Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

75 Χρόνια απ’ την κατάληψη-απελευθέρωση του AUSCHWITZ


75 Χρόνια απ’ την κατάληψη-απελευθέρωση του Χιτλερικού Ναζι-φασιστικού στρατοπέδου Συγκέντρωσης AUSCHWITZ απ τον επαναστατικό Κόκκινο Στρατό καθοδηγούμενου και υπό τις άμεσες διαταγές του μεγάλου στρατηλάτη ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

Στα τέλη του περασμένου μήνα (27 Γενάρη) συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την κατάληψη και διάλυση του Χιτλερικού Ναζι-φασιστικού στρατοπέδου Συγκέντρωσης AUSCHWITZ από τον επαναστατικό Κόκκινο Στρατό της τότε σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης του ΣΤΑΛΙΝ.

Ο Κόκκινος Στρατός προελαύνοντας νικηφόρα, συντρίβοντας τα Χιτλερικά Ναζι-φασιστικά στρατεύματα, μετά σφοδρότατες αιματηρές μάχες, έφτασε στο κολαστήριο του AUSCHWITZ στις 27 Γενάρη του 1941 απελευθερώνοντας τους εναπομείναντες ζώντες κρατούμενους που δεν πρόλαβαν να εξοντώσουν οι Ναζί, με τα τμήματα του υποστράτηγου Wassily Petrenko να καταλαμβάνουν αυτό το στρατόπεδο μαζικής εξόντωσης αλλά και των απίστευτων θηριωδιών.
Δεν θα σχολιάσουμε εδώ τα χονδροειδή ΨΕΥΔΗ των αντιδραστικών καπιταλιστο-ιμπεριαλιστών προπαγανδιστών που έφτασαν ως το σημείο να διαδώσουν ότι το AUSCHWITZ απελευθερώθηκε δήθεν απ’ τα «αμερικάνικα στρατεύματα»(!) και όχι απ’ τον Κόκκινο Στρατό (“Der Spiegel”: «ο στρατός των ΗΠΑ ήταν εκείνος που απελευθέρωσε το AUSCHWITZ», για να το «διορθώσει»(!) την επόμενη μέρα), ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των αμερικανών ιμπεριαλιστών Μαϊκ Πενς μίλησε για απελευθέρωση, αποσιωπώντας προκλητικά τον Κόκκινο Στρατό, αφού μίλησε γενικά για «στρατιώτες»: «όταν οι στρατιώτες άνοιξαν τις πύλες του AUSCHWITZ στις 27 Γενάρη 1945…», με τον αντιδραστικό Μητσοτάκη να μιλάει για «απελευθέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό»!!! (ΕΡΤ).

Ας περάσουμε τώρα στο σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ. Σε πλήρη αντίθεση με τα μυθεύματα της ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ σοσιαλδημοκρατικής-χρουστσοφικης-τροτσκιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, η νικηφόρα προέλαση του Κόκκινου Στρατού, η τελική συντριβή του Χιτλερο-φασισμού με την κατάληψη του Χιτλερικού Βερολίνου, η απελευθέρωση των Ευρωπαϊκών χωρών και η μετατροπή σειράς χωρών σε Λαϊκές Δημοκρατίες – σοσιαλιστικό στρατόπεδο ήταν επιτυχίες που έγιναν δυνατές αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στη βάση: α) της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής της Γ΄ Κομμουνιστικής Διεθνούς δηλ. ΟΛΩΝ των τότε επαναστατικών Κομμάτων (μαζί και του ΚΚΕ) με καθοδηγητή το μεγάλο ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, β) του ορθού μαρξιστικού προσδιορισμού του χαρακτήρα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ως «αντιφασιστικού-απελευθερωτικού»(ΣΤΑΛΙΝ: Λόγος στους εκλογείς μου, 9 Φλεβάρη 1946, σελ.9-10, Αθήνα 1946) – σ’ αντίθεση με τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο που ήταν ιμπεριαλιστικός – και προφανέστατα ΟΧΙ στη βάση της αντιμαρξιστικής θέσης περί «Β΄ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου»(!) απ’ τις ΔΥΟ(!) πλευρές δηλ. ΚΑΙ της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης, θέση που οδηγεί πολιτικά στη γνωστότατη φιλο- ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ στάση των παλιών αντεπαναστατών τροτσκιστών αλλά και των σημερινών νέων τροτσκιστών της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας. Ιμπεριαλιστικός ήταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ΜΟΝΟ από την πλευρά του επιθετικού φασιστικού Άξονα: ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΡΩΜΗΣ-ΤΟΚΙΟ.

Έτσι η αντισταλινική σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα, επανέρχεται για πολλοστή φορά, και διαλαλεί τροτσκιστικά επιτιθέμενη στην επαναστατική Γ΄ΚΔ και στο παλιό ΚΚΕ, όμως δεν τολμά να κατονομάσει τους ΣΤΑΛΙΝ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, αλλά ούτε να χαρακτηρίσει ευθέως τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο «ιμπεριαλιστικό»(!) όπως είναι η πραγματική θέση του σημερινού «Κ»ΚΕ (οι γνωστές βλακώδεις χρουστσοφικές κουτοπονηριές αφού το υπονοεί): «με την ευκαιρία, ας ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας. Δυστυχώς, με ευθύνη της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος θεωρήθηκε αντιφασιστικός. Μόνο η ΕΣΣΔ δεν είχε ιμπεριαλιστικές βλέψεις, υπερασπιζόταν τη σοσιαλιστική πατρίδα και την απελευθέρωση της Ευρώπης από τον πόλεμο του Άξονα με επικεφαλής τη ναζιστική Γερμανία. Όλοι οι πόλεμοι που διεξάγονται από τα κράτη και τις κυβερνήσεις τους έχουν ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα» («Ρ» 25/2/2020, σελ. 11).

Η θέση της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ περί «ιμπεριαλιστικού Β’ Παγκόσμιου Πολέμου»(!) είναι σαφέστατα ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ (παλιά θέση των αντεπαναστατών προδοτών τροτσκιστών), ενώ αποτελεί ταυτόχρονα φιλο-ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ στάση.

Η αστικο-ρεφορμιστική φυλλάδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» εκφράζει αυτή τη φιλο-ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ στάση σ’ ένα σχόλιό του, μ’ αφορμή την απελευθέρωση του AUSCHWITZ, με το χαρακτηριστικότατο φιλο-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ τίτλο: ««Μνημείο» των ιμπεριαλιστικών θηριωδιών» («Ρ» 29/1/2020, σελ. 24), συγκαλύπτοντας έτσι και αθωώνοντας το χιτλερικό Ναζι-φασισμό, αφού το AUSCHWITZ ΔΕΝ ήταν έργομνημείο» κάποιων αόριστων γενικών-ανώνυμων «ιμπεριαλιστικών θηριωδιών», αλλά ΗΤΑΝ αποκλειστικά και ΜΟΝΟ έργο της ιμπεριαλιστικής Χιτλερικής Ναζι-φασιστικής Γερμανίας. Δεν πρέπει να ξεχνούν οι αγωνιστές, ότι η ηγεσία του «Κ»ΚΕ αρνείται πεισμόνως να καταγγείλει ως φιλο-ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ τη μετονομασία του STALINGRAD σε WOLGOGRAD απ’ τη φιλο-Χιτλερική κλίκα των ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ.

Πέρα από αυτό ο «Ριζοσπάστης» μιλάει μόνο για «Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αποφεύγοντας κι αυτός να τον χαρακτηρίσει ευθέως «ιμπεριαλιστικό», ενώ μιλάει μόνο για «Κόκκινο Στρατό», αποφεύγοντας εκ νέου σαν «ο διάβολος το λιβάνι» να κατονομάσει τον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ που δεν ήταν μόνο καθοδηγητής του άλλα κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν «ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων Στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης». «Ξέρουν» να κάνουν «άριστα τη δουλειά τους» τα «ηρωικά παιδιά» των ΜΠΕΡΝΣΤΑΪΝ-ΚΑΟΥΤΣΚΙ-ΤΡΟΤΣΚΙ-ΤΙΤΟ-ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ, κλπ. της ηγετικής ομάδας του ρεφορμιστικού «Κ»ΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: