Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2000

Διακήρυξη Κεφαλονιτών και Θιακιτών

Εμείς οι Κεφαλονίτες και Θιακοί μνήμονες, ανυποχώρητοι των ιστορικών μεγάλων αγωνιστικών του λαού μας παραδόσεων για Λευτεριά, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία, προσηλωμένοι ασυμβίβαστα στις ιερές παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν από το απώτερο παρελθόν και το πρόσφατο, με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης στο νησί μας και την ειλικρινή, τότε, συναδέλφωση και δράση των Ιταλών αντιφασιστών με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ του νομού μας.

Διακηρύσσουμε

Η Εθνική Αντίσταση στα δίσεκτα χρόνια της φασιστικής κατοχής της πατρίδας μας, με κύριο εκφραστή της το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΕΠΟΝ-ΕΑ, συνιστά, μετά τον Εθνικοαπελευθερωτικό στα 1821 Αγώνα, δεύτερο οριοθετικό σταθμό, στη νεοελληνική ιστορία, των αγώνων του λαού για τα ιδανικά της Λευτεριάς, Ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας, μεγαλειώδης και θαυμαστή σε παγκόσμια κλίμακα για τη δράση και λειτουργία της. Παρά τις εκατόμβες των θυσιών και τους ποταμούς των αιμάτων του ο Λαός μας, μετά την απελευθέρωσή του από το φασιστικό βραχνά, δεν απόλαυσε αυτά τα ιδανικά χάρις στην ένοπλη αγγλοαμερικανική επέμβαση, παρά δε ταύτα η φλόγα τους παραμένει άσβεστη και οδηγητής έως την τελική κατάκτησή τους.

Η Εθνική Αντίσταση στα ηρωικά νησιά μας, τμήμα καταξιωμένο της πανελλήνιας Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε ακατάλυτος πρόμαχος της υπεράσπισης αυτών των ιδανικών με οδηγητή τον Λαό μας το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΕΠΟΝ-ΕΑ, που τον χαλύβδωναν στο σκληρό αντιφασιστικό του αγώνα. Πολλοί στα νησιά μας είναι οι ιεροί βωμοί των θυσιών, αλλά και των μεγαλουργημάτων του Λαού μας, ενταγμένου στη συντριπτική του πλειοψηφία στις ΕΑΜικές του οργανώσεις και ανάμεσα σε αυτά -με προέχουσα θέση και πρωτοφανέρωτη στον κόσμο- το μεγαλούργημα της ένωσης και της ειλικρινούς συναδέλφωσης Ιταλών αντιφασιστών και Κεφαλλήνων - Θιακών ΕΑΜ-ΕΛΑΣιτών σε κοινό μέτωπο σκέψεων, αποφάσεων και δράσης κατά των Ιταλο-Γερμανών φασιστών των νησιών μας, η οποία και καταγράφηκε ως ιταλογερμανική σύρραξη το Σεπτέμβρη του 1943. Αυτή η σύρραξη είναι απαράγραπτος Εθνικοαντιστασιακός τίτλος τιμής, τόλμης και αρετής των δημιουργών και λειτουργών της, των Ιταλών αντιφασιστών και των Κεφαλλήνων - Θιακών ΕΑΜο-ΕΛΑΣιτών σε μια αδιαίρετη και αδιάσπαστη ενότητα σκέψεων, αποφάσεων και δράσης, ζωηφόρος πομπός και καρποφόρο μήνυμα και δίδαγμα στις μελλούμενές του γενιές.

Η αγγλοαμερικανική ένοπλη επέμβαση στην πατρίδα μας και η, χάρις σ' αυτή, κυριαρχία των μηδισάντων στην πολιτική κοινωνική και οικονομική ζωή της, με θλιβερό αποτέλεσμα τον αδελφοκτόνο Εμφύλιο πόλεμο και η θεομηνία του σεισμού στα 1953, έδωσαν τη δυνατότητα στους πολέμιους της Εθνικής Αντίστασης και ενόχους έναντι της πατρίδας μας να επιχειρήσουν την αμαύρωσή της, τον ευτελισμό της, την κατασυκοφάντησή της. Τώρα πάλι, ξαναχτύπησαν στις μέρες μας όταν στον πλανήτη μας κυριαρχεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο κυνικός καπιταλισμός - ιμπεριαλισμός, που επιδιώκει να αφανίσει ό,τι μεγαλειώδες και μεγαλόπρεπο δημιούργησαν οι λαοί και πρωταρχικά την Εθνική τους, κατά του φασισμού, αντίσταση. Ετσι εδώ και καιρό στην Αγγλία και τελευταία και στη χώρα μας από ελληνικό εκδοτικό οίκο, κυκλοφόρησε ένας ακατονόμαστος και ακατάσχετος σε διαστροφή λίβελος της Εθνικής και στα νησιά μας Αντίστασης και της ειλικρινούς αντιφασιστικής ενότητας των Ιταλών αντιφασιστών με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Αυτός ο λίβελος τιτλοφορείται «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» και έχει γραφεί από τον Λουί ντε Μπερνιέρ, αδίστακτο και απύθμενο συκοφάντη της ιταλο-ελληνικής αντιφασιστικής συναδέλφωσης και δράσης κατά των Ιταλο-Γερμανών στα νησιά μας φασιστών.

Καταγγέλλουμε

Στην κεφαλονίτικη, θιακή, εφτανησιώτικη, πανελλήνια, βρετανική και διεθνή κοινή γνώμη τον Λουί ντε Μπερνιέρ και «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» και τους περί αυτόν ύποπτους κύκλους του, ως ιστοριο-κτόνο, συκοφάντη και ψύχραιμο εκτελεστή της ιστορικής αλήθειας, με την επιχειρούμενη από αυτόν παραχάραξη, παραποίηση και διαστρέβλωση τόσο της Εθνικής Αντίστασης, όσο και της κοινής αδελφικής ιταλο-ελληνικής δράσης κατά την ιταλογερμανική σύρραξη στα νησιά μας, το Σεπτέμβρη του 1943, τεκμηριωμένης πλουσιοπάροχα με βιβλιογραφία μάλιστα ιταλική και ελληνική, αλλά και γερμανική και με αδιάσειστα έγγραφα.

Για την παραποίηση αυτή αποσπούμε από το λίβελο του Μπερνιέρ εκτός από τα λιβελογραφήματα που περιέχονται στην αγγλική έκδοση και τα παρακάτω αποσπάσματα από την ελληνική έκδοση. Στη σελίδα 310, ο καπετάνιος Εκτορας είναι σχεδόν το ίδιο πανούργος με τον Αρη - «ΣΚΕΤΟ ΚΤΗΝΟΣ». Στη σελίδα 514 γράφει ο συκοφάντης Μπερνιέρ: «Και τώρα οι ίδιοι οι Ελληνες σκότωναν τ' αδέλφια τους, λες και οι Ναζί δεν ήταν παρά μία ξένη αστυνομική δύναμη, την αποχώρηση της οποίας περίμεναν με ανυπομονησία για να ριχτούν στον αδελφοκτόνο πόλεμο... Οι κομμουνιστές σκότωναν τους Ιταλούς, που είχαν έρθει να πολεμήσουν στο πλευρό τους εναντίον των Γερμανών».

Αλλο, στη σελίδα 525: «Είχαν γίνει τόσοι πολλοί βιασμοί, υπήρχαν τόσα πολλά ορφανά, που ο πατέρας τους θα μπορούσε να είναι Ναζί, αλλά και κομμουνιστής.

Και άλλο χαρακτηριστικό απόσπασμα της διαστροφής της ιστορικής αλήθειας για την ιταλογερμανική σύρραξη και την από κοινού πατριωτική δράση των Ιταλών αντιφασιστών και των ΕΑΜο-ΕΛΑΣιτών συμπολιτών μας: Στις σελίδες 438-442 ο Μπερνιέρ επιχειρεί «χωρίς αιδώ» για την πατριωτική ενότητα και αντιφασιστική συναδέλφωση Ιταλών και Κεφαλλήνων - Θιακών ενάντια στους Ιταλο-Γερμανούς φασίστες των νησιών μας, να ισχυρίζεται ότι «οι κομμουνιστές αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν πήραν μέρος στις συγκρούσεις, επειδή δεν καταλάβαιναν για πιο τάχα λόγο θα έπρεπε να πάρουν τα πόδια τους και να ξυπνήσουν από το μακάβριο λήθαργο, στον οποίο ήταν βυθισμένοι». Ο κύριος δημιουργός της αντιφασιστικής σύγκρουσης υπήρξε κάποιος Φρέντο (;) Απολόνιο, τον οποίο σε κάθε γραμμή δεν παύει να επαινεί με κάθε δυνατό τρόπο, παραποιώντας, αναίσχυντα, ιστορικά γεγονότα αδιαμφισβήτητα και τεκμηριωμένα, όπως τη βύθιση φορτηγίδων στο λιμάνι του Αργοστολίου από τον Pampaloni και της ιστορικής μάχης του αντιφασίστα Altavilla προς τις δυνάμεις του Γερμανού Fauth, στη λοφοσειρά του Αργοστολίου, αλλά και σκόπιμα παρασιωπώντας σημαντικά γεγονότα όπως την ελληνο-ιταλική εφόρμηση και εξαναγκασμό σε παράδοση ομάδας Γερμανών σε σπίτι του Αργοστολίου και άλλα «άρρητα και αθέμιτα».

Στόχος του κοινότατου συκοφάντη Μπερνιέρ και της περί αυτόν ανθελληνικής παρέας, ήταν: να διασύρει και καθυβρίσει την Εθνική Αντίσταση και την ενότητα αποφάσεων του ελληνο-ιταλικού αντιφασιστικού μετώπου, να εκφοβίσει το Λαό και να του προκαλέσει αγανάκτηση για το μεγαλούργημά του, να κάμψει την αγωνιστικότητά του στις νέες σκληρές συνθήκες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να τον καταστήσει άβουλο υποχείριό της και ανίκανο να αντιδράσει, να του επιβάλλει αδιαμαρτύρητα την απάνθρωπη δουλεία του. Τον παραδίδουμε ως μηδαμινότητα στη χλεύη της Ιστορίας, της οποίας αναδείχτηκε με το λίβελό του ωμός και κυνικός εκτελεστής της, άμοιρος ολότελα της μεγάλης σημασίας της και ως αναίσχυντο παραχαράκτη της στοιχειώδους αλήθειας και δεοντολογίας της.

Αποκηρύσσουμε

Την κινηματογραφική χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε στο νησί μας, με τον ίδιο δυστυχώς τίτλο του λίβελου του Μπερνιέρ, καθώς και την οιανδήποτε υλική και ηθική βοήθεια που δόθηκε στους παραγωγούς της από τοπικές του νησιού και άλλες αρχές, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι ο Κεφαλλονίτης και ο Θιακός είναι υψηλόφρων πατριώτης, και με αποτροπιασμό πληροφορήθηκε ότι μερικοί, ελάχιστοι ευτυχώς, αποτίμησαν τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της Λευτεριάς - Ανεξαρτησίας και Λαϊκής κυριαρχίας, που περικλείουν η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας, με χολιγουντιανό χρυσάφι και με πρόσχημα ότι θα επακολουθήσει τουριστική στο νησί ανάπτυξη, παραβλέποντας το μεγάλο κίνδυνο αλλοτρίωσης του λαού μας από τα πατρώα του ήθη και έθιμα

Διασαλπίζουμε

Όπου γη και θάλασσα, ότι η Κεφαλονιά και το Θιάκι, τα νησιά των Ριζοσπαστών, του Ρόκου Χοϊδά, του Μαρίνου Αντύπα και της Εθνικής Αντίστασης, έχοντας προμετωπίδα του Αγώνα του Λαού τους το ανεπανάληπτο του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού «ότι είναι το αληθινό, αυτό είναι και το Εθνικό», ήταν πάντοτε, είναι και θα είναι στις πρώτες επάλξεις του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία και για μια ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία, με τον ηρωικό και αδούλωτο Λαό τους συναδελφωμένο με όλους τους Λαούς της Γης για τη λαϊκή κυριαρχία, την Ειρήνη σ' όλο τον κόσμο.

Ακολουθούν δεκάδες υπογραφές

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Αρ. Φύλ. 97 1-15 Νοέμβρη 2000
Διαβάστε Περισσότερα »

200 εκατομμύρια οι σύγχρονοι σκλάβοι - Θύματα της βαρβαρότητας του καπιταλισμού

Σε 200 εκατομμύρια ανέρχονται οι σύγχρονοι σλάβοι σήμερα στον κόσμο, δεν είναι βέβαια δεμένοι με αλυσίδες στα πόδια, όπως παλιότερα, αλλά δεμένοι από την έντονη εκμετάλλευση, την καταπίεση, την εξαθλίωσή τους και τη φτώχια τους.

Πρόκειται για ανήλικους, μικρά παιδιά που αναγκάζονται να ζουν και να δουλεύουν, είτε να ζητιανεύουν είτε να περνάνε στην πορνεία και στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Ο τζίρος από το δουλεμπόριο αυτό φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια με δεδομένο, ότι το 1985 οι δουλέμποροι διακινούσαν 104 εκατομμύρια ανθρώπους, σήμερα ο αριθμός έφθασε τα 200 εκατομμύρια.

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο διεθνές Συνέδριο που έγινε πρόσφατα στη Ρώμη, από το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών και αξιωματούχων διαφόρων χωρών που φέρονται αναμεμιγμένοι στο δουλεμπόριο. Παράλληλα με την εικόνα αυτή της εξαθλίωσης που ο αριθμός των «νέων δούλων» συνεχώς θ' αυξάνει όσο υπάρχει ο καπιταλισμός, οι εκπρόσωποι των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων το «βιολί» τους. Με σκοπό την παραπληροφόρηση, τη σύγχυση και την παθητικοποίηση του κόσμου, δε «κουράζονται» να επαναλαμβάνουν τα περί «Δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ελευθερίας», «ανάπτυξης», κλπ.

Ξέροντας όμως και οι ίδιοι πολύ καλά ότι η οποία ανάπτυξη στα πλαίσια αυτή της βάρβαρης κοινωνίας που περνά μέσα από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαών, προς όφελος του κεφαλαίου, όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 97 1-15 Νοέμβρη 2000
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «λευκός θάνατος» θερίζει τη Θεσσαλονίκη

43 θύματα από την αρχή της χρονιάς

Ένα ακόμη θύμα από χρήση ναρκωτικών ουσιών καταγράφτηκε στα τέλη Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη φτάνοντας τα 43 θύματα του «λευκού θανάτου» από την αρχή του χρόνου στην πόλη μας.

Παράλληλα κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται, με βάση τα επίσημα στοιχεία, 300 περίπου θάνατοι από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η κοινωνική αυτή πραγματικότητα, το διαρκές αυτό έγκλημα, που διαπράττεται καθημερινά, είναι αποτέλεσμα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δημιουργεί το σημερινό κοινωνικό σύστημα.

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, όπου νέα κυρίως παιδιά εξαιτίας του συνόλου των κοινωνικών προβλημάτων, τα αδιέξοδα, την ελλιπή πληροφόρηση, γνώση, τις ανασφάλειες της καθημερινής πραγματικότητας που γίνεται καταπιεστική, σπρώχνονται και εγκλωβίζονται στον ψεύτικο αυτό κόσμο χωρίς διέξοδο.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, ακούγονται στα δελτία ειδήσεων, με ένα ακόμα θύμα, της βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνει ο κόσμος στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 97 1-15 Νοέμβρη 2000
Διαβάστε Περισσότερα »