Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας: Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

menu_15

Ανακοίνωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF) στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Οι εικόνες και οι πληροφορίες που προέρχονται από την πόλη του Κομπάνι στην περιοχή των συνόρων μεταξύ της βόρειας Συρίας και της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εγείρουν οργή ​​και αγανάκτηση. Βλέπουμε τα τανκς του τουρκικού στρατού να μην παρεμβαίνουν προληπτικά εναντίον ομάδων του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον εμποδίζουν και τους Κούρδους για να πάνε και να πολεμήσουν στο πλευρό όσων αντιστέκονται.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, ένα μέλος του ΝΑΤΟ και της Διεθνούς "συμμαχίας" που ιδρύθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και των μοναρχιών του Κόλπου, καταστέλλει βίαια της διαδηλώσεις επιδεικνύοντας κυνισμό.

- Καταγγέλλουμε το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας που ξεκίνησε "εσωτερικό πόλεμο
"εις βάρος του κουρδικού πληθυσμού. Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του δικαιώματος των κοινοτήτων και των κουρδικών οργανώσεων να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους με τα όπλα από το Ισλαμικό Κράτος.

- Καταγγέλλουμε τα σχέδια της κυβέρνησης στην Τουρκία, όπως η δημιουργία
«Νεκρής ζώνης» κατά μήκος των συνόρων της Συρίας, τα οποία αποτελούν μέρος του στόχου της, ο οποίος είναι θεμελιώδους σημασίας, για την ανατροπή του καθεστώτος στη Συρία. Αυτός είναι ο λόγος που το καθεστώς Ερντογάν έχει αφήσει τα σύνορά της ανοικτά για όλους τους υποψηφίους της "τζιχάντ [...]

- Καταγγέλλουμε την υποστήριξη που έδωσαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν στο καθεστώτος Ερντογάν [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: