Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο συνέδριο του ΚΚ Εργατών Τυνησίας



Ο Χαμμά Χαμμάμι στο βήμα του Συνεδρίου "Η επανάσταση ενάντια στο παλιό σύστημα πρέπει να συνεχιστεί"
Ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του αδελφού Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας (PCOT), μέλους της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων. Το συνέδριο που ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου είναι το πρώτο συνέδριο του Κόμματος που πραγματοποιείται σε συνθήκες νομιμότητας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε αθλητικό κέντρο στην Τύνιδα με τη συμμετοχή και ξένων εκπροσώπων. Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Σύσκεψης χαιρέτησε το Συνέδριο.

Για καθαρά οικονομικούς λόγους η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 δε μπόρεσε να συμμετάσχει αλλά έστειλε χαιρετισμό.

---
Χαιρετισμός της Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας

Προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών της Τυνησίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

οι Έλληνες κομμουνιστές χαιρετίζουν εγκάρδια το Συνέδριό σας και στέλνουν τους επαναστατικούς τους χαιρετισμούς συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα του PCOT στα πλαίσια του προλεταριακού διεθνισμού.

Το Συνέδριό σας συνέρχεται και διεξάγει τις εργασίες του σε μια πολύ κρίσιμη και περίπλοκη περίοδο για την τύχη και το προχώρημα προς τα μπρος της επαναστατικής διαδικασίας στη χώρας σας.

Η μαζική λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία, η πιο προχωρημένη στις Αραβικές χώρες, πέτυχε να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Μπεν Αλί, στήριγμα, μαζί με όλες τις άλλες αντιδραστικές δυνάμεις, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη χώρα σας.

Η θύελλα των πρωτόγνωρων μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων – εξεγέρσεις με τις δικές τους ιδιαιτερότητες σε κάθε χώρα – που συγκλόνισαν και εξακολουθούν να συγκλονίζουν όλες τις αραβικές χώρες (Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέϊν, Υεμένη, κλπ.) σάρωσε τα αντιδραστικά καταπιεστικά φιλοιμπεριαλιστικά καθεστώτα, κατατρομοκρατώντας ταυτόχρονα και τ’ αφεντικά τους ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο.
Οι μαζικές αυτές εξεγέρσεις των αραβικών λαών, ανεξάρτητα από το πόσο μπροστά θα προχωρήσουν, έχουν αντικειμενικά αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, γεγονός που ανησυχεί βαθύτατα τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την τύχη της νεοαποικιακής τους κυριαρχίας σ’ αυτές τις χώρες και σ’ ολόκληρη την περιοχή.
Αυτές κατόρθωσαν να προσλάβουν γιγαντιαίες μαζικές διαστάσεις, γιατί ξέφυγαν απ’ τον έλεγχο των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων και είναι εξεγέρσεις ιστορικού χαρακτήρα για τους λαούς της κάθε ξεχωριστής χώρας αλλά και για ολόκληρη την περιοχή συνολικά μα και μεγάλης σπουδαιότητας – στη σημερινή περίοδο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης – για τους αγώνες του ευρωπαϊκού προλεταριάτου και τον αγώνα των λαών των χωρών-μελών της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρύτερα, επειδή έφεραν στο προσκήνιο και έδειξαν στην πράξη την ισχυρή ακατανίκητη δύναμη των λαών, παρά την απουσία επαναστατικών κομμουνιστικών κομμάτων, όταν οι αγώνες τους αποκτούν την απαιτούμενη μαζικότητα.
Αυτές αν δεν αποτελούν το σπουδαιότερο ίσως γεγονός του 21ου αιώνα, σίγουρα όμως αποτελούν ένα απ’ τα σπουδαιότερα και ως τέτοιο θα καταγραφεί στην ιστορία της ταξικής πάλης των λαών κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού και για την απαλλαγή των διαφόρων χωρών απ’ την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.


Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.


Με συντροφικούς επαναστατικούς χαιρετισμούς,
Η Π.Ε. της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
Ιούλιος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: