Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Kommunistisk Politik: Η ευρωπαϊκή νεολαία ακολουθεί το ισπανικό παράδειγμα

Μεγάλο αφιέρωμα στις κινητοποιήσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και ολόκληρη την Ευρώπη έχει το πρόσφατο φύλλο της Kommunistisk Politik, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Δανίας (APK).

Το εξώφυλλο έχει φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα στις 27 Μάη και τίτλο "Η ευρωπαϊκή νεολαία ακολουθεί το ισπανικό παράδειγμα".


 







Φώτο: Kommunistisk Politik
Στις μέσα σελίδες υπάρχουν εκτενή άρθρα για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και για τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσά τους και μια αναδημοσίευση από το Νορβηγικό διαδικτυακό περιοδικό Revolusjon.

 

Στο άρθρο αναφέρεται ότι “Ταυτόχρονα, αξιοποιείται η κρίση για μια τεράστια επιδρομή ιδιωτικοποιήσεων επιβεβαιώνοντας πλήρως με όσα περιγράφει η Ναόμι Κλάιν στο "Δόγμα του Σοκ". Η ελληνική κυβέρνηση τώρα ξεπουλά κάθε τι που υπάρχει από δημόσια περιουσία. Ο ΟΤΕ και εταιρεία ύδρευσης Θεσσαλονίκης διατίθενται προς πώληση. […] Συντάξεις και μισθοί έχουν ήδη μειωθεί και νέες επιθέσεις είναι στο πρόγραμμα. Οι έλληνες Μαρξιστές-Λενινιστές λένε ότι αυτό που συμβαίνει δείχνει ότι ο Μαρξ είχε απόλυτο δίκιο όταν μίλησε για την απόλυτη εξαθλίωσης της εργατικής τάξης ως αναπόφευκτη συνέπεια του καπιταλισμού. Δεν είναι ότι μόνο ότι οι εργαζόμενοι γίνονται φτωχότεροι σε σχέση με τους πλούσιους (όπως ρεφορμιστές και οι ρεβιζιονιστές παραδέχονται) αλλά επιπλέον γίνονται φτωχότεροι από ό, τι ήταν πιο πριν οι ίδιοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: