάλου κεφαλαίου, το αντιδραστικό αστικό Κοινοβούλιο, μα προπαντός η υποταγή στην κυβερνητική απόφαση της «συμβολικής συμμετοχής» που αποτελούσε απαγόρευση, με πρόσχημα την Πανδημία, της Πρωτομαγιάς με διαδηλώσεις και πορείες, η αντιδραστική εθνικίστρια νεο-«ορθόδοξη» θεούσα του «Κ»ΚΕ «συγκινημένη» παρουσίασε αυτή τη ρεφορμιστική στάση ως «Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ ανυποχώρητο και το ΚΚΕ αμετακίνητο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης» («Ρ» 2-3 Μάη 2020, σελ.7).

Η «ευλογημένη» παλιότερα του χουντο-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ και τώρα του ΣΕΡΑΦΕΙΜ (Πειραιάς) διαφημίζει την επαίσχυντη προδοτική στάση πλήρους υποταγής των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ στην κυβερνητική φασιστική πολιτική απόφαση απαγόρευσης της Πρωτομαγιάς, εμφανίζοντας αυτό το ρεφορμιστικό τσίρκο της πλατείας Συντάγματος ως «Πρωτομαγιά» με το δήθεν «ανυποχώρητο ΠΑΜΕ»(!) και το πλήρως υποταγμένο, στη φασιστική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, «Κ»ΚΕ, ως δήθεν «αμετακίνητο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης»(!), όταν είναι πασίγνωστο ότι οι διορισμένες απ τους «σοβιετικούς» Χρουστσοφικούς δεξιές οπορτουνιστικές ηγεσίες του νέου ρεφορμιστικού «Κ»ΚΕ (1956) έχουν προδώσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης απ’ το 1956 με πρώτη εκείνη του αποστάτη Κ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ, ακολουθώντας την αντικομμουνιστική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του Χρουστσοφικού 20ου Συνεδρίου (Φλεβάρης 1956) – γραμμή προδοσίας του διεθνούς Προλεταριάτου και καταστροφής του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού μετά το 1953. Την ίδια ακριβώς πολιτική συνέχισαν-συνεχίζουν και ΟΛΕΣ οι μετέπειτα ρεφορμιστικές ηγεσίες (ΦΛΩΡΑΚΗ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ), μ’ εκείνη του αποστάτη σοσιαλδημοκράτη ΦΛΩΡΑΚΗ, που πέρα απ’ την προδοσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της υπόθεσης της προλεταριακής επανάστασης και του Κομμουνισμού, βαρύνεται επιπλέον: α) με τη δολοφονία του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, β) τη ΔΙΠΛΗ προδοσία: 1. των Σλαβομακεδόνων ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, 2. της Σλαβομακεδόνικης μειονότητας, γ) την προδοτική συνεργασία, το 1989, με το φασιστικό κόμμα της ΝΔ, συμμετοχή στην κυβέρνηση ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ και στην κυβέρνηση ΖΟΛΩΤΑ με τη ΝΔ και το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ (και όχι «σοσιαλδημοκρατικό» όπως ισχυρίζεται το «Κ»ΚΕ)), για να φτάσει η ηγεσία ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ στον πιο ακραίο αστικό επιθετικό εθνικισμό ταύτισης μ’ όλες τις ντόπιες εθνικιστικές δυνάμεις μέχρι και τη Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή», μ’ αποκορύφωμα τις έξαλλες εθνικιστικές διαδηλώσεις ΚΑΤΑ του λαού της πΓΔΜακεδονίας σε διάφορες πόλεις, αλλά και τις ακραίες εθνικιστικές αφίσες του ρεφορμιστικού εθνικιστικού «Κ»ΚΕ κατά του γειτονικού λαού που «στόλισαν»(!) πολλά μέρη της χώρας, μέχρι και την ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

Στον αντίποδα, αυτής της επαίσχυντης προδοτικής στάσης ΥΠΟΤΑΓΗΣ των ρεφορμιστών σοσιαλδημοκρατών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ, κινήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι σειράς πρωτοβάθμιων Σωματείων διαφόρων κλάδων και ο εξωκοινοβουλευτικός χώρος, αγνοώντας και αψηφώντας την κυβερνητική απαγόρευση δηλ. ΕΣΠΑΣΑΝ την κυβερνητική απαγόρευση παρά τις κυβερνητικές απειλές περί «επέμβασης της Αστυνομίας» σε περίπτωση παραβίασης των φασιστικών απαγορευτικών κυβερνητικών εντολών.

Ο μεταξικός Χωροφύλαξ «στρατηγός» ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ δεν μπορούσε να αφήσει απαρατήρητο και ασχολίαστο το γεγονός της «παραβίασης των μέτρων» απ’ τους διαδηλωτές της μαχητικής πορείας-διαδήλωσης των χιλιάδων συμμετεχόντων, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνησή του δε θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε επίθεση και διάλυση των διαδηλωτών δηλ. δεν το αποτόλμησε, «καταπίνοντας» έτσι το «σπάσιμο» απ’ τους χιλιάδες διαδηλωτές της φασιστικής απαγόρευσης της Πρωτομαγιάς που είχε επιβάλλει η αντιδραστική κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του φασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: