Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥΣ

Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης – όχι στη σχεδιαζόμενη επέμβαση των αμερικανών και άλλων ιμπεριαλιστών

Η Β.Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται!

Μετά τη Τυνησία,η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο, η Αλγερία, το Τζιμπουντί και τώρα είναι η σειρά της Λιβύης, με τον δικτάτορα Καντάφι να έχει ήδη προκαλέσει ένα λουτρό αίματος με χιλιάδες νεκρούς, με βομβαρδισμούς απλών αμάχων με τελευταίου τύπου βομβαρδιστικά και ελικόπτερα.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής, ενισχύει το προτσές της απόλυτης εξαθλίωσης πλατιών λαϊκών μαζών, οι ιμπεριαλιστές επιλέγουν «τη φυγή στον πόλεμο» για ν’ αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις και οι λαοί -κύρια των εξαρτημένων χωρών- βρίσκονται στο δρόμο της εξέγερσης για δημοκρατικά δικαιώματα, για μιαν ανθρώπινη ζωή χωρίς πείνα, για εθνική ανεξαρτησία και απαλλαγή από τις κυβερνήσεις-ανδρείκελα των ιμπεριαλιστών.

Ο Καντάφι μαριονέτα των ιμπεριαλιστών εδώ και 35 χρόνια, είναι συγχρόνως από τους κύριους τροφοδότες πετρελαίου των ιμπεριαλιστών, από τους βασικούς αγοραστές των όπλων τους (κύρια από τη Γαλλία) και ο βασικός χωροφύλακας-μακελάρης των υποψήφιων αφρικανών μεταναστών προς τη Δύση, φυλακίζοντας και δολοφονώντας τους έναντι σεβαστού τιμήματος από τους ιμπεριαλιστές. (Πρόσφατα μόλις αναθεώρησε σε συνάντηση με τον φασίστα Μπερλουσκόνι, το «τίμημα αυτών των υπηρεσιών του» ).

Η ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη της Λιβύης ζει μέσα στη χλιδή, έχοντας στα χέρια της το 4ο κατά κεφαλήν εισόδημα χώρας της Αφρικής λόγω του πετρελαίου και διασπαθίζοντας τη λαϊκή περιουσία σε προκλητικές ενέργειες τύπου Σαουδαράβων και εμίρηδων ηγετών, την ώρα που ο λιβυκός λαός στην κυριολεξία πεινάει.

Και δίπλα στη πείνα, η φασιστική διακυβέρνηση των πραιτοριανών του Καντάφι, η καταπίεση, η καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Γι αυτό και μαζικά ο λαός είναι στους δρόμους, απαιτεί ο δικτάτορας και το καθεστώς του να φύγουν άμεσα, δεν πτοείται από το λουτρό αίματος που προκαλεί για να επιβραδύνει απλά το γκρέμισμά του. Προσλαμβάνει βετεράνους μισθοφόρους από τη λεγεώνα των ξένων χρυσώνοντάς τους για να σκοτώσουν το λαό  της Λιβύης, «εξαγοράζει» φύλαρχους καθυστερημένων φυλών της χώρας για να γίνουν μισθοφόροι του, βομβαρδίζει με πολεμικά αεροσκάφη πόλεις με απλούς άμαχους κατοίκους.

Οι ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν πια το ξεζουμισμένο τσιράκι τους. Ο ίδιος ο Ομπάμα τον καλεί ανοιχτά να φύγει άμεσα, τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα είναι σε ετοιμότητα επέμβασης στη χώρα με τα πρώτα αεροπλανοφόρα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Λιβύη.

Θέλουν να ελέγξουν τις εξελίξεις σε μια κρίσιμη τόσο ενεργειακά περιοχή, όσο και για να βάλουν στρατιωτικά πόδι εκεί, που οι λαϊκές εξεγέρσεις δείχνουν, πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό τους. ( Με κορυφαία τη περίπτωση της Τυνησίας).

Οι ΝΑΤΟϊκές προετοιμασίες λόγω και της περιοχής του θεάτρου των επιχειρήσεων, έχουν εξ αρχής κέντρο τη Σούδα, παρά τη πλήρη «αφωνία» της κυβέρνησης του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ, που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι με τη χρησιμοποίηση της βάσης απ’ τους αμερικανούς, διευκολύνει τα μέγιστα σ’ έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πολεμικό τυχοδιωκτισμό τους, την ώρα που η χρεοκοπημένη Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής κατοχής.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να μπλέξει σε καινούργιες περιπέτειες, πληρώνει ήδη το γενικό τίμημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, η Κρήτη ειδικά, δεκαετίες τώρα πληρώνει το τίμημα των καρκίνων που θερίζουν ειδικά τη νέα γενιά και τις γυναίκες, από τα πυρηνικά απόβλητα που «αδειάζονται» στη θάλασσα της Κρήτης.

Δεν θα πληρώσουμε και με ανθρώπινες ζωές την ιμπεριαλιστική αλλαγή φρουράς των ανδρείκελών τους, ούτε θα παίξουμε το ρόλο του χωροφύλακα των αγωνιζόμενων λαών.

  • Αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται!

  • Να φύγει άμεσα ο δικτάτορας Καντάφι και ο λιβυκός λαός να αναζητήσει τη λύση για την πατρίδα του!

  • Έξω οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή και μαζικός αγώνας ενάντια σε κάθε απόπειρα επέμβασής τους!

  • Έξω οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές απ’ τη Σούδα! Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιαζόμενους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: