Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν τον αγώνα τους ως την νίκη οι μετανάστες απεργοί πείνας

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 25 Γενάρη η απεργία πείνας των 50 μεταναστών εργατών στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με τους άλλους 237 συναγωνιστές τους

μετανάστες απεργούς πείνας στην Αθήνα .Διανύοντας πάνω από ένα μήνα από τις 25 Γενάρη που άρχισε η απεργία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πολλοί από αυτούς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία μετά από λιποθυμικά επεισόδια και όλοι έχουν χάσει περίπου το 15% του σωματικού του βάρους. Παρόλα αυτά η απεργία τους συνεχίζεται και ενάντια στην αρνητική και προκλητική στάση της κυβέρνησης και όλου του αστικού και φασιστικού περιγύρου, με το δίκαιο αίτημα της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις το οποίο σε κοινή απόφασή τους σε Αθήνα Θεσσαλονίκη στις 21/2/2011,28η ημέρα απεργίας αναφέρουν : «Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:

Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.

Καθώς επίσης και :

- Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.

- Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.

- Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

- Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.

- Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων  μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: