Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Τα στερεά απόβλητα, ακόμη και όσα μαζεύονται στα νοσοκομεία του Λεκανοπέδιου, στους ''παράνομους'' πια ΧΥΤΑ, κόντρα και στις ψευδεπίγραφες προδιαγραφές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.
ΧΥΤΑ που βρίσκονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις γειτονιές που ζει η εργατική τάξη, για να συμβάλουν σε μιαν ακόμη υποβάθμιση της ζωής τους, για να επιταχύνουν την απόλυτη εξαθλίωσή τους.
Δίπλα οι Ρομά αναγκασμένοι να επιβιώνουν σαν ρακοσυλλέκτες ακόμη και για ανεύρεση τροφής απ' τα σκουπίδια, θύματα αργού και συχνά ακαριαίου θανάτου της φάμπρικας των μεγαλοκαπιταλιστών εκμετάλλευσης των σκουπιδιών και του κράτους που συνεταιρίζονται.
Η μπόχα, οι αρρώστιες, οι ανοιχτές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους, ενός κέρδους που ξέρει ''που και ποιόν χτυπάει'' ταξικά, ξέρει που εγκαθιστά τις χωματερές, ξέρει ποιούς δολοφονεί μέρα-νύχτα.
Μια ακόμη είδηση της ημέρας:

Αθήνα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου στον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Η φωτιά ξεκίνησε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό αθίγγανου ρακοσυλλέκτη, που καταπλακώθηκε από μηχάνημα του ΧΥΤΑ.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου άνδρα, άλλοι αθίγγανοι συγκεντρώθηκαν στον ΧΥΤΑ διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα.
Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα συμπίεσης απορριμμάτων και σε σκουπίδια, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Η τάξη αποκαταταστάθηκε δύο ώρες αργότερα με την επέμβαση των ΜΑΤ.
Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων.
Για το τραγικό θάνατο του ρακοσυλλέκτη γίνεται προανάκριση από την Αστυνομία.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και 24 πυροσβέστες.
Στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς συνδράμουν και σκαπτικά μηχανήματα.
( ΔΟΛ-ΑΠΕ  19/03/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: