Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Νίκη στον αγώνα των μεταναστών εργατών απεργών πείνας

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 250 μετανάστες που ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα, έφτασαν στην Αθήνα στη Νομική Σχολή και άλλοι 50 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν απεργία πείνας διεκδικώντας την χωρίς όρους νομιμοποίηση τους και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζομένους. Ύστερα από τη φασιστική τρομοκρατική επέμβαση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών και τη καταπάτηση του Άσυλου της Νομικής Σχολής, οι απεργοί πείνας της Αθήνας συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους στο κτίριο της Υπατίας.

Οι απεργοί πείνας είναι εργάτες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αποστερημένοι από κάθε πολιτικό, κοινωνικό ή εργασιακό δικαίωμα και γενικότερα με όρους πολύ χειρότερους από αυτούς που σήμερα έχει επιβάλει η τρόικα των ιμπεριαλιστών και οδηγούν τις πλατιές λαϊκές μάζες στην εξαθλίωση.

Καταγγέλλουμε τη φασιστική και ρατσιστική στάση της κυβέρνησης και όλου του συρφετού των αντιδραστικών και αστικο-ρεβιζιονιστικών πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, που στοχεύει στη διαιώνιση της άγριας εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξόντωσης των μεταναστών – των ταξικών μας αδερφών – με την εντεινόμενη άρνηση τους να τους νομιμοποιήσουν άμεσα παρέχοντάς τους άδεια παραμονής και εργασίας.

Η επιλογή του ελληνικού κράτους να καταστείλει το δίκαιο αγώνα των μεταναστών εργατών απεργών πείνας – έναν αγώνα που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό, αφού οι μετανάστες εργάτες είναι αναπόσπαστο τμήμα τους – είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της έστω και τυπικής αστικής δημοκρατίας, μετά τις αλλεπάλληλες καταδιώξεις των μεταναστών από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς σε συνεργασία με ναζι-φασιστικές συμμορίες, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής, κλπ., τα νέα αντι-μεταναστευτικά μέτρα με αποκορύφωμα το φράκτη του αίσχους στον Έβρο, την όξυνση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, της αστυνομοκρατίας στους δρόμους, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών. Σήμερα, η επίθεση του κράτους ενάντια στους μετανάστες απεργούς πείνας είναι πλέον δολοφονική, αφού τους οδηγεί στη φυσική εξόντωση με την άρνησή της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Ήδη, η απεργία πείνας μετράει 39 μέρες και περίπου 100 μετανάστες έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία με βαρύτατες-ακόμη και μη αναστρέψιμες- βλάβες στην υγεία τους.

Αυτή η όξυνση της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής και του εκφασισμού του κράτους δεν ορθώνεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, οι οποίοι βιώνουν τη μέγιστη εκμετάλλευση και καταπίεση από τους κεφαλαιοκράτες, αλλά αφορά και στοχεύει ενάντια σε ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, που η οργή του βράζει μέσα στις συνθήκες της κρίσης-χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της όξυνσης της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και αναπόφευκτα θα εκδηλωθεί με σκληρές ταξικές συγκρούσεις.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης και όλων των αντιδραστικών κομμάτων που στηρίζουν την ταξική της πολιτική, η οποία βαθαίνει την απόλυτη εξαθλίωση της εργατικής τάξης, είναι να στραφεί το θυμικό των χτυπημένων από την κρίση, ενάντια σ’ αυτούς που επιμένουν να ονοματίζουν «λαθρομετανάστες».

Η μόνη απάντηση στη φασιστικοποίηση και τη μεθοδευμένη εξόντωση των μεταναστών και συνολικά των εργατικών-λαϊκών μαζών δεν μπορεί παρά να είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών εργατών για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου πάνω στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα στη ζωή και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Σήμερα, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ η ταξική ενότητα όλης της εργατικής τάξης – ντόπιων και μεταναστών – ενάντια στον ολοκληρωτικό εκφασισμό της κοινωνικής ζωής που έχει ως στόχο το στραγγαλισμό των ήδη εξαθλιωμένων εργατολαϊκών μαζών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η αλληλεγγύη και η προστασία του αγώνα των αδερφών μας μεταναστών απεργών πείνας από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη και το λαό.

  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας!

  • Χωρίς όρους νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα!

  • Πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες εργαζόμενους!

  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: