Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Χαιρετισμός της ICMLPO στο συνέδριο του PCOT από το σ. Raul Marco

Χαιρετισμός της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) στο συνέδριο του PCOT από το σύντροφο Raul Marco.

Αγαπητοί σύντροφοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, Αγαπητοί σύντροφοι των μαρξιστικών-λενινιστικών επαναστατικών κομμάτων, δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά κόμματα και οργανώσεις που βρίσκεστε εδώ:

Μέσα από σας, τους συντρόφους του PCOT, χαιρετίζουμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αγρότες και το λαό της Τυνησίας γενικότερα που έχουν εξεγερθεί για την εκδίωξη του τυράννου και της συμμορίας του, ρίχνοντας την επανάσταση στη χώρα σας, στις χώρες του Μαγκρέμπ και στην Εγγύς Ανατολή.

Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να παρέμβουμε στο πλαίσιο του δεύτερου συνεδρίου σας, το πρώτο της επαναστατικής εποχής. Ο λόγος που μπορούμε να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός ανοιχτά είναι ότι καταφέρατε να επιβάλλεται την παρουσία σας στον αγώνα μέσα από μια συνεχή δράση των μελών σας όλα αυτά τα χρόνια: Από τα χρόνια της πιο αιμοσταγούς διχτατορίας μέχρι τους μήνες της πάλης για την ανατροπή της.

Όπως γράφεται στα πανό, τις αφίσες, στην εφημερίδα σας, τα φυλλάδιά σας, να ολοκληρώσετε την επανάσταση, να εκπληρώσετε τις πολιτικές και κοινωνικές απαιτήσεις του λαού σας. Ναι, πρέπει να συνεχίζετε κι άλλο, μέχρι το τέρμα, αυτή την επαναστατική διαδικασία, η οποία πλήρως επιβεβαιώνει την ιστορική αλήθεια: είναι οι λαοί που γράφουν την ιστορία. Και ο λαός δεν δέχεται να υποταχθεί σε μια διδακτορία, αντιστέκεται και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν σηκώνεται και προετοιμάζεται να κάνει όλες τις απαραίτητες θυσίες για να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία, την καταπίεση, την εκμετάλλευση.

Η επαναστατική διαδικασία στη χώρα σας έχει αναπτερώσει και ενθαρρύνει τους λαούς της περιοχής να εξεγερθούν, να ξεφορτωθούν τις βάναυσες διχτατορίες που τους κρατάνε κάτω από τον έλεγχο του ιμπεριαλισμού. Δεν μπόρεσαν όλες οι εξεγέρσεις και τα κινήματα εκείνου που ονομάζεται «Άνοιξη των Αραβικών λαών» να αποκτήσουν την ίδια δυναμική, ούτε κατάφεραν να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η κυριαρχία του ιμπεριαλισμού στην περιοχή κλονίστηκε: όλες οι διχτατορίες τρέμουν και φοβούνται ότι νέα κινήματα θα ξεσπάσουν φωνάζοντας “dégage” («Φύγετε»).

Ο ιμπεριαλισμός αιφνιδιάστηκε από την διαδικασία που εξελίχθηκε στην Τυνησία και το πως διαδόθηκε. Ακόμα και οι κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών που ήταν πιο αποφασισμένες να στηρίξουν τη κλίκα του Μπεν Αλί έμειναν έκπληκτες. Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους ιμπεριαλισμούς που έχουν χώσει τα νύχια τους στην Τυνησία, καθώς και πολλοί πολιτικοί οι οποίοι είχαν στενές σχέσεις με την κλίκα που βρίσκονταν στην εξουσία, δε κατάλαβαν τίποτα, προσπάθησαν να σώσουν το καθεστώς του Μπεν Αλί. Και αυτό Τυνησιακός λαός δε θα το ξεχάσει ποτέ!

Ο ιμπεριαλισμός αιφνιδιάστηκε ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το θύμα του, να εγκαταλείψει τα υλικά αγαθά, το πετρέλαιο, το νερό τα οποία υπάρχουν στις χώρες του Μαγκρέμπ και της Εγγύς Ανατολής. Θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο σε αυτή τη στρατηγική περιοχή, να διατηρήσει και να ενισχύσει την στρατιωτική του παρουσία, ειδικότερα να προστατεύσει το σύμμαχό του, το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Έναν σύμμαχο που, για μια ακόμη φορά, δείχνει την άκρως αντιδραστική πολιτική του, την πολιτική καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού, την άρνηση των εθνικών του δικαιωμάτων ακόμα και με την επιβολή ενός βρώμικου εμπάργκο στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Και αυτή τη φορά ήταν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ειδικότερα η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει το ρόλο του βοηθού στην πολιτική της καταπίεσης ενάντια στο “Gaza Freedom Flotilla”.

Η στρατιωτική παρέμβαση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ενάντια στη Λιβύη είναι μέρος της πολιτική της διατήρησης του ελέγχου στην περιοχή. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το ότι ο Λιβυκός λαός θα ήθελε να απαλλαχθεί από το καταπιεστικό καθεστώς, ο ιμπεριαλισμός ξεκίνησε έναν πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα, με στόχο να επιβάλλει ένα καθεστώς το οποίο θα είναι πλήρως πιστό σ' αυτόν και θα του επιτρέπει να αποκτήσει τον πλούτο σ' αυτή τη γειτονική χώρα της Τυνησίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, εκ μέρους της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων, για λογαριασμό των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων:

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το συνέδριο θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για να προωθήσει την επαναστατική διαδικασία στη χώρα σας, για να ριζώσει το κόμμα στις μάζες.

Να είστε βέβαιοι, σύντροφοι, είμαστε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα.

Ζήτω το Συνέδριο του PCOT!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

(Τύνιδα, 23 Ιουλίου 2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: