Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2000

200 εκατομμύρια οι σύγχρονοι σκλάβοι - Θύματα της βαρβαρότητας του καπιταλισμού

Σε 200 εκατομμύρια ανέρχονται οι σύγχρονοι σλάβοι σήμερα στον κόσμο, δεν είναι βέβαια δεμένοι με αλυσίδες στα πόδια, όπως παλιότερα, αλλά δεμένοι από την έντονη εκμετάλλευση, την καταπίεση, την εξαθλίωσή τους και τη φτώχια τους.

Πρόκειται για ανήλικους, μικρά παιδιά που αναγκάζονται να ζουν και να δουλεύουν, είτε να ζητιανεύουν είτε να περνάνε στην πορνεία και στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Ο τζίρος από το δουλεμπόριο αυτό φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια με δεδομένο, ότι το 1985 οι δουλέμποροι διακινούσαν 104 εκατομμύρια ανθρώπους, σήμερα ο αριθμός έφθασε τα 200 εκατομμύρια.

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο διεθνές Συνέδριο που έγινε πρόσφατα στη Ρώμη, από το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών και αξιωματούχων διαφόρων χωρών που φέρονται αναμεμιγμένοι στο δουλεμπόριο. Παράλληλα με την εικόνα αυτή της εξαθλίωσης που ο αριθμός των «νέων δούλων» συνεχώς θ' αυξάνει όσο υπάρχει ο καπιταλισμός, οι εκπρόσωποι των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων το «βιολί» τους. Με σκοπό την παραπληροφόρηση, τη σύγχυση και την παθητικοποίηση του κόσμου, δε «κουράζονται» να επαναλαμβάνουν τα περί «Δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ελευθερίας», «ανάπτυξης», κλπ.

Ξέροντας όμως και οι ίδιοι πολύ καλά ότι η οποία ανάπτυξη στα πλαίσια αυτή της βάρβαρης κοινωνίας που περνά μέσα από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαών, προς όφελος του κεφαλαίου, όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 97 1-15 Νοέμβρη 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: