Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο γενναίο ανυπότακτο Παλαιστινιακό λαό. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας απ’ τους αντιδραστικούς ΠΟΛΕΜΟΥΣ: ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Δυνάμωμα της επαναστατικής ταξικής πάλης του Προλεταριάτου, των εργαζόμενων και των λαών:

κατά του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, του πολέμου, εθνικισμού-ρατσισμού-αντισημιτισμού-φασισμού–Ναζι-φασισμού

Η σημερινή διεθνής κατάσταση – στα πλαίσια του οξυτάτου ανταγωνισμού σ’ όλα τα πεδία των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΚΙΝΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ, κλπ. – χαρακτηρίζεται απ’ τη διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ που απορρέει απ’ τις απεγνωσμένες προσπάθειες να διατηρήσουν, πάση θυσία, την ηγεμονία-πρωτοκαθεδρία τους, κι’ αυτό εκδηλώνεται με πολλαπλασιασμό των επιθετικών προκλητικών πολεμικών ενεργειών σε βάρος άλλων χωρών (Ταϊβάν, Ειρηνικό, κλπ.) αλλά και τις παντοειδείς ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη, μια κλονισμένη ηγεμονία που απειλείται απ’ την άνοδο της ισχύος της ιμπεριαλιστικής ΚΙΝΑΣ.

Οι ΗΠΑ ως ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη (θέση που αρνούνται οι σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ), διατηρεί, παρά την κατιούσα πορεία, ακόμα την ηγεμονία, και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό αποτελεί προφανώς τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό του διεθνούς προλεταριάτου, της εργατικής τάξης και των λαών όλων των χωρών, και επομένως, ενάντια σ’ αυτόν πρωτίστως πρέπει να στρέφεται η αιχμή της επαναστατικής ταξικής πάλης τους (η αντίληψη περί ΔΗΘΕΝ «ισοϋψούς ισχύος»(!) ΟΛΩΝ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων («Κ»ΚΕ,κλπ.) είναι αντιμαρξιστική, Καουτσκικής προέλευσης (=«υπεριμπεριαλισμός») και ΑΡΝΕΙΤΑΙ το Νόμο της «ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού(ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ).

Η ακρότατη επιθετικότητα των ΗΠΑ εκφράζεται, μεταξύ πολλών άλλων, στην εξαπόλυση δυο αντιδραστικών πολέμων: ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. 

Α. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ (και ΟΧΙ Ρωσίας-Ουκρανίας). Σχετικά με την εξαπόλυση του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ κατά της ιμπεριαλιστικής ΡΩΣΙΑΣ, που διεξάγεται στην Ουκρανία, πρέπει με έμφαση να υπογραμμιστεί και να προσεχτεί ιδιαίτερα: 

ΠΡΩΤΟ, οι ΗΠΑ μετέφεραν τον πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος – κι’ αυτό είναι αναγκαίο να συνειδητοποιηθεί απ’ την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης, επειδή σημαίνει: 1) συνεχές μακρόχρονο αιματοκύλισμα όλων των λαών της Ουκρανίας, 2) άμεσο κίνδυνο για τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, με την εμπλοκή των χωρών τους στον πόλεμο, 3) ο πόλεμος πληρώνεται με πολλά δισεκατομμύρια απ’ τους φόρους των λαών της Ευρώπης, μ’ αποτέλεσμα τη μεγάλη φτώχεια και την απόλυτη εξαθλίωσή τους, ανεργία, κλπ., 4) μεγαλώνει ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με καταστροφικότατες ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη και ευρύτερα.     

ΔΕΥΤΕΡΟ, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με ΕΕ-ΝΑΤΟ με την ιμπεριαλιστική ΡΩΣΙΑ, πολεμώντας εμφανέστατα δι’ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, έχοντας ως ένοπλη ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ τις ακραία ξενόδουλες-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΣ εθελοντικά πουλημένες στις ΗΠΑ συνασπισμένες αντιδραστικές δυνάμεις: εθνικιστών-φασιστών και Ναζι-φασιστών του Χιτλερικού Β. ΖΕΛΕΝΣΚΥ – και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό, ΠΡΟΔΟΤΩΝ των εθνικών συμφερόντων της Ουκρανίας, με τραγικότατο ΘΥΜΑ τους λαούς της,. 

ΤΡΙΤΟ, οι ΗΠΑ «συσπείρωσαν»-καθυπόταξαν (σ’ όλα τα επίπεδα) τους συμμάχους τους της ΕΕ (ιμπεριαλιστές και μή) και διεύρυναν το ΝΑΤΟ.   

Β. ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΕΕ-Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Συνεχίζεται η Ναζι-φασιστική ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ (ξεπερνούν τις 35.000) χιλιάδων βρεφών, παιδιών, γυναικών και αμάχων Παλαιστινίων, οι βάρβαροι αεροπορικοί βομβαρδισμοί Νοσοκομείων, Εκκλησιών, Σχολείων, κλπ. και η ισοπέδωση κατοικιών αμάχων, οι βαρβαρότητες του επιθετικού αφηνιασμένου φασιστικού Ισραηλινού στρατού με ΔΙΑΤΑΓΗ του σιωνιστή φασίστα Χιτλερικού ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ με την άμεση ΣΤΗΡΙΞΗ των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (ΕΕ) και του φασίστα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, με στόχο την εθνοκάθαρση-γενοκτονία και την «τελική λύση», με τον ακραίο ρατσιστή Ναζι-φασίστα Ισραηλινό υπουργό Άμυνας YOAV GALLANT να δηλώνει: «Διέταξα μια πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρισμός, δεν θα υπάρχει τροφή, ούτε καύσιμα, όλα είναι κλειστά. Πολεμάμε ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα.», δηλ. ένα διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Τις απίστευτες θηριωδίες και το φρικιαστικό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ σε βάρος των Εβραίων, Τσιγγάνων, κλπ. ΔΕΝ τα διέπραξε ο σκλαβωμένος Παλαιστινιακός λαός αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ: οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»(27-28.4.2024,σελ.16, 20) μήνες τώρα «ΞΕΠΛΕΝΕΙ» μόνιμα-καθημερινά το ΣΦΑΓΕΑ  των Παλαιστινίων Μητσοτάκη με το συνειδητά επιλεγμένο σύνθημα «ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ» αντί του ορθού: «ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ», αποκρύβοντας έτσι, και παρουσιάζοντας ως «ανύπαρκτη»(!) την ευθύς εξαρχής ΥΠΑΡΚΤΗ διαρκώς αυξανόμενη ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας (βάσεις,πολεμικά πλοία,κλπ.)στον πόλεμο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗμια κυβέρνηση φασιστο-ΟΡΜΠΑΝΟ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΜΟΥ με εκμηδένιση κάθε «Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» απ’ τις εκλογές του 2023

Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές προώθησαν το 2019 το φασιστικό κόμμα της ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, κλπ.) – συνέχεια της φασιστικής ΕΡΕ και ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ξενόδουλο-αμερικανόδουλο κόμμα της χώρας – στην κυβερνητική εξουσία με έναν ακραία ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ πρωθυπουργό, μια φιγούρα παροιμιώδους ανικανότητας, απίστευτης γελοιότητας και άφθαστης κυνικότητας, μέσω «στρατιάς» Συμβούλων, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τις γνωστές υποδείξεις-σχεδιασμούς των υπεραντιδραστικών αντιλήψεων περί «ολοκληρωτικού κράτους»(!) και διαφόρων μορφών «κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού»(!) του γερμανού Χιτλερικού Ναζι-φασίστα KARL SCHMITT, διανύοντας σε μας το δρόμο: του υπερσυγκεντρωτικού αστυνομικού «επιτελικού κράτους», διαρκούς φασιστικοποίησης, αστυνομοκρατίας, φασιστικής λογοκρισίας, παρακολουθήσεις και διώξεις δημοσιογράφων, φίμωση τύπου, φασιστική κατάργηση Πανεπιστημιακού Ασύλου, διώξεις φοιτητών, ψήφιση φασιστικών νόμων, φασιστικού παρακράτους (παρακολουθήσεις-υποκλοπές,ΚΥΠ,Predator κλπ.), πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ (κρατική τηλεόραση και ιδιωτική, ραδιόφωνα, social media, κλπ.), και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-Δικαστών-Δικών, με κατάληξη το 2023 την ολοκλήρωση του ήδη υπαρκτού φασιστικού ΟΡΜΠΑΝΟ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΜΟΥ: ΝΔ-παντοκρατορία και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ «Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Η ΝΔ-Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ζημίωσε ανεπανόρθωτα τη χώρα σ’ όλα τα σημαντικά ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής (Κύπρο,τουρκο-λιβυκή συμφωνία, κλπ.), μετατρέποντάς την σ’ ένα άθλιο Προτεκτοράτο τύπου Ουκρανίας και σ’ ένα τεράστιο Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, ενώ Εσωτερικά την κατέστρεψε ολοσχερώς σ’όλους τους τομείς: ΥΓΕΙΑΣ (Covid19-ΕΣΥ), ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: προκαλώντας μαζική φτώχεια και απόλυτη Εξαθλίωση, πλημύρες-πυρκαγιές, κλπ. μ’ αποκορύφωμα των καταστροφών το προδιαγεγραμμένο μεγάλο εθνικό έγκλημα της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ στα Τέμπη, που ο λαός απαιτεί την ΤΙΜΩΡΙΑ και ΦΥΛΑΚΙΣΗ όλων των αποκλειστικά υπεύθυνων κυβερνητικών ΕΝΟΧΩΝ, με πρώτο το «Σύλλογο Θυμάτων» και την Πρόεδρό του – και πανάξια ΜΑΝΑ όλων των παιδιών της Ελλάδας – Μ. Καρυστιανού να δηλώνει: «Δικαίωση είναι να μπουν στη φυλακή – 57 φορές ισόβια!». 

Μπροστά στο τόσο χαμηλό επίπεδο ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών, η αποφασιστική ΠΑΛΗ για την ΤΙΜΩΡΙΑ όλων των ΕΝΟΧΩΝ της ΝΔ-κυβέρνησης για το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ των ΤΕΜΠΩΝ του «Συλλόγου Θυμάτων» αποτελεί μια μικρή αλλά ισχυρή φωτεινή ακτίνα-οδηγητικό ΦΑΡΟ μαχητικής ταξικής πάλης, που γίνεται ακόμα πολύ ισχυρότερη με τη συγκέντρωση 1.350.000 υπογραφών λαϊκής συμπαράστασης, καθιστώντας εκ νέου επίκαιρο το σημαντικότατο ευστοχότατο 4στίχο του μεγάλου ΒΑΡΔΟΥ της Προλεταριακής Επανάστασης ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ: « αν είν’ο λάκκος σου πολύ βαθής,/ χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς» («η καμπάνα»).     

Οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ πρωτοστάτησαν στη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ του μεγάλου ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τόσο με τη διάχυση των ευθυνών στο παρελθόν όσο και με την πρόταση: ΠΑΡΩΔΙΑ «Εξεταστικής Επιτροπής» ΑΝΤΙ «Προανακριτικής» με το αστικο-ρεφορμιστικό «Κ»ΚΕ να αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ΟΧΙ μόνο σε κατάπτυστο «ΔΕΚΑΝΙΚΙ» μα και σε πρωτοπορία (κατέθεσε πριν τη ΝΔ) της αντιδραστικής ΝΔ-Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεπέφτοντας οι χρουστσοφικοί ηγέτες σε θλιβερά αντιδραστικά κουρέλια της ΝΔ-Κυβέρνησης. Ήταν τέτοιου μεγέθους η προκλητικότητα που δέχθηκαν τα πυρά και σειράς κομμάτων της Βουλής (Μ.Αποστολάκη,Δ.Μάντζος,Θ.Τζάκρη,κλπ.), διαφόρων εντύπων ακόμα και της φασιστοφυλλάδας «δημοκρατία» (8.11.2023, σελ. 11). 


oi4megaloi




                  ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

-ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ! – ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ! ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!   

       –ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ-ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

                                                                                                                                                    

                   Τ. Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

                        http://anasintaxi.awardspace.com – http://anasintaxi.blogspot.com                         

                            ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)                                                        


        IMG

      1 ΜΑΗ 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: