Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Η κρίση  του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού  που μαστίζει τον κόσμο και  που η χρηματιστική ολιγαρχία  και οι κυβερνήσεις της θέλουν να φορτώσουν στην εργατική τάξη και  στους λαούς· εξαπολύοντας μια ανοιχτά τρομοκτατική πολιτική ενάντια στα δημοκρατικά και επαναστατικά κινήματα και όσους δεν το αποδέχονται. Σήμερα, σε μια τέτοια κατάσταση, ο οργανωμένος λαός του Μεξικού αναπτύσσει την πάλη του ενάντια στο δεξιό καθεστώς του Φελίπε Καλντερόν που, πιστός στις πολιτικές του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μπουρζουαζίας, έχει παραδώσει την εθνική αναξαρτησία, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εκφασισμού και έχει ρίξει το βάρος της οικονομικής κρίσης πάνω στις μεξικανικές εργαζόμενες μάζες.
Πρόσφατα, δίπλα στ’ άλλα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση των φόρων, που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, αποφάσισε το κλείσιμο της κρατικής επιχείρησης Luz y Fuerza del Centro όπου απασχολούνται πάνω από 44 χιλάδες εργάτες, οργανωμένοι στο Μεξικανικό Συνδικάτο Ηλεκτρισμού. Αυτοί απολύονται και καθίστανται ένοχοι για την κρίση της εν λόγω εταιρίας. Η κυβέρνηση κατέλαβε εξ’ εφόδου με στρατό και ομοσπονιδιακή αστυνομία τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, μια πράξη που αρμόζει σε φασιστικά καθεστώτα.
Πρίν  απ’ αυτό, και προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση, οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι σε διαφορετικά μέτωπα, απάντησαν με ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, με κατεύθυνση την Γενική Πολιτική Απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, απαιτώντας την αποχώρηση του στρατού και της ομοσπονιδιακής αστυνομίας, την ακύρωση της απόφασης για το κλείσιμο της εταιρίας Luz y Fuerza del Centro, την επιστροφή των εργατών στις εγκαταστάσεις, την έξοδο του Φελίπε Καλντερόν απ’ την κυβέρνηση και ελευθερία σ’ όλους τους αγνοούμενους και πολιτικούς κρατούμενους της χώρας.
Σ’  αυτήν την κατεύθυνση,η Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων εκφράζει την αμέριστη συμπάράσταση και την καθολική υποστήριξη της προς τις ενέργειες κινητοποιήσης και οργάνωσης του Μεξικανικού λαού και, ιδιαίτερα, με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που πραγματοποιήθηκε εναντίον της κυβέρνησης. Και καλεί τον λαό να διατηρήσει την ενότητα και το μαχητικό πνεύμα του για να νικήσει τον κοινό εχθρό.
ΑΔΕΛΦΙΚΑ
Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: