Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ RAUL MARCO

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου Raùl Marco (1936-2020) πρόεδρο του PCE(ML).

Εκφράζουμε τα ειλικρινά και αδελφικά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, σ’ όλους τους συντρόφους και φίλους του PCE(ml).

Η Διεθνής Κομμουνιστική Κίνηση (CIPOML) έχασε έναν από τους μεγαλύτερους Ηγέτες της, το σύντροφο Raul Marco, ένα μαχητικό διεθνιστή και μεγάλο στοχαστή, που αφιέρωσε ολόκληρη του τη ζωή του στην υπόθεση του διεθνούς προλεταριάτου, των λαών και των καταπιεσμένων εθνών.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές το 1994 της Διεθνούς Κομμουνιστικής Κίνησης των Κόμματων και Οργανώσεων Μαρξιστών- Λενινιστών (CIPOML) και ένας από τους θεωρητικούς καθοδηγητές.

Ο Raul, όπως τον φώναζαν όλες και όλοι που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην πάλη για την υπόθεση του Προλεταριάτου, είναι ένας μεγάλος κομμουνιστής καθοδηγητής, μαρξιστής-λενινιστής, διεθνιστής: ήταν ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό).

Πάλεψε στην πρώτη γραμμή για την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας(ΜΛ) το 1964 ενάντια στην ρεβιζιονιστική προδοσία και για την ίδρυση του Αντιφασιστικού και Πατριωτικού Επαναστατικού Μετώπου (FRAP 1971) υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μας RAUL, ας μετατραπεί η βαθιά θλίψη και το δυσαναπλήρωτο κενό που προκάλεσε η μεγάλη απώλειά του, σε δυνάμωμα της επαναστατικής πάλης στο πνεύμα του Προλεταριακού Διεθνισμού.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ (1918-1955)

Αθήνα, Οχτώβρης 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: