Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ: Η κατάσταση στην Ελλάδα και τα σημερινά προβλήματα του λαϊκού μας κινήματος (Απρίλης 1955) (Απόσπασμα)

Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Αρ. Φύλ. 179 1-15 Απρίλη 2004

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ

Η κατάσταση στην Ελλάδα και τα σημερινά προβλήματα του λαϊκού μας κινήματος (Απρίλης 1955)
(Απόσπασμα)

"Η ΚΕ του ΚΚΕ διαπιστώνει ότι οι προσκυνημένοι της Αθήνας μαζί με τα όργανα τους στην Κύπρο δραστηριοποιούν τελευταία την κυπροκαπηλεία τους. Πίσω απ' αυτή πάνε να καλύψουν την ουσιαστική συνθηκολόγηση τους μπροστά στον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό. Θέλουν παράλληλα να διεκδικήσουν και ν' αποσπάσουν, όπως ονειρεύονται, απ' τους κομμουνιστές, απ' όλους τους πραγματικούς πατριώτες αγωνιστές της λευτεριάς την ηγεσία στην πάλη για τα εθνικά δίκαια του κυπριακού λαού. Αισχροκερδούν πάνω στον πατριωτισμό της κυπριακής νεολαίας, του λαού της Κύπρου και θέλουν να τον προσεταιριστούν, κάνουν ότι παραστέκονται στον αγώνα τους για να μπορούν έτσι πιο εύκολα να πραγματοποιήσουν την προδοσία τους.

Η ΚΕ του ΚΚΕ δηλώνει ότι οι εθνικοί πόθοι του κυπριακού λαού μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την πατριωτική ενότητα και την αποφασιστική μαζική πάλη του λαού στην Κύπρο και στην Ελλάδα, πάλη που θα χει την υποστήριξη όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας. Απαραίτητος όρος για την επιτυχία είναι να ξεσκεπαστούν και ν' απομονωθούν οι κυπροκάπηλοι διασπαστές της εθνικής ενότητας του λαού στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Αυτοί που προδίνουν και ξεπουλάνε και την Κύπρο. Πουθενά δεν πρέπει να τους αφήνουμε έδαφος για δημαγωγία και παραπλάνηση των μαζών. Παντού και πάντοτε πρέπει να τους ξεσκεπάζουμε ανειρήνευτα.

Όσο οι άγγλοι ιμπεριαλιστές καταπνίγουν τα εθνικά δίκαια των κύπριων και εντείνουν την τρομοκρατία τους, τόσο θα δυναμώνει η αντίσταση και η πάλη των κύπριων πατριωτών, του λαού της Κύπρου.

Ιερό χρέος των κομμουνιστών, όλων των αγωνιστών του λαού είναι να βρίσκονται πάντα επικεφαλής του λαού, να οργανώνουν και να καθοδηγούν τη μαζική του πάλη, να εξασφαλίζουν σωστή, πατριωτική πολιτική ηγεσία στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και να το προφυλάγουν τόσο απ' την προδοσία και απ' τους τυχοδιωκτισμούς των ξενόδουλων της Αθήνας όσο και απ' τις προκλήσεις των άγγλων ιμπεριαλιστών. Τόσο τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί όσο και παρόμοιες προκλήσεις αποβλέπουν στο να καλύπτουν την προδοσία και στο ζήτημα της Κύπρου, στο να παρασέρνουν σε λαθεμένο δρόμο και να χτυπάνε το λαϊκό πατριωτικό κίνημα. Παρ' όλες, όμως, αυτές τις μηχανορραφίες των εχθρών του λαού, ενάντια σ' αυτά τα σκοτεινά τους σχέδια ο αγώνας του λαού στην Κύπρο αναπτύσσεται. Ο λαός της Ελλάδας στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του συμπαραστάτης και συναγωνιστής. Ζήτω ο αγώνας των κύπριων πατριωτών. Αίσχος στους προδότες της Αθήνας. Κάτω οι άγγλοι και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Λευτεριά στην Κύπρο. Λεύτερη Κύπρος στη λεύτερη Ελλάδα.

Απρίλης 1955

Δεν υπάρχουν σχόλια: