Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο «Ριζοσπάστης» έμμεσα κατά της εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι

Ο γνωστός  γκεμπελίσκος του «Ριζοσπάστη» Ν.Μπογιόπουλος σχολιάζει ως εξής την «άρνηση  της ΝΔ  να δεχτεί εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι»: «η φάρσα θα επαναληφθεί! Αφορμή η άρνηση της ΝΔ  να δεχτεί εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Τουτέστιν, να το δείτε. Αυτοί που έβαλαν τις «πράσινες» υπογραφές τους για τις «άγιες μπίζνες» το 1999 και το 2003, και οι άλλοι που έβαλαν τις δικές τους, τις «γαλάζιες» υπογραφές για τις ίδιες «άγιες μπίζνες», το 2005 και το 2007 αποφάσισαν να … «ξανατσακωθούν»!» («Ρ» 30/12/2009, σελ.27).

Αποκαλυπτικότατος ο σχολιασμός-θέση: αντί ο σοσιαλδημοκράτης Μπογιόπουλος να καταγγείλει την άρνηση της ΝΔ για εξεταστική Επιτροπή για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παρουσιάζει αυτή την άρνηση σαν «σκυλοκαυγά» μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!! «Ευφυής» χρουστσοφική κουτοπονηριά που όμως δεν μπορεί να αποκρύψει: πρώτο, ότι εμμέσως, πλην σαφώς, τάσσεται κατά της συγκρότησης εξεταστικής Επιτροπής, και δεύτερο, ότι συνεχίζεται η αντιδραστική συνεργασία-στήριξη της ΝΔ εκ μέρους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου.

Αλλά  και στο παρελθόν η ηγεσία του  «Κ»ΚΕ σε συνεργασία με τη ΝΔ προσπάθησε να συγκαλύψει-κουκουλώσει το «ιερό» σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παραλαμβάνοντας  μαζί με τη ΝΔ, τα διαβόητα  «Υπομνήματα» των «αγίων» ρασοφόρων μαφιόζων Εφραίμ-Αρσένιου, απαλλάσσοντας τους   από το να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην εξεταστική Επιτροπή που θα τους υπέβαλε ερωτήσεις.   

Στα «Νέα»  αναφέρεται: «έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, με πλειοψηφία 13 βουλευτών (ΝΔ και ΚΚΕ) αποφασίστηκε να παραληφθούν τα δυο υπομνήματα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (9 ψήφοι) αρνήθηκαν να τα παραλάβουν και το ΛΑΟΣ επέμενε να κατατεθούν στη γραμματεία» («Νέα», 25/11/2008), ενώ ο «Ριζοσπάστη» ψευδόμενος γράφει: «είχε προηγηθεί στην Εξεταστική πολύωρη διαδικαστική συζήτηση γύρω από το εάν η Επιτροπή θα παραλάβει ή όχι το υπόμνημα των δυο μοναχών, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάνε να μην το δεχτεί η Επιτροπή και με τον ΛΑ.Ο.Σ. να προτείνει αυτό να παραδοθεί στην πρόεδρο της Βουλής και όχι στην Εξεταστική. Τελικά, μετά από ψηφοφορία, η Επιτροπή αποφάσισε να παραλάβει τα δύο υπομνήματα» («Ρ» 25/11/2008, σελ. 17).

Είναι ολοφάνερο ότι ο «Ριζοσπάστης»  ψεύδεται ασυστόλως, γιατί δεν αποφάσισε η Επιτροπή να παραλάβει τα δυο «Υπομνήματα» αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής δηλ. οι 13 βουλευτές των ΝΔ-«Κ»ΚΕ. «Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: και κουκούλωμα του σκανδάλου και χοντροκομμένα ψεύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: