Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΚΚ Μπενίν: Ο λαός έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην τυραννία του Boni Yayi με όλα τα μέσα

Η απάντηση στην τυραννία είναι νόμιμη!

Η επίθεση στην τυραννία και η εκδίωξη του τυράννου είναι ένα ιερό δικαίωμα του λαού!

Ο λαός έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην τυραννία του Boni Yayi με όλα τα μέσα

 

Σε μια ανακοίνωση με ημερομηνία 5 Φλεβάρη 2009, η Εθνική Ένωση Μαθητών και Φοιτητών Μπενίν (UNSEB) κάλεσε όλους τους φοιτητές «να προετοιμαστούν να αντιπαλέψουν με όλα τα μέσα την τυραννία, τις απαγωγές και όλες τις άλλες ενέργειες των ταγμάτων θανάτου».

Η διακήρυξη ξεκινά με την περιγραφή των εγκλημάτων των ταγμάτων θανάτου:

«Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη 2009 νωρίς το πρωί, ο Augustin Odjougebele, στέλεχος της Εθνικής Ένωσης Μαθητών & Φοιτητών Μπενίν (UNSEB), απήχθη από το δωμάτιό του στο campus του Abomey-Calavi, κακοποιήθηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι, τον έσυραν στο έδαφος και τονπαράτησαν. Ποιοι ήταν οι δράστες αυτού του εγκλήματος; Θα το δούμε πιο μετά. Σαν λυσσασμένα σκυλιά, το λεφούσι μιας ντουζίνας στοιχείων κατευθύνεται σε ένα δεύτερο δωμάτιο της εστίας όπου κοιμούνταν άλλα στελέχη της UNSEB, ο Gbolou Hugues, o Gnandekpa Denis και ο Aclabi Prince. Γνωστά αυτά τα στοιχεία ως μισθοφορικά όργανα του πρύτανη Awanou και του υπουργού Abiola σε διατεταγμένη από το Βoni Yayi υπηρεσία είναι μέλη του Εθνικού Κινήματος Πατριωτών Σπουδαστών (MONEP). Χτυπούν την πόρτα. Τα τρία στελέχη τους ανοίγουν. Αμέσως δέχτηκαν χτυπήματα με ρόπαλα,τσεκούρια κλπ. Τελικά, τα στοιχεία αυτά τους παραδίδουν στην αστυνομία. Μια μέρα μετά, παρουσιάζονται στον εισαγγελέα, μη γνωρίζοντας το λόγο, πέραν του ότι είναι στελέχη της UNSEB. Θα μπουν στη φυλακή την ίδια μέρα 3 του Φλεβάρη, κατηγορούμενοι για «βία» και «καταστροφή ξένης κινητής περιουσίας». Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 18 Φλεβάρη 2009.

Στις 3 Φλεβάρη 2009, ο Dossou Jacques, άλλο ένα στέλεχος της UNSEB, δέχτηκε επίθεση και βασανίστηκε προτού παραδοθεί στους χωροφύλακες και να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.».

Πώς πρέπει να ερμηνεύσει κανείς τη φυλάκιση για «επίθεση» και «καταστροφή ξένης κινητής περιουσίας» ανθρώπων που έκπληκτοι συνελήφθησαν, χωρίς ένταλμα, στον ύπνο τους, για γεγονότα που κανείς δεν ξέρει πού και πότε διεπράχθησαν; Μπορούμε να δούμε πως πρόκειται για μια ανάπτυξη της βίας που ενθαρρύνεται από δικαστικές αυθαιρεσίες ενάντια στο φοιτητικό κίνημα από «τα τάγματα θανάτου του BoniYayi που συσπειρώνονται στο MONEP και τα BUE (Bureau des Unions d’Entité), που συντηρεί ο πρύτανης Awanou και ο υπουργός Abiola και υποστηρίζονται από την αστυνομία, τη χωροφυλακή και τη διατεταγμένη Δικαιοσύνη» στους κόλπους των οποίων αναγνωρίζονται και κατονομάζονται οι Zitti Macaire, Lokossou Melon, και Αholonto Stanislas, όλοι απολειφάδια του Εθνικού Μετώπου Φοιτητών Μπενίν (FNEB) και της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών Μπενίν (UNEB) που το φοιτητικό κίνημα κατήγγειλε και αντιπάλεψε τα περασμένα χρόνια.

Το κάλεσμα τελειώνει ως εξής: «Μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες αυτών των εκφυλισμένων στοιχείων που απάγουν, τραυματίζουν με μαχαίρια, τσεκούρια, ρόπαλα κλπ, με τον ευτελή σκοπό να υποτάξει τους φοιτητές στις προσταγές των τσιρακιών του τυράννου Βοni Yayi σαν τους Awanou, Abiola και άλλους κοσμήτορες όπως το Gero, Sossa και άλλα πανεπιστημιακά στελέχη, η UNSEB ζητά από όλους τους φοιτητές να προετοιμαστούν να αντιπαλέψουν με όλα τα μέσα την τυραννία, τις απαγωγές και όλες τις άλλες ενέργειες των ταγμάτων θανάτου.

Αυτή η προετοιμασία πρέπει να είναι μαζική. Ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον τι διακυβεύεται. Εμβαθύνετε τη γνώση αυτή. Απέναντι σε αυτά τα τάγματα θανάτου, έχετε το δικαίωμα, και μάλιστα το καθήκον συστηματικά να αναζητήσετε κρύπτες για όπλα ώστε την κατάλληλη στιγμή, αν σας πούμε «στα όπλα, Σύντροφοι!», καθένας να μπορεί να πάρει το όπλο του από εκεί όπου μπορεί να το βρει. Έτσι, μπορούμε να σας πούμε με ενάργεια: Θάνατος στα τάγματα εφόδου, τους αρχηγούς τους και τον τύραννο»

Σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 29 Γενάρη 2009, το ΚΚ Μπενίν αναδείκνυε το πέρασμα του ΒoniYayi από το φασισμό στην τυραννία για να κάνει τους λαούς του Μπενίν να σιωπήσουν και να φέρει σε πέρας τα σχέδια του χρηματιστικού κεφαλαίου.Με διάφορα στοιχεία, το ΚΚ Μπενίν έδειχνε ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια εξουσίας, ο Boni Yayi ευθυνόταν για πάνω από 20 δολοφονίες, απαγωγές, τραυματισμούς από πυροβολισμούς εναντίον φιλήσυχων πολιτών. Πέρασε, επομένως, στην τυραννία για να απαιτήσει τη «συγκατάθεση» του λαού και τη λεηλασία των φυσικών πόρων της χώρας, εκ μέρους του, της τάξης του και των αφεντικών του, με απόλυτη ησυχία. Αυτό δεν μπορεί παρά να διευρύνει το αίσθημα της εξέγερσης σε έναν λαό που πεινάει, είναι φιμωμένος και δεν έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, όπου και εκτίθενται τακτικά οι σκυλοκαυγάδες μελών της μεγαλοαστικής τάξης, και αποκαλύπτεται η διαρπαγή, με δισεκατομμύρια φράγκων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Η UNSEB κατάλαβε πόσο αναγκαίο είναι να καλέσει τους φοιτητές να απαντήσουν με όλα τα μέσα στα εξοπλισμένα από ένα τυραννικό καθεστώς τάγματα θανάτου και να τους αναδείξει την αναγκαιότητα της συστηματικής απόκρυψης οπλισμού για τη δράση, την κατάλληλη στιγμή, με πειθαρχία και την πιο μεγάλη αποφασιστικότητα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μπενίν λέει: Μπράβο στους φοιτητές. Το ΚΚ Μπενίν συγχαίρει την UNSEB. Είναι φυσικό απέναντι στην ανάπτυξη της τυραννίας, οι άνθρωποι να επιδιώκουν να αμυνθούν με όλα τα μέσα. Είναι φυσικό μια υπεύθυνη οργάνωση να μη φοβάται να καλέσει σε προετοιμασία για ένοπλο αγώνα ενάντια στην τυραννία.

Τα μισθοφόρα όργανα του τυράννου πρέπει να καταπολεμηθούν και να ηττηθούν στο πανεπιστήμιο και παντού, σε όλη τη χώρα. Εναπόκειται στα παιδιά της πατρίδας μας να είναι πολυάριθμα και αποφασισμένα να προετοιμαστούν για να επιτεθούν με όλα τα μέσα στην τυραννία και να εκδιώξουν τον τύραννο που έχει τεθεί επικεφαλής της χώρας.

Κοτονού, 6 Φλεβάρη 2009

Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπενίν

 

Προς όλους τους φοιτητές

Το σύνθημα αυτή τη στιγμή είναι: να προετοιμαστούμε να αντιταχθούμε με όλα τα μέσα στην τυραννία και τις απαγωγές από τα τάγματα θανάτου!

Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη 2009 νωρίς το πρωί, ο Augustin Odjougebele, στέλεχος της Εθνικής Ένωσης Μαθητών & Φοιτητών Μπενίν (UNSEB), απήχθη από το δωμάτιό του στο campus του Abomey-Calavi, κακοποιήθηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι, τον έσυραν στο έδαφος και τονπαράτησαν. Ποιοι ήταν οι δράστες αυτού του εγκλήματος; Θα το δούμε πιο μετά. Σαν λυσσασμένα σκυλιά, το λεφούσι μιας ντουζίνας στοιχείων κατευθύνεται σε ένα δεύτερο δωμάτιο της εστίας όπου κοιμούνταν άλλα στελέχη της UNSEB, ο Gbolou Hugues, o Gnandekpa Denis και ο Aclabi Prince. Γνωστά αυτά τα στοιχεία ως μισθοφορικά όργανα του πρύτανη Awanou και του υπουργού Abiola σε διατεταγμένη από το Βoni Yayi υπηρεσία, είναι μέλη του Εθνικού Κινήματος Πατριωτών Σπουδαστών (MONEP). Χτυπούντηνπόρτα. Τατρίαστελέχητουςανοίγουν. Αμέσως δέχτηκαν χτυπήματα με ρόπαλα,τσεκούρια κλπ. Τελικά, τα στοιχεία αυτά τους παραδίδουν στην αστυνομία. Μια μέρα μετά, παρουσιάζονται στον εισαγγελέα, μη γνωρίζοντας το λόγο, πέραν του ότι είναι στελέχη της UNSEB. Θα μπουν στη φυλακή την ίδια μέρα 3 του Φλεβάρη, κατηγορούμενοι για «βία, επίθεση και καταστροφή ξένης κινητής περιουσίας». Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 18 Φλεβάρη 2009.

Στις 3 Φλεβάρη 2009, ο Dossou Jacques, άλλο ένα στέλεχος της UNSEB, δέχτηκε επίθεση και βασανίστηκε προτού παραδοθεί στους χωροφύλακες και να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Ο αντιεισαγγελέας όφειλε να αφήσει ελεύθερο τον Dossou, αλλά αποφασίζει να τον δικάσει μαζί με τα άλλα τρία πρώτα θύματα που βρίσκονται στη φυλακή, με τις ίδιες κατηγορίες.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τα τάγματα θανάτου του Boni Yayi που συσπειρώνονται στο MONEP και τα BUE (Bureau des Unions d’Entité), που συντηρεί ο πρύτανης Awanou και ο υπουργός Abiola και υποστηρίζονται από την αστυνομία, τη χωροφυλακή και τη διατεταγμένη Δικαιοσύνη λυμαίνονται την πανεπιστημιούπολη και τα περίχωρα. Αυτές οι φασιστικές γκρούπες στους κόλπους των οποίων αναγνωρίζουμε τον Zitti Macaire, τον Lokossou Melon, και τον Αholonto Stanislas δεν είναι παρά τα απολειφάδια του Εθνικού Μετώπου Φοιτητών Μπενίν (FNEB) και τηςΕθνικής Ένωσης Φοιτητών Μπενίν (UNEB) που το φοιτητικό κίνημα κατήγγειλε και αντιπάλεψε τα περασμένα χρόνια.

Μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες αυτών των εκφυλισμένων στοιχείων που απάγουν, τραυματίζουν με μαχαίρια, τσεκούρια, ρόπαλα κλπ, με τον ευτελή σκοπό να υποτάξει τους φοιτητές στις προσταγές των τσιρακιών του τυράννου ΒοniYayi σαν τους Awanou, Abiola και άλλους κοσμήτορες όπως το Gero, Sossa και άλλα πανεπιστημιακά στελέχη, η UNSEB ζητά από όλους τους φοιτητές να προετοιμαστούν να αντιπαλέψουν με όλα τα μέσα την τυραννία, τις απαγωγές και όλες τις άλλες ενέργειες των ταγμάτων θανάτου.

Αυτή η προετοιμασία πρέπει να είναι μαζική. Ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον τι διακυβεύεται. Εμβαθύνετε τη γνώση αυτή. Απέναντι σε αυτά τα τάγματα θανάτου, έχετε το δικαίωμα, και μάλιστα το καθήκον συστηματικά να αναζητήσετε κρύπτες για όπλα ώστε την κατάλληλη στιγμή, αν σας πούμε «στα όπλα, Σύντροφοι!», καθένας να μπορεί να πάρει το όπλο του από εκεί όπου μπορεί να το βρει. Έτσι, μπορούμε να σας πούμε με ενάργεια: Θάνατος στα τάγματα εφόδου, τους αρχηγούς τους και τον τύραννο.

Abomey-Calavi, 5 Φλεβάρη 2009

Εθνική Ένωση Μαθητών & Φοιτητών Μπενίν (UNSEB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: