Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Kλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 24/2

Αναδημοσίευση από in.gr

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και το Ασφαλιστικό.
Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί την Πέμπτη από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, έκανε λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές και κάλεσε τους συνδικαλιστές, να οργανώσουν τις αντιδράσεις με βασική μέθοδο την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Γαβρίλης, έκανε λόγο για ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που οδήγησαν στην απουσία των σωματείων του ιδιωτικού τομέα από το σημερινό πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την ανακοπή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο δεύτερο ανάλογο ραντεβού στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ παρέδωσε στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία στο συλλαλητήριο πολλών ξένων ΜΜΕ που όπως φαίνεται παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι σε ένα πρόγραμμα που κατά πολλούς θεωρείται πιλότος και για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική ως κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική που οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εργαζομένων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: