Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το ζήτημα των πυρηνικών

Το ζήτημα των πυρηνικών αναλύει σε ειδικό 4σελιδο φυλλάδιο το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF). Στο φυλλάδιο υπάρχουν άρθρα για την πολιτική του Γαλλικού ιμπεριαλισμού, για το ζήτημα της ενέργειας, για το ουράνιο στο Νίγηρα, για το ζήτημα των πυρηνικών αποβλήτων κ.α. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε κάποια από αυτά μεταφρασμένα στο blog μας.

Η φετινή Ευρωπαϊκή περιφερειακή συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης των Μ-Λ Κομμάτων και Οργανώσεων στην Κοπεγχάγη, στην οποία συμμετείχε και η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, ανέλυσε το ζήτημα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας και εξέδωσε κείμενο  Πυρηνική ενέργεια και καπιταλισμός είναι θανάσιμος συνδυασμός.

Στο ίδιο πλαίσιο τα κόμματα της Διεθνούς Σύσκεψης, με στήριξαν την καμπάνια υπέρ της μη επαναλειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιταλία στην οποία καλούσε, φυσικά, και η Κομμουνιστική Πλατφόρμα. Δείτε: Ιταλία: Ψηφίστε “ΝΑΙ” καλεί η Κομμουνιστική Πλατφόρμα στο δημοψήφισμα για την εγκατάλειψη κάθε προγράμματος επαναλειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων.

Αντίστοιχες ενέργειες κάνει και στη Γερμανία η Οργάνωση για τη δημιουργία ενός Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος (Arbeit Zukunft).

Δεν υπάρχουν σχόλια: