Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Χαιρετισμός στο πρώτο νόμιμο συνέδριο του PCOT από το APK, Δανία

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας, Ιούλιος 2011

Αγαπητοί σύνεδροι, αγαπητοί σύντροφοι

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Δανίας και για λογαριασμό της δανικής εργατικής τάξης και της νεολαίας χαιρετίζουμε εγκάρδια το πρώτο συνέδριο του PCOT που πραγματοποιείται στη νομιμότητα, μετά την ανατροπή της σοσιαλφασιστικής κλίκα του Ben Ali και της συντροφίας του.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να γιορτάσουμε μαζί σας το ιστορικό αυτό γεγονός για τους Τυνήσιους εργάτες, της νεολαίας και ολόκληρου του λαού. Αυτό είναι πράγματι ένα Κομματικό Συνέδριο, όχι μόνο μεγάλης εθνικής σημασίας, αλλά και με σημασία για ολόκληρη την προοδευτική και επαναστατική παγκόσμια κοινότητα, τη διεθνή εργατική τάξη και το διεθνές μαρξιστικό-λενινιστικό κομμουνιστικό κίνημα.

Σήμερα, η Τυνησία έχει γίνει συνώνυμο με τον ένδοξο επαναστατικό λαό της. Είναι γνωστή ως το λίκνο των αραβικών εξεγέρσεων που έχει αρχίσει να τινάζει την παρούσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων της εκμετάλλευσης, της καταστολής και του πολέμου.

Ο Τυνήσιος λαός με την ηρωική νεολαία του και τους εργαζόμενους του κατάφερε να νικήσει ένα φαινομενικά σταθερό αυταρχικό και δικτατορικό καθεστώς. Ακόμα κι αν το καθεστώς αυτό απολάμβανε την υποστήριξη από τις ισχυρότερες και πιο αντιδραστικές δυνάμεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκή Ένωσης των μονοπωλίων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Ben Ali και ειδεχθές Κόμμα του ήταν επίσης μέλη της αντεπαναστατικής ρεφορμιστικής Σοσιαλιστικής Διεθνούς η οποία τον στήριζε ως μια προοδευτική Αραβική προσωπικότητα και δύναμη.

Ο Τυνήσιος λαός επέμεινε και δεν λύγισε ούτε με τη βία και τον τρόμο του καθεστώτος, ούτε στις ψεύτικες υποσχέσεις της μεταρρύθμισης από τον Ben Ali και τους διαδόχους του. Αγνόησε ακόμα και το χρυσωμένο χάπι της «δημοκρατίας» και «ενίσχυσης» από τις ιμπεριαλιστικές χώρες, που υποστήριξαν σθεναρά τον Ben Ali και την κλίκα του. Επέμεινε στο αίτημα ο Ben Ali και το κόμμα του να εγκαταλείψουν την Τυνησία τελείως, να καταργηθούν οι θεσμοί και οργανωτικές δομές και οι ένοχοι σοβαρών εγκλημάτων κατά του λαού να τιμωρηθούν.

Ξέρουμε ότι εσείς, οι σύντροφοι του PCOT μαχόμενοι στην παρανομία, ήσασταν ο μόνιμος στόχος των δυνάμεων καταστολής, παίξατε μεγάλο ρόλο δείχνοντας το δρόμο του επαναστατικού αγώνα και στην κινητοποίηση και ένωση του λαού γύρω από τα βασικά αιτήματα της επανάστασης στα διάφορα στάδια του αγώνα.

Εμείς χαιρόμαστε για το γεγονός ότι είναι ένα γνήσιο μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, ένα κόμμα-μέλος της Διεθνούς Διάσκεψης των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων έπαιξε το ηγετικό ρόλο στον αγώνα.

Αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Μόνο ένα επαναστατικό κόμμα, που καθοδηγείται από τις αθάνατες αρχές του μαρξισμού-λενινισμού, με εμπειρία σε διαφορετικές μορφές πάλης, που κατέχει τον πλούτο της επαναστατικής εμπειρίας της διεθνούς εργατικής τάξης, θα είναι σε θέση να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση, σπρώχνοντας την περαιτέρω προς την κατεύθυνση των ιστορικών της στόχων.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Τυνησιακή επανάσταση κέρδισε και θα κερδίσει τα εύσημα παγκόσμιας σημασίας που ανήκουν στον επαναστατικό λαό, το Κομμουνιστικό Κόμμα του και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και οργανώσεις. Αυτή είναι η αξία το να φέρνεις στο προσκήνιο το ζήτημα της επανάστασης ως το όχημα για οποιαδήποτε πραγματική αλλαγή. Κατέστρεψε την ημερήσια διάταξη της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων που με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ επικεφαλής έχει διαμορφώσει έναν κόσμο αυξημένης μαζικής φτώχεια και μόνιμων πολέμων. Κατέστρεψε τις ρεφορμιστικές, ρεβιζιονιστικές και θρησκευτικές ατζέντες, που πάντα καταλήγουν στην προδοσία και το συμβιβασμό.

Η επανάσταση είναι για μια ακόμη φορά στην παγκόσμια ατζέντα. Είναι ένα ζήτημα που ζητάει λύση. Η επανάσταση - είτε πρόκειται για δημοκρατική, αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική ή σοσιαλιστική - είναι η φιλοδοξία και ο μόνος δυνατός δρόμος των λαών, της εργατικής τάξης και των επαναστατικών κομμάτων της. Να νικάς τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης είναι η πρωταρχική προϋπόθεση για οποιαδήποτε πραγματική αλλαγή. Κανένας δημαγωγός στο Λευκό Οίκο, ούτε λαϊκιστής ηγέτης ή κόμμα μπορεί να δημιουργήσει αυτή την αλλαγή. Είναι μόνο ο επαναστατημένος λαός, ο ηρωισμός των λαϊκών αγώνων, υπό την ηγεσία του Κόμματος των επαναστατών εργατών που μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον και έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Ο ιμπεριαλισμός και η παγκόσμια αντίδραση ήταν τρομοκρατημένη από το φάντασμα της επανάστασης που έχει επιμείνει σε επανεμφανίζονται αν και αυτό έχει θαφτεί πολλές φορές. Σπεύδουν να προσπαθήσουν να νοθεύσουν, στραγγαλίσουν και να οδηγήσουν την επανάσταση σε λάθος δρόμο. Θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν υπάκουα καθεστώτα, στρεβλώνουν τα δίκαια αιτήματα των αραβικών λαών ενάντια στους αντιδραστικούς κυβερνήτες τους, και ακόμη και την έναρξη επιθετικών πολέμων για το σκοπό αυτό, όπως συνέβη στη γειτονική Λιβύη. Κανένα προοδευτικό καθεστώς δε μπορεί να γεννηθεί από το βλήματα του ΝΑΤΟ. Θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να ασφυκτιάτε κάτω από το μεγάλο βάρος του χρέους. Γι 'αυτό ζητάμε την ακύρωση του χρέους της Τυνησίας προς το διεθνές οικονομικό κεφάλαιο.

Το Κόμμα μας θα κάνει ό, τι μπορεί να μάθει από, την υποστήριξη και την υπεράσπιση της Τυνησιακής επανάστασης. Για πολλά χρόνια καταναγκαστικής παρανομία σας έχουμε αγωνιστεί για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από το καθεστώς του Μπεν Αλί και ενάντια στη δίωξη του συντρόφου Hamma Hammami και πολλών άλλων συντρόφων.

Τώρα εύχομαι, αγαπητοί σύντροφοι, ότι οι προσπάθειες σας για την ανάπτυξη του προγράμματος και τα νέα καθήκοντα της Τυνησιακής επανάστασης από το Συνέδριο αυτό θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία, προσθέτοντας νέες νίκες σε εκείνες που έχουν ήδη επιτευχθεί.

Ολόκληρη η προοδευτική κόσμος θα ακούσει τα επαναστατικά σήματα από αυτό το ιστορικό συνέδριο.

Ζήτω το συνέδριο του PCOT!
Ζήτω η ένδοξη επανάσταση στην Τυνησία και η ηρωική νεολαία της, οι εργαζόμενους και ο λαός της!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
Ζήτω η Διεθνής Διάσκεψη των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων!
Δόξα στον μαρξισμό-λενινισμό!

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας

***

Διαβάστε επίσης:

- Δήλωση Κλάους Ρις (APK) για τη νίκη του Τυνησιακού λαού

- Ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο συνέδριο του ΚΚ Εργατών Τυνησίας - Χαιρετισμός της Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: