Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ζήτω η ηρωική ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου - Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας και των αμερικανων-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων.

 Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο 2022
Ζήτω η ηρωική ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου - Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας και των αμερικανων-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων.


Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαιας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνειου απ τους φοιτητές και εξελιχθηκε σε λαϊκή εξέγερση κατέληξε σε ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατοριας του ντόπιου κεφαλαιου και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών. 

Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου ΔΕΝ αντιτάχθηκαν μόνο τα γνωστά παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ. 

Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασίστες και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες»(!) της ΚΥΠ και της CIA: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA». 

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη ΔΙΑΛΥΣΕΙ με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο”: ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν: “κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω: “αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις” (στο ίδιο, σελ.112-113). Τα ΣΗΜΕΡiΝΑ γραφόμενα των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ είναι ΟΛΑ ΨΕΥΔΗ.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ στο έδαφος της ΕΥΡΩΠΗΣ (Ουκρανία)
Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η κυρίαρχη και μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη, παρόλο που βρίσκεται σε κατιούσα πορεία για να διατηρήσει την ΗΓΕΜΟΝΙΑ – ηγεμονία που αμφισβητείται άμεσα από την ισχυρή ανερχόμενη οικονομία της ιμπεριαλιστικής Κίνας – επέλεξε το ποιό ακραίας επιθετικότητας στρατηγικό Σχέδιο: ολοκληρωτικής «περικύκλωσης» της ΡΩΣΙΑΣ, με ΟΡΓΑΝΟ της την εθνικιστική-Ναζι-φασιστική κυβέρνηση ΖΕΛΕΝΣΚΥ, «σπρώχνοντάς» την, μεταξύ άλλων, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ: σαφέστατες επιθετικές ενέργειες που προκάλεσαν το αναπόφευκτο ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ στο έδαφος της Ευρώπης (Ουκρανία),με τραγικότατο ΘΥΜΑ τους λαούς της Ουκρανίας.

Η ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο κατά της ΡΩΣΙΑΣ, προφανώς,  δι’ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, έχοντας ως ένοπλη ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ τους, τις ακραία ξενόδουλες-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΣ εθελοντικά πουλημένες στις ΗΠΑ συνασπισμένες αντιδραστικές δυνάμεις: εθνικιστών-φασιστών και Ναζι-φασιστών της άθλιας υποτακτικής τους μαριονέτας, της προδοτικής κυβέρνησης Β. ΖΕΛΕΝΣΚΥ – και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό, ΠΡΟΔΟΤΩΝ των εθνικών συμφερόντων της Ουκρανίας. Ο Ναζι-φασίστας ΖΕΛΕΝΣΚΥ (και διεθνής προβοκάτορας), όχι μόνο έχει κατάπροδώσει τα εθνικά συμφέροντα, αλλά έχει μετατρέψει, με φασιστική ΒΙΑ, ολόκληρο το λαό (ακριβέστερα τους λαούς) της Ουκρανίας σε ΜΙΣΘΟΦΟΡΟ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της ισχυρότερης και μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης της σημερινής περιόδου, πρωτοφανές γεγονός στην Ιστορία.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει ως τώρα δυο σημαντικές επιτυχίες: 1. ΜΕΤΑΦΟΡΑ του ιμπεριαλιστικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ (ΚΑΙ όχι Ρωσίας-Ουκρανίας) στο έδαφος της Ευρώπης (ΟΥΚΡΑΝΙΑ), 2.Προσωρινή συσπείρωση και  πλήρη οικονομικο-πολιτικο-στρατιωτική ΥΠΟΤΑΓΗ των χωρών της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στις ΗΠΑ με διεύρυνση-επέκταση του ΝΑΤΟ (ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ). 

Οι άλλοι δυο στόχοι των ΗΠΑ κατά της ΡΩΣΙΑΣ σημείωσαν παταγώδη αποτυχία: 1. ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και συνεπώς η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στο υπογάστριο της ΡΩΣΙΑΣ, με την εντελώς αναμενόμενη στρατιωτική εισβολή της ιμπεριαλιστικής ΡΩΣΙΑΣ στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ (θυμίζει την ανάλογη περίπτωση των πυραύλων στην ΚΟΥΒΑ, το 1962, δίπλα στις ΗΠΑ), 2.ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ η σχεδιαζόμενη «περικύκλωση» της ΡΩΣΙΑΣ για πλήρη αποκοπή από την πρόσβασή της σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα. 
Και οι πρόσφατες επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ ενάντια στην ΚΙΝΑ, με την επίσκεψη της ΠΕΛΟΖΙ στην ΤΑΪΒΑΝ, αλλά και ενάντια στη Β.ΚΟΡΕΑ (στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Ν.ΚΟΡΕΑΣ), αποκαλύπτουν-αναδεικνύουν τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές ως κορυφαίους και ΠΙΟ επικίνδυνους εμπρηστές πολέμου και συνάμα τεκμηριώνουν την ακρότατη ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΗΠΑ, που απορρέει απ’ τις προσπάθειες διατήρησης της ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ τους στο σημερινό στρατόπεδο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 

Σήμερα οι ΗΠΑ ως ισχυρότερη και μεγαλύτερη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ιμπεριαλιστική δύναμη, διατηρεί, παρά την κατιούσα πορεία, την ΗΓΕΜΟΝΙΑ στο χώρο των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ως τέτοια είναι ο πιο μεγάλος εκμεταλλευτής και καταπιεστής των λαών και των εξαρτημένων χωρών μα και η πιο ακραία πολεμοκάπηλη  επιθετική δύναμη – και  ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 εχθρό, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, του διεθνούς προλεταριάτου, της εργατικής τάξης και των λαών όλων των χωρών, και επομένως, ΕΝΑΝΤΙΑ σ’ αυτήν την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να στρέφεται η αιχμή της επαναστατικής ταξικής πάλης τους. (Είναι λαθεμένη η αντίληψη περί ΔΗΘΕΝ «ισοϋψούς ισχύος»(!) ΟΛΩΝ των υπαρχόντων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των δεξιών οπορτουνιστών («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΑΡ, Τροτσκιστές, κλπ.) που προβάλλεται και καλύπτεται πίσω από γενικόλογες περί «ιμπεριαλισμού» φλυαρίες, επειδή αποπροσανατολίζει το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα και ΕΠΙΠΛΕΟΝ: πρώτο, οδηγεί αναπόφευκτα σε ΑΡΝΗΣΗ του Νόμου της «ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του καπιταλισμού: «η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη του καπιταλισμού, είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού» (ΛΕΝΙΝ), μα ακόμα, δεύτερο, καταλήγει στην αντιμαρξιστική περί «υπεριμπεριαλισμού»(!) αντίληψη του K. KAUTSKY.).

Η αντιδραστική κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ της φασιστικής ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα Καταστροφική Εξωτερική Πολιτική:
- μετατροπή της χώρας σε τρισάθλιο προτεκτοράτο των ΗΠΑ και μετατροπή της σε απέραντο αεροπλανοφόρο
- παταγώδης αποτυχία σ’ όλα τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής (Τουρκο-Λιβυκό Σύμφωνο, ουρά Ερντογάν, κλπ.)
- όπλα σε Ουκρανία – καταστροφή των σχέσεων με Ρωσία, άκρως επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα («Κυπριακό» κλπ.)

Καταστροφική Εσωτερική Πολιτική:
- μεγάλη τραγωδία με πάνω από 34.000 ΝΕΚΡΟΥΣ από COVID- 19. Μελέτη ΛΥΤΡΑ: ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ: εκτός ΜΕΘ (97,7%), εντός ΜΕΘ (72,7%)
- καταστροφικές πλημύρες-πυρκαγιές-χιονοθύελλες
- μεγάλη αύξηση εξωτερικού και εσωτερικού χρέους
- τεράστια αύξηση της ανεργίας και συνέχιση της μεγάλης μεταναστευτικής αιμορραγίας
- άγρια λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, πτώση των πραγματικών μισθών, φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση
- τεράστιες αυξήσεις τιμών ειδών πλατιάς κατανάλωσης και πολύ υψηλός πληθωρισμός, μεγάλες αυξήσεις ενοικίων
- εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη: αέριο, πετρέλαιο, βενζίνη, ΔΕΗ, κλπ.
-ακραία ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Αστυνομικά τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια, απαγόρευση διαδηλώσεων, κατάργηση παν. Ασύλου κλπ και μετεξέλιξη του Αστυνομικού κράτους σε φασιστικό παρακράτος με υποκλοπές-παρακολουθήσεις απ’ την ΕΥΠ=ΚΥΠ(ΕΡΕ) και κουκούλωμά τους, κλπ, 
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: