Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας: Δήλωση σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Πρόχειρη μετάφραση. Αυθεντικό κείμενο: http://www.albadil.org/spip.php?article3741

Δήλωση σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Μια σειρά ιμπεριαλιστικές χώρες (Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες ...) ξεκίνησαν αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στις περιοχές που αναπτύσσονται δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Οι επιθέσεις ήρθαν μετά την απόφαση του« Συμβουλίου Ασφαλείας», το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τυνησίας θεωρεί ότι σκοπός αυτής της επέμβασης δεν είναι να προστατεύσει το Λιβυκό λαό από την καταπίεση του Καντάφι, αλλά η κατοχή της χώρας αυτής και η υποβολή το λαό της και η λεηλασία του πλούτο και η χρήση του εδάφους της για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων για τον έλεγχο της βόρειας Αφρικής, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της σιωνιστικής μηχανής ώστε να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλες τις δυτικές χώρες, οι οποίες ξεκίνησαν τις επιθέσεις σήμερα στη Λιβύη δεν έχουν κανένα συμφέρον από το θρίαμβο των αραβικών λαϊκών εξεγέρσεων, τις οποίες ξεκίνησε μαίνονται συστήματα της διαφθοράς και της απασχόλησης, η οποία βρήκε μεγάλη υποστήριξη και την υποστήριξη από τις αποικιακές δυνάμεις, έτσι βλέπουμε σήμερα είναι γρήγορος για να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην ξεφύγουμε τα πράγματα από τα χέρια τους.

Ο αδελφικός λαός της Λιβύης μπορεί να ανατρέψει Καντάφι, ανάλογα με τις ικανότητες του και την υποστήριξη άλλων αραβικών λαών και όλων των επαναστατικών δυνάμεων του κόσμου, η οποία δεν έχει ανάγκη από ξένη επέμβαση δεν θα του φέρει, αλλά τίποτα δεν πιο θανάτωσης και καταστροφής, καθώς και παραβίαση της κυριαρχίας του και την κατάληψη γης και λεηλασία του πλούτου της.

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τυνησίας απορρίπτει την παρούσα στρατιωτική επέμβαση, την καταγγέλλει και ζητά να σταματήσει αμέσως. Καλεί επίσης όλες τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις αραβικές και ισλαμικές χώρες και σε ολόκληρο τον κόσμο να δράσουν και να καλέσουν όλους τους λαούς του κόσμου να βγουν στις πορείες και διαδηλώσεις και να συμμετάσχουν σε όλες τις μορφές πάλης προκειμένου να σταματήσει αυτή η παρέμβαση.

  • Ζήτω ο αγώνας των αραβικών λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια

  • Κάτω τα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα

  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο εχθρός του λαού και προστάτης των δικτατοριών και της σιωνιστικής βαρβαρότητας.

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τυνησίας
20 Μάρτη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: